Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Park Tool – praktisch professioneel gereedschap & montagestandaards voor je bike

Bij gereedschapsspecialist Park Tool draait alles om het zo gemakkelijk mogelijk maken van reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan je fiets. Hiervoor hanteert het gevestigde Amerikaanse bedrijf een praktijkgerichte bedrijfsfilosofie, waarbij de kwaliteit en functionaliteit van de producten, van bandenlichters tot centreerstandaards, de hoogste prioriteit hebben. Daarnaast heeft Park Tool een uitgebreid assortiment fietsgereedschap, montagestandaards, pompen en onderhoudsaccessoires, die in elke professionele fietswerkplaats te vinden zijn.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Park Tool – van DIY montagestandaards tot 's werelds grootste gereedschapsfabrikant

Het moet een typisch koude dag zijn geweest in het begin van de jaren zestig, toen Howard Hawkins - een bedrijvige rijwielhandelaar uit Saint Paul (Minnesota) - het beu was om voorovergebogen aan fietsen te moeten werken. Dus nam hij twee tafelpoten, een granaathuls en een as uit een '37 Ford en bouwde voor zichzelf een reparatiestandaard. Het praktische ontwerp trok al snel veel aandacht. De reparatiestandaard ging al in 1963 in serieproductie. De Park Tool Company was geboren en het succesverhaal nam zijn loop. Tot op de dag van vandaag heeft het "blauwe merk" deze unieke hands-on-mentaliteit behouden en behoort het tot de standaarduitrusting van veel fietswerkplaatsen. Van hoogwaardig en functioneel gereedschap tot betrouwbare centreer- en montagestandaards, doordachte bike-verzorgingsproducten en het legendarische "Blue Book of Bicycle Technology", Park Tool heeft alles in zijn assortiment om het sleutelen aan en onderhouden van je favoriete tweewieler gemakkelijker te maken.

Park Tool – praktisch professioneel gereedschap & montagestandaards voor je bike

Park Tool – gereedschap voor de fun-factor bij het sleutelen

Vanaf het allereerste product, de Park Tool PRS-1 fietsstandaard, ontwerpt, bouwt en produceert Park Tool hoogwaardig gereedschap. Robuuste en lichtgewicht materialen, gebruiksgemak en een hoogwaardige look en feel zijn standaard kenmerken van elk gereedschap van Park Tool. Of het nu gaat om multitools of gereedschapskoffers, Park Tool momentsleutels, kettingponsen of de praktische AWS Y-binnenzeskantsleutel, Park Tool gereedschap helpt je in elke situatie. Het spreekt voor zich dat de Amerikanen voortdurend werken aan de ontwikkeling en verfijning van hun assortiment gereedschappen, dat meer dan 500 artikelen omvat. Elk jaar worden er 15-20 nieuwe Park Tool gereedschappen ontwikkeld, om te voldoen aan nieuwe normen en ontwikkelingen in de fietsenbranche. 
Om je te helpen de nodige kennis op te doen over fietsreparaties, heeft de Park Tool homepage een overzichtelijke reparatiehulp: talloze video's en meer dan 125 gedetailleerde, printbare instructies geven je alle informatie die je nodig hebt om je fiets in elkaar te zetten, te repareren en te onderhouden. Park Tool geeft ook het legendarische "Blue Book of Bicycle Technology" uit, het naslagwerk voor alle fietsliefhebbers die net zo graag sleutelen als fietsen.

Park Tool montagestandaard – robuust, functioneel, perfect afgewerkt

Als een van de belangrijkste gereedschapsmerken ter wereld hecht Park Tool er bijzonder veel waarde aan, om je reparatiewerkzaamheden zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te maken. Park Tool biedt daarom robuuste reparatiestandaards van hoge kwaliteit in elke prijsklasse, die indruk maken door hun eenvoudige bediening, perfecte afwerking en doordachte designs. De Park Tool PCS 10.2 reparatiestandaard en de Park Tool PCS 9.2 zijn de absolute klassiekers in dit segment. Beide standaards kunnen een totaalgewicht tot 36 kg dragen en stellen je in staat om allerlei afstellingen en reparaties aan je bike uit te voeren. De PCS-4 Deluxe montagestandaard is, met zijn solide vierpunts statiefsysteem en 360° draaibare bevestigingsklem, ontworpen voor intensiever gebruik in de werkplaats. De eerste keuze voor professionele monteurs is de PRS-3.2, die is gemaakt van verchroomde stalen buizen en lasten tot 54 kg kan dragen. De Park Tool PRS-2.2 kan tot twee fietsen dragen, die onafhankelijk van elkaar 360° gedraaid kunnen worden.

Park Tool centreerstandaard – precies centreren in een handomdraai

Wil je je wielen zelf centreren of volledig zelfstandig in elkaar zetten? Met een Park Tool centreerstandaard heb je een bewezen precisieapparaat bij de hand om deze droom te verwezenlijken. Het instapmodel centreerstandaard voor een aantrekkelijke prijs is de Park Tool TS-8: hij centreert wielen van 16 tot 29 inch nauwkeurig en voorziet daarmee in de eerste plaats in de behoeften van elke hobbymonteur. De TS-2-2 is veelzijdiger en nauwkeuriger dan zijn "kleine broertje", dankzij zijn verlengde wielhouder met verstijfde U-profielen. Als je in het bijzonder te maken hebt met plus-size-wielen, tubeless-setups en steekassen, dan is de professionele Park Tool TS-4.2 centreerstandaard je eerste keuze. De stevig gebouwde Park Tool TS-4.2 staat voor nauwkeurige bediening en instelbaarheid en is geschikt voor alle gangbare combinaties van naaf, wiel en band. 
Voor een stabiel en duurzaam wiel is echter ook een gelijkmatige spaakspanning cruciaal. Behalve diverse spaaksleutels biedt Park Tool daarom de TM-1 spaakspanningsmeter, waarmee je de relatieve spanning van alle spaken nauwkeurig en betrouwbaar kunt meten.