Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsrugzakken en drinksystemen - perfect uitgerust op elke tocht

Altijd alles bij je: een fietsrugzak is voor veel mensen de perfecte transportoplossing – of je nu over de Alpen wilt fietsen of op zoek bent naar een transportoplossing voor je wekelijkse boodschappen. Omdat fietsrugzakken zo praktisch zijn, zijn er veel verschillende modellen, maten en functies - allemaal afgestemd op het betreffende doel. Op deze pagina vertellen we je alles, wat je moet weten over fietsrugzakken en drinksystemen. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Waaraan herken je een goede fietsrugzak

Rugzakken zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, ook niet op de fiets. Ze zijn ongelooflijk praktisch, bieden flexibele opbergruimte en zijn altijd bij je - zelfs als je niet op de fiets zit. Hierin verschillen ze van de klassieke aan de fiets gehangen tas, die minder veelzijdig is.

Omdat fietsrugzakken zo multifunctioneel zijn, zijn er verschillende modelvarianten, die geschikt zijn voor verschillende doeleinden en gebruiksgebieden - van klassieke rugzakken voor gebruik in de stad tot fietsrugzakken met hydratatieblazen. Er zijn ook anatomische verschillen: fietsrugzakken voor vrouwen en fietsrugzakken voor mannen voldoen vaak aan andere eisen. Hieronder worden de belangrijkste rugzaktypen gepresenteerd.

Fietsrugzak - deze modelvarianten zijn beschikbaar

Fietsrugzakken verschillen dus afhankelijk van het beoogde gebruik. Bij BIKE24 maken we onderscheid tussen deze hoofdcategorieën:

 • mountainbike-rugzak: ontworpen voor gebruik op de trail, heeft meestal acht tot twintig liter opbergruimte. Daarnaast zijn er speciale functies zoals een drinksysteem, een helmhouder, compressiebanden of een rugbeschermer.
 • trekking- of bikepacking-rugzak: ontworpen voor langere tochten, uitgerust met een inhoud van 20 tot 40 liter. Deze modellen hebben vaak een hydratatieblaas en waterdichte hoes, bij uiteenlopende ladingen zijn compressieriemen erg handig.
 • urban-pack of forenzenrugzak: met een inhoud van 20 tot 30 liter, ideaal voor dagelijks gebruik met de fiets of e-bike. Er is genoeg ruimte voor een laptop en alles wat je op een dag zo nodig hebt en mee moet nemen. Let op reflectoren en spatwaterbescherming.
 • racefietsrugzak of triatlonrugzak: minimalistische fietsrugzakken met een vulvolume van minder dan vijf liter. Voornamelijk om de hydratatieblaas te dragen.
 • schoudertas of messenger-bag: niet echt een klassieke bike-rugzak, maar nog steeds erg populair bij veel fietsers. Fietsschoudertassen kun je nonchalant over je schouder hangen, maar ze zien er ook heel chique uit.

Behalve op basis van het beoogde gebruik kunnen fietsrugzakken ook worden onderscheiden op basis van hun hoofdfunctie:

 • fietshydratatierugzak: Een hydratatieblaas is een essentieel onderdeel van een hydratatiepakket. Zo kun je tijdens het fietsen vloeistof innemen. Ideaal voor gebruik op mountainbikes en lange tochten op e-bikes, trekkingbikes of racefietsen.
 • hydratatiegordel: Bij triatlon is regelmatige hydratatie bijzonder belangrijk. Een hydratatiegordel bevestig je eenvoudig om je middel. Zo kun je veel gemakkelijker bij je drinken.
 • protectoren-rugzak: Een geïntegreerde rugbeschermer biedt bescherming bij valpartijen - ideaal voor mountainbiken.
 • waterdichte fietsrugzak: Veel fietsrugzakken hebben een regenhoes die over de hele rugzak kan worden gedaan - voor maximale bescherming tegen het weer. Tegen spatwater moet een bike-rugzak altijd beschermd zijn.

Waar je op moet letten bij het kopen van een fietsrugzak

Je weet al, welke fietsrugzak voor jou geschikt is? Dan hebben we nog enkele belangrijke details verzameld waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe fietsrugzak.

 • opbergruimte: Opbergruimte is het doorslaggevende criterium als je op zoek bent naar een fietsrugzak. Heel kleine fietsrugzakken met een maximaal volume van vijf liter en een drinksysteem zijn geschikt voor racefiets- en crosscountry-fans. Iets grotere rugzakken, met een inhoud tot tien liter, zijn gericht op dezelfde doelgroep, maar bieden extra opbergruimte voor een regenjack of een warme mid-layer - ideaal voor dagtochten of missies in de bergen. Fietsrugzakken met een volume van ongeveer 20 liter zijn bijzonder populair: ze bieden genoeg ruimte voor het dagelijkse fietsen in de stad, voor kleine aankopen of op weg naar werk of universiteit. Op een mountainbike past hier alles in wat je nodig hebt voor een lange tocht van één tot drie dagen, naast de grote hydratatieblaas. Voor echt grote hoeveelheden bagage zijn er rugzakken met een inhoud tot 60 liter. Houd er wel rekening mee dat boven een bepaalde grootte en gewicht de rugzak oncomfortabel en zelfs vervelend kan zijn op de fiets. Als je veel bagage hebt, moet je ook fietstassen gebruiken.
 • pasvorm: Er zijn veel verschillende, geavanceerde draagsystemen die de ergonomie van een fietsrugzak verbeteren. Het is vooral belangrijk dat het draagsysteem bij je lichaamslengte past: speciale fietsrugzakken voor vrouwen hebben meestal een kortere rug, uniseks-modellen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende maten.
 • ventilatie: Als je de rugzak lange tijd op de fiets draagt, is een goed ventilatiesysteem op de rug bijzonder belangrijk.
 • speciale functies en features: Bedenk voor aankoop welke extra functies je fietsrugzak nodig heeft. Wil je je helm aan de fietsrugzak bevestigen? Wil je een drinkblaas meenemen? Moet de rugzak waterdicht zijn? Heb je een laptopvak nodig? Heb je een rugbeschermer of reflectoren nodig? Als je weet welke functies je fietsrugzak moet hebben, kun je je zoektocht verfijnen.

Fietsrugzakken en drinksystemen kopen bij BIKE24

Fietsrugzakken zijn verkrijgbaar in vele maten en met alle denkbare functies die je nodig kunt hebben in je dagelijkse fietsleven. Bedenk dus voordat je iets koopt eerst welke eigenschappen je nieuwe fietsrugzak moet hebben en welke maat en features je nodig hebt. Zorg er ook voor, dat het draagsysteem van de rugzak bij je lichaamsgrootte past. In elk geval vind je in onze winkel een grote selectie fietsrugzakken voor uiteenlopende doeleinden – of je nu over de Alpen wilt fietsen of op zoek bent naar een transportoplossing voor je wekelijkse boodschappen.