Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Ga je dorst te lijf met de Camelbak drinkfles

Michael Eidson kwam in 1988 op het idee voor de Camelbak-waterfles tijdens een wielerwedstrijd in Texas. De fanatieke wielrenner realiseerde zich dat er op de 100 mijlen lange route veel te weinig waterpunten waren om de Texaanse zon te kunnen trotseren. Dus hielp hij zichzelf op een uiterst innovatieve manier: hij bouwde een infuuszak, een sok en een dunne slang om tot een originele drinkrugzak. Het idee voor de Camelbak-waterzak was geboren.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Een drink-idee wordt werkelijkheid

Vanaf het ontstaan van dit idee voor een handsfree watertoevoer tot het huidige succes van het merk was het nog een lange weg, ook al was het een ingenieuze innovatie. Eidsons latere partner Jeff Wemmer was ook bij de fietsrace in Texas en was als getuige van het revolutionaire product hartstochtelijk enthousiast. In 1993, tijdens een moeilijke tijd voor de jonge start-up, verkocht hij de producten vanaf zijn motorfiets, waarmee hij alle fietsenwinkels van Florida tot Californië aandeed.

Vandaag de dag is Camelbak een gerenommeerde fabrikant van innovatieve, BPA-vrije drinkflessen. Het assortiment strekt zich uit van functionele drinkflessen voor dagelijks gebruik tot praktische modellen voor outdoor-gebruik en speciale drinkwateroplossingen voor wedstrijdsporten. Behalve voor tijdens het fietsen zijn de oplossingen ook voor vele andere sporten bedoeld, zoals hardlopen en wandelen. Het assortiment wordt aangevuld met de veelzijdige Camelbak-rugzak en diverse tassen. Ook is er het Ultra Pro Vest van Camelbak, een zeer functioneel drinkvest dat veel extra's te bieden heeft.

De Camelbak-drinkfles voor op de fiets

Tot de vele drinkwateroplossingen van de fabrikant behoren ook de Camelbak-drinkblaas en de Camelbak-drinkrugzak. De clevere systemen bieden voor veel eisen en wensen in de sportsector de juiste oplossing. Dit geldt vooral voor de fietssport. Hier vind je de Camelbak Podium, een klassieker die ook populair is bij de profs.

Naast de hoge kwaliteit en functionaliteit van de bidon zelf, speelt ook de geoptimaliseerde pasvorm een doorslaggevende rol. Hij past in veel van de gebruikte bidonhouders, zodat je de Camelbak-drinkfles snel en eenvoudig aan de fiets kunt bevestigen. Een ander populair model is de Camelbak Chute, die meer een allrounder is en over het algemeen goed geschikt is voor gebruik outdoor - maar ook op de bike zijn functie vervult.

Karakteristieke kenmerken van de Camelbak drinkfles

Om je een duidelijker beeld te geven van wat Camelbak-waterflessen te bieden hebben, volgt hier een kort overzicht van hun kenmerkende eigenschappen. Natuurlijk zijn deze sterk afhankelijk van het product in kwestie, vooral omdat er verschillende speciale technologieën zijn voor verschillende behoeften. Toch komen de volgende aspecten veel voor en zijn tot op zekere hoogte karakteristiek:

  • zeer kleine kans op lekken dankzij het speciale sluitsysteem
  • een slank, gemakkelijk vast te pakken fles-design
  • gemakkelijk samendrukbaar
  • BPA-vrij
  • dubbelwandige isolatie voor goede koeling
  • gemakkelijk schoon te maken

Iets specialers - innovatief drinken

Behalve speciale systemen om handsfree te drinken, biedt Camelbak ook speciale drinkflessen waarmee je kunt drinken zonder je hoofd te hoeven optillen. Dit werkt volgens het rietjesprincipe, waarbij de fles wordt geopend door erin te bijten. Dit kan erg praktisch zijn, vooral voor wielrenners, om zelfs tijdens snelle ritten de dorst tot een minimum te beperken.

Er zijn ook bijzonder geschikte modellen voor kinderen. Een Camelbak bidon voor kinderen biedt behalve de kwaliteit en functionaliteit van alle producten van het merk ook een kindvriendelijk formaat en een kindvriendelijke look, zoals kleurrijke dieren- of sprookjesmotieven.

Als alternatief en ter vergelijking kun je ook kijken naar de waterflessen en drinksystemen van andere merken. Je vindt overigens bij BIKE24 ook een ruime keuze aan bidonhouders voor je fiets.