Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Fidlock – bidons en houders met aha-ervaring

Fidlock - dat zijn magneetsluitingen die inspireren. In de wielerwereld staat het merk synoniem voor een kleine, maar fijne ervaring: het grijpen naar een bidon. Bij Fidlock komen ingenieurskunst en passie samen, om het drinken op je bike te revolutioneren. Het innovatieve principe combineert de voordelen van magnetische sluitingen met die van mechanische vergrendelingen. Maar de producten van Fidlock zijn ook handige metgezellen voor fotografie of wandelen. Klaar voor de volgende generatie sluitingen - Let's Twist!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De succes-story achter Fidlock

Het verhaal van Fidlock begint met Joachim Fiedler, een muziekstudent die van de nood een deugd maakte. Op 16-jarige leeftijd ontwikkelde hij uit fietsspaken, autogordels en blikjes een draagsysteem voor zijn cellokoffer - zijn eerste patent. Een van de onderdelen was een magnetische houder voor de cellostrijkstok. Daaruit ontstonden niet alleen magnetische sluitingen voor schooltassen, maar de houder legde ook de basis voor het merk Fidlock.

Vandaag de dag creëren ongeveer honderd Fidlock-medewerkers intuïtieve, veilige en innovatieve producten. Het merk is gevestigd in Hannover en wordt gebruikt in tal van regio's over de hele wereld. Een van de koplopers: de Fidlock bidonhouder voor op de fiets.

De Fidlock technologieën voor bidons

Een Fidlock bidon is gemaakt van BPA-vrij polyethyleen en heeft een ergonomisch design. Als je in de fles knijpt, geeft deze de vloeistof snel af: het mondstuk is geoptimaliseerd voor een efficiënte wateropname zonder druppelen. Dit betekent dat je niets morst, zelfs niet tijdens een snelle rit.

Daarnaast zijn er twee innovatieve technologieën die de bidons bijzonder geschikt maken voor het moderne fietsen: het Twist-houdersysteem en de Fidguard-innovatie voor betere hygiëne.

Twist: eenvoudige draai, grote impact

Fidlock presenteert met het Twist-systeem een ware revolutie. Het principe is even eenvoudig als ingenieus: sterke magneten trekken de bidon vast aan de basis, die aan het fietsframe is bevestigd, en zorgen ervoor, dat deze stevig op zijn plaats wordt vergrendeld. Een simpele draai met de klok mee en de fles is weer vrij. De dop is niet alleen praktisch, maar ook extreem ruimtebesparend - volumineuze houders, die de fles bijna volledig omsluiten, behoren tot het verleden.

Het hart van het systeem is de combinatie van magneetkracht en mechanische verbinding. De magneten zorgen voor een comfortabele bediening en een stevige grip, zelfs onder zware belasting, zoals bijvoorbeeld bij mountainbike-wedstrijden. De mechanische vergrendeling houdt de module stevig op het frame. Het resultaat: bidonhouders met Twist-technologie doen, wat ze beloven en zijn tegelijkertijd extreem licht en minimalistisch.

De Twist-technologie is niet alleen tot bidons beperkt. Dankzij het modulaire ontwerp kun je ook je fietsslot of bike-tassen bevestigen met behulp van Twist-Lock. En dat is nog niet alles: het systeem kan ook eenvoudig worden overgezet op tassen, rugzakken, hardloopriemen of ander textiel. Een kleine draai met een groot effect - dat is Fidlock Twist.

Fidguard: effectieve bescherming tegen bacterievorming

Fidguard zorgt voor betere hygiëne en een frisse drinkervaring. De technologie is een innovatieve oplossing, die bacteriegroei aan de binnenkant van de Fidlock-drinkfles tegenhoudt. Ook al maak je je drinkfles elke keer na gebruik schoon en droog, er blijven altijd waterresten achter waarin bacteriën kunnen groeien. Het resultaat zijn onaangename geurtjes. Dit is precies waar het Fidguard-principe om de hoek komt kijken en bacteriën bestrijdt op een puur fysieke manier, zonder chemische toevoegingen.

Andere toepassingsgebieden voor Fidlock-producten

Het merk is vooral bekend om de Fidlock magneetsluiting voor bidons op fietsen. De fabrikant ontwikkelt echter ook bevestigingsoplossingen voor andere toepassingen - de focus ligt altijd op de bevestiging. Maak kennis met twee van de vele andere systemen:

Fidlock Vacuum - de smartphone-houder met onzichtbare krachten

Fidlock Vacuum is een innovatieve houder voor je smartphone. Het bestaat uit een onopvallende basis, die je optioneel kunt combineren met het bijpassende hoesje voor je mobiele telefoon. Met de zuignappen en magneten van Fidlock Vacuum bevestig je je smartphone veilig op je fiets, statief, auto of waar je maar wilt.

Het werkt intuïtief en snel: je houdt je smartphone tegen de houder, deze klikt stevig vast en kan op elk moment eenvoudig weer worden verwijderd. Bovendien zijn de hoesjes ultradun, maar beschermen ze de smartphone toch zeer betrouwbaar.

Fidlock Pinclip - de bevestiging voor video's vol actie

Met de Pinclip-klikbevestiging van Fidlock kun je tijdens je outdoor-avonturen video's boordevol actie maken, en daarbij binnen een paar seconden tussen verschillende perspectieven wisselen. Dankzij het magnetische systeem kun je de camera snel uit de houder nemen. Het vastklikken is even gemakkelijk als zeker - je verliest geen tijd met los- en vastschroeven. Pinclip is ideaal voor iedereen die zijn avontuur vanuit verschillende hoeken wil vastleggen, zonder tijd te verspillen met ingewikkelde bevestigingen.

De Pinclip-technologie is een ander voorbeeld van de innovatiekracht van Fidlock, dat voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om het leven van avonturiers en sportliefhebbers makkelijker en spannender te maken.

Fidlock producten online kopen bij BIKE24

In plaats van omslachtige systemen toe te voegen, maakt Fidlock je leven makkelijker met zijn producten. Je kunt je volledig concentreren op je outdoor-avontuur - je uitrusting vervult zijn doel zonder omwegen. In onze shop vind je talrijke Fidlock-producten tegen scherpe prijzen. Naast deze innovatieve artikelen bieden we een enorme keuze aan sportkleding, tassen en accessoires voor fietsen, hardlopen en meer. Bestel alles op één platform en profiteer van  de razendsnelle levering.