Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Falkenjagd Bikes - puristische titanium fietsen voor de eeuwigheid

Techniek, echt vakmanschap, geest van innovatie en een voortdurend streven naar meer - Falkenjagd fietsen zijn uniek op alle gebieden. De Duitse fabrikant met wortels in de ruimtevaarttechniek gebruikt speciaal vervaardigde titanium frames als basis voor zijn indrukwekkende fietsen. Dit wordt aangevuld met hoogwaardige componenten van partners die op het hoogste niveau werken. Het resultaat zijn eersteklas gravelfietsen, mountainbikes en toerfietsen die hun eigen normen stellen op het gebied van snelheid, wendbaarheid en comfort.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Falkenjagd-fietsen, een succesverhaal

De knappe koppen achter Falkenjagd ontdekten hun liefde voor fietsen op fietsen van andere fabrikanten. Ze leerden van de sport te houden op cultfietsen. Maar voor hun gevoel ging het karakter van de fietsen in de loop der jaren verloren. Daarom namen ze een besluit: de magische vonk van het rijden moet weer aangewakkerd worden. Zo gezegd, zo gedaan: in 2005 werden de eerste drie frames van titanium gemaakt.

Twee jaar later werd het hobbyproject een serieus bedrijf. Vanaf het begin was het doel kwaliteit, sterkte en duurzaamheid te combineren. Daarom bieden Falkenjagd-fietsen je maximale stijfheid met minimaal gewicht - een leven lang.

De waarde-drie-eenheid van Falkenjagd-bikes

In eenvoud schuilt een zekere kracht, tenminste als het gaat om de fietsen van de Duitse fabrikant. In plaats van modieuze modewoorden zijn de waarden van het bedrijf terug te brengen tot drie eenvoudige pijlers:

  • innovatie
  • kwaliteit
  • vrijheid    


Edele frames, de hoogste kwaliteit van afwerking en het exclusieve gebruik van eersteklas onderdelen, bijvoorbeeld van Pinion of Campagnolo, kenmerken elke Falkenjagd-fiets. De stelling dat alleen het beste goed genoeg is, geldt ook op alle andere gebieden. Daarom is het voor Falkenjagd belangrijk, om alleen samen te werken met leveranciers en partners die enerzijds net zo innovatief denken en anderzijds productontwikkelingen gezamenlijk willen aanpakken. Bij de kwaliteitscontrole is echter geen derde partij betrokken; het team van het merk zelf weet immers het beste aan welke eisen moet worden voldaan.

Het assortiment van Falkenjagd: van racefiets tot toerfiets

Alle fietsen van het merk hebben een onmiskenbaar eigen karakter – en een frame van titanium. De combinatie is wat de fietsen zo charmant maakt. De naam van het merk zegt het al: snelheid, wendbaarheid en comfort kenmerken elke Falkenjagd-fiets. Het portfolio van de Duitse fietsfabrikant - wiens zustermerk Rennstahl overigens fietsen met stalen frames van wereldklasse bouwt - omvat:

  • Falkenjagd-racefietsen
  • Falkenjagd-gravelfietsen
  • Falkenjagd-toerfietsen
  • Falkenjagd-mountainbike-hardtails

Ook qua design onderscheiden Falkenjagd fietsen zich. De puristische fietsen maken indruk met duidelijke lijnen in het frame en doordachte ontwerpen. Falkenjagd bouwt echter niet alleen frames, maar heeft ook expertise in de productie van aanbouwdelen zoals vorken, stuurpennen, sturen, zadelpennen en bagagedragers. Deze aanpak is goed ontvangen: zo won de nieuwe Falkenjagd-Aristos-R-Gravel-serie in 2022 de German Design & Innovation Award.

Altijd bereid: het stabiele titanium frame van Falkenjagd

Welk model van het merk je ook kiest, het titanium frame van elke Falkenjagd fiets wordt in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd. Standaard buizensets zijn absoluut uit den boze voor de high-end-fietsfabrikant: met hun hoge eisen aan de technische en optische eigenschappen van hun titanium buizen zetten ze concurrerende bedrijven in de schaduw.

Van de speciaal ontworpen mallen en het eigen 3D-printontwerp tot de strenge kwaliteitscontrole - de titanium fietsframes bevatten gebalde, wetenschappelijke know-how en worden vervaardigd met behulp van de modernste apparatuur. Falkenjagd biedt titanium frames met de modernste steekas- en trapas-technologie en intelligente kabelvoering.

Falkenjagd-bikes online kopen - prestaties van topklasse

De bikes van deze fietsfabrikant weerspiegelen perfect de Duitse ingenieurskunst en vindingrijkheid: precies, met liefde voor detail en functioneel. Dit zorgt voor fietsen van topklasse. Ze zijn indrukwekkend om op te rijden, dankzij hun mix van maximale snelheid, minimaal gewicht en innovatief ontwerp. Vind jouw perfecte Falkenjagd-fiets of -frame bij BIKE24.