Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Continental buitenbanden & binnenbanden voor hoge prestaties

Al meer dan 100 jaar zet Continental maatstaven bij de ontwikkeling en productie van fietsbanden en binnenbanden met uitstekende rijeigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn innovatieve technologieën zoals de onovertroffen BlackChili Compound, de ProTection Apex technologie voor MTB banden en de ultieme Vectran Breaker in het wegwielrennen. Of het nu gaat om Continental Grand Prix 5000, Trail King of CONTACT Plus, met Continental fietsbanden en uiterst robuuste Continental binnenbanden zijn veiligheid, een ongeëvenaarde grip en een uitstekende soepele loop in elke discipline verzekerd.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Continental fietsbanden – fietsexpertise uit Korbach sinds 1871

Fietsbanden van Continental bevatten de geconcentreerde kennis en ervaring van 150 jaar bandenproductie: In 1871 begon het bedrijf uit het Duitse Hannover met massieve banden voor koetsen en fietsen. Als eerste Duitse fabrikant van pneumatische fietsbanden - de zogenaamde Pneumatics - en ontwikkelaar van de eerste profielband vestigde "Conti" uiteindelijk zijn reputatie als innovatieve kwaliteitsbandenfabrikant. Daarna volgden onder andere de eerste tubeless band en het eerste bestuurderloze voertuig. En met de eerste in massa geproduceerde Continental fietsband van paardenbloemrubber - de Taraxagum - ontving Continental de Duitse duurzaamheidsprijs. Vandaag de dag produceert Continental - als enige Duitse fietsbandenfabrikant - zijn hoogwaardige producten in Duitsland. Zo worden alle Continental fietsbanden met BlackChili compound uitsluitend in Korbach ontwikkeld, geproduceerd en getest.

Continental - bandenexpertise uit Korbach sinds 1871

Continental BlackChili Compound – maximale grip & laagste rolweerstand in een fietsband

Het herkennen van nieuwe eisen aan een wielband en deze te vertalen in geschikte producten is een belangrijk onderdeel van het Conti DNA. Naast ervaren ingenieurs vertrouwt Continental hier op de intensieve samenwerking met de "Conti Family": Het Atherton Raceteam maakt hier net zo goed deel van uit als Dani McAskill, Patrick Seabase en Jan Frodeno. Aan het eind van het ontwikkelingsproces zijn er revolutionaire bandencompounds en extreem duurzame Continental binnenbanden die elk gebruiksgebied en elke wielmaat bestrijken. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de legendarische BlackChili compound, de ProTection Apex technologie voor de Continental MTB banden en de Vectran Breaker lekbescherming voor de Continental racefietsbanden.

Uniek in zijn eigenschappen is het uitsluitend in Duitsland geproduceerde BlackChili compound, dat het principiële conflict tussen grip en rolweerstand revolutioneert. Hiervoor worden speciale synthetische rubbers met natuurrubber en tot op het nanobereik geoptimaliseerde roetdeeltjes gemengd en tot een hoogwaardig loopvlakmengsel verwerkt. Het compoundrecept van de band wordt aangepast aan de specifieke eisen van het toepassingsgebied. Hierdoor bieden Continental-banden maximale grip en hoge kilometrage bij een minimale rolweerstand.

Continental BlackChili Compound - maximale grip & laagste rolweerstand in een fietsband

Continental MTB banden: royale fietsbanden voor elke fietsstijl

Overtuigend lichtlopende eigenschappen, enorme grip en tractie en een uitstekende constante kilometrage kenmerken het Continental MTB-assortiment in 26", 27,5" en 29".

Of het nu gaat om all-mountain of veeleisende trail en enduro ritten - de Continental Trail King is de maatstaf voor grip, tractie en remvermogen. Dankzij de ProTection laag met extra Apex zijwandstabilisatie is het karkas optimaal beschermd. De gripvaste BlackChili compound zorgt voor de bijbehorende soepele loop. De Continental Mountain King is het nog sneller rollende alternatief voor de Trail King voor AM- en toerfietsers. De Cross King scoort met allrounder capaciteiten. De eersteklas toerband combineert op meesterlijke wijze een veilige grip in de bochten met soepele roleigenschappen. De Continental Race King is Conti's onbetwiste wedstrijdklassieker: volledige grip, lage rolweerstand en uitstekende lekbescherming maken deze compromisloos snelle lichtgewicht de ideale fietsband voor de XC- en marathon trails in de wereld.

De Continental Baron presenteert zich super robuust en met uitstekende grip: nat, droog, aards of rotsachtig - met de technisch veelzijdige enduroband zit je precies goed als je een betrouwbare fietsband zoekt voor trails en bike park avonturen. De onbetwiste heerser van de zwaarste WK-trails is de Continental Kaiser: de kenmerken van deze rasechte downhillband zijn de extreem brede zijnoppen en de schuine middennoppen, die zorgen voor een efficiënte aandrijving, een fenomenaal remvermogen en een nauwkeurig bochtengedrag.

Alle Continental MTB banden met ProTection, ProTection Apex en Shieldwall technologie zijn Tubeless Ready en kunnen gebruikt worden met of zonder Continental binnenband. Voor maximale bescherming van je karkas biedt Conti hoogwaardige fietsaccessoires zoals het Continental RevoSealant bandenafdichtmiddel en betrouwbare tubeless ventielen.

Wil je een veelzijdige en betaalbare Continental band kopen? Dan zijn de MTB Classics iets voor jou! Of het nu gaat om Double Fighter III, Explorer, Traffic II of Town & Country banden, elk van deze allrounders wordt gekenmerkt door betrouwbare lekbescherming, hoge kilometrage en lage rolweerstand.

Continental racefiets banden: innovatieve technologieën voor de Grand Prix op de weg

Innovatieve technologieën en het voortdurende streven om elke band nog sneller, stabieler en comfortabeler te maken, kenmerken de Continental bandenmodellen voor racefietsen. Elke Conti-band voor racefietsen voldoet aan de kwaliteitseisen die je stelt, of het nu gaat om lange tochten, sprints, trainingen of wedstrijden.

De premium banden van de Grand Prix-serie zijn de absolute maatstaf in de wielersport: de onbetwiste top allrounder voor jouw racefiets is de Continental Grand Prix 5000. De meervoudige testwinnaar en winnaar van de Designs & Innovation Award is de opvolger van de nu al legendarische Grand Prix 4000 S II. Hij dankt zijn uitstekende prestatiewaarden aan de nieuwste revolutionaire Black Chili rubbersamenstelling, een gelaserde microprofielstructuur in de schouderzone voor meer grip in de bochten en de geoptimaliseerde Vectran Breaker insert voor een betere lekbescherming. De Continental GP 5000 is verkrijgbaar als vouwband met binnenband of als Continental Grand Prix 5000 TL Tubeless versie. De hardcore racers Grand Prix Attack & Force III, Grand Prix TT en Grand Prix Supersonic zijn Conti's puristische wedstrijdbanden. De Grand Prix GT is jouw betrouwbare trainingspartner voor lange toertochten en meerdaagse wedstrijden. En met de Continental Grand Prix 4-Season heb je onder alle omstandigheden een betrouwbare en duurzame raceband aan je zijde. Conti's klassieker bij uitstek is de Continental Grand Prix - het kleine broertje van de Continental Grand Prix 5000 - is een comfortabele allrounder die scoort met bijzonder hoge kilometrage. De juiste keuze voor fixies, singlespeed fietsen en stadsfietsen zijn de Grand Prix Urban en de Continental Gatorskin.

De Continental Ultra Sport III is gemaakt voor talloze trainingskilometers. De nieuw ontworpen racefietsband scoort met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is verkrijgbaar in vele maten, profielbreedtes en kleuren.

Als je op zoek bent naar een Continental tube, dan vind je in de Competition een Continental wegband die op alle banen ter wereld aan de top staat. De Continental Podium TT met mini diamant profiel is jouw wedstrijdband in de strijd tegen de klok. En in criteriums en triatlons laat de ultrasnelle Continental Sprinter zijn voordelen zien.

Continental banden voor racefietsen: innovatieve technologieën voor de Grand Prix op de weg

Continental gravel banden: klaar voor het volgende avontuur

Om op de weg, gravel en onverharde paden snel en veilig te kunnen rijden, heb je uiterst veelzijdige gravelbanden nodig. Of het nu gaat om een korte cross-country tocht, de volgende sluiproute op weg naar huis of een grote meerdaagse tocht - de Continental Terra Trail is de perfecte gravelband voor je volgende avontuur. De hoogwaardige allrounder biedt een lage rolweerstand en betrouwbare lekbescherming en is niet zuinig wat betreft grip en dempend comfort. Voor die extra turbo op de trail adviseren wij de lichtgewicht en lichtrollende Continental Terra Speed.

Op het gebied van crossbikes voldoen de bandenspecialisten van Korbach aan alle eisen voor een snelle en betrouwbare CX-band: de Continental Cross King CX is de allrounder voor toertochten en wedstrijden dankzij zijn gelijkmatig geplaatste middennoppen en de verhoogde buitennoppen. De Race King CX biedt een goede flow op stevige ondergronden zoals bos- en zandwegen. De Continental Speed King CX is een raceklare CX-band met een high-speed middenprofiel. En met de Conti Mountain King CX behoud je altijd grip, zelfs op modderige ondergrond.

Stads-, trekking- & e-bike-banden: Continental CONTACT - één naam voor alle eisen en toepassingsgebieden

Conti's productportfolio voor stad en toertochten is net zo divers als de fiets en zijn gebruiksmogelijkheden zelf. Een voorbeeld hiervan zijn de wielbanden van de Continental CONTACT familie, met verschillende profielen, breedtes en technologieën om aan alle eisen te voldoen. De meest populaire vertegenwoordiger is de Continental CONTACT Plus met de extreem scherpe en lekbestendige SafetyPlus lekbeschermingstechnologie. Een allrounder voor wegen, gravel en bospaden die elke herinnering aan lekke banden doet vergeten! Of het nu gaat om premium alleskunners (Top CONTACT II met Vectran Breaker), stadsbanden voor e-bikes (CONTACT Urban), chique cruisers (CONTACT Cruiser) of duurzame globetrotters (CONTACT Travel) - elke fietsband van Continental zorgt voor een optimale balans tussen comfort, lekbescherming en uitstekende roleigenschappen.

Als je gewoon op zoek bent naar een solide band met een robuuste lekbescherming en een hoog kilometerrendement, dan vind je in de modellen van de Continental RIDE serie wat je zoekt.

De Continental e-bike banden met het "E25" en "E50" logo zijn optimaal ontworpen voor het gewicht en de extra aandrijfkracht van de e-motor. Daarbij profiteert jouw e-bike van Conti's ervaring met brommer- en motorbanden.

Continental stads-, trekking- & e-bike fietsbanden: CONTACT - één naam voor alle eisen & gebruiksgebieden