Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

DMT schoenen - Italiaanse stijl en de hoogste functionaliteit

DMT-schoenen komen uit het land van de wielersport: Italië. Ze worden daar ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Met Italiaanse stijl en vol passie voor mooi design en de hoogste functionaliteit. Een ander belangrijk ingrediënt van elke DMT-schoen: tientallen jaren ervaring. Het bedrijf werd opgericht in 1978 en streeft sindsdien een groots doel na: schoenen produceren waarmee elke fietser zichzelf kan overtreffen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

DMT-fietsschoenen zetten de standaard

Het Italiaanse bedrijf heeft altijd hoge eisen aan zichzelf gesteld: De Italianen willen geen trends najagen, maar de standaarden zetten. In deze missie zijn ze altijd op zoek naar echte innovaties. En dat zijn er nogal veel in de geschiedenis van het bedrijf. Vele jaren geleden begon DMT een samenwerking met BOA en rustte geselecteerde modellen uit met het revolutionaire BOA Fit System. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe materialen. Dit resulteerde bijvoorbeeld in een extreem lichte polyurethaanfilm, die werd gebruikt om een vederlichte, aerodynamische racefietsschoen te bouwen. In 2018 baarde DMT opnieuw opzien met zijn 3D breitechnologie: de innovatieve stof is zo licht, ademend en comfortabel dat je bijna niet merkt dat je een schoen draagt. Kortom: DMT probeert steeds goede schoenen nog beter te maken. Tal van professionals helpen bij deze missie. Daarnaast werkt DMT samen met verschillende wielerploegen. De meest prominente DMT-renner op dit moment is zonder twijfel de tweevoudig Tour de France-winnaar Tadej Pogaćar. En met Alberto Contador hebben de Italianen een echte wielerlegende in hun team.

DMT-fietsschoenen: de complete collectie van racefiets tot MTB

De oorsprong van DMT ligt in de klassieke racefietssport. Door de decennia heen heeft DMT voortdurend out of the box gedacht en opengestaan voor nieuwe trends. Tegenwoordig biedt het Italiaanse bedrijf hoogwaardige schoenen voor vele fietsdisciplines. De huidige DMT-collectie omvat de volgende modelseries:

  • DMT-racefietsschoenen
  • DMT-gravelschoenen
  • DMT-triatlonschoenen
  • DMT MTB XC und MTB Enduro Schuhe
    after-race schoenen

DMT-racefietsschoenen: high-tech en hoge prestaties

Bij de ontwikkeling van DMT-raceschoenen zijn er wereldwijd bekende wielrenners betrokken. Onder hen bevinden zich World Tour-renner Elia Viviani en Tour de France-winnaar Tadej Pogaćar - om er maar een paar te noemen. DMT schoenen moeten aan de hoogste eisen voldoen en daar slagen ze in. DMT-wielrenschoenen zijn licht, snel en efficiënt. En ze zijn ook uiterst comfortabel, dankzij de nieuwe 3D Knit technologie. De meeste DMT racefietsschoenen zijn uitgerust met de beproefde BOA Fit sluiting, die zorgt voor een perfecte pasvorm. Als je de voorkeur geeft aan de klassieke veter, zul je ook vinden wat je zoekt. Ook het vetermodel van DMT moet aan de hoogste eisen voldoen. Geen wonder dat DMT het volgende over deze schoen zegt: Het is de snelste veterschoen ter wereld!

DMT-gravelschoenen: veel grip, maximaal comfort en geweldige stijl

Tot nu toe is er slechts één gravel-model verkrijgbaar, maar dat heeft veel te bieden. Het is innovatief en combineert een laag gewicht, perfecte pasvorm, hoog ademend vermogen en speciale robuustheid om de harde omstandigheden van het gravelfietsen te kunnen weerstaan. De DMT-gravelschoen is gemaakt van het innovatieve 3D Knit breisel. Dit is ademend en biedt net genoeg stretch om perfect om de voet te passen. De schoen is op verschillende punten versterkt en beschermd tegen schuren door stenen of modder. Daarnaast is de hoogwaardige Michelin-zool uitzonderlijk stijf en biedt hij uitstekende grip. Voorzien van veters is de DMT Gravel schoen bijzonder stijlvol!

DMT-triatlonschoen: supersnel in elk opzicht

Schoenen voor triatlongebruik moeten speciale uitdagingen aankunnen. Daartoe behoren vermeende banaliteiten: een triatlonschoen moet bijvoorbeeld zeer snel aan te trekken zijn, om de wisseltijd tussen de disciplines kort te houden. Bovendien moet de schoen perfect passen zonder sokken. Natuurlijk heeft DMT aan zulke details gedacht. Bovendien is de DMT-triatlonschoen uitzonderlijk efficiënt. Daar zorgt de stijve carbon zool voor, die elke getrapte watt omzet in snelheid. DMT-triatlonschoenen zijn voorzien van gebreide elementen en de beproefde BOA Fit sluiting.

Licht, snel, comfortabel: DMT MTB-schoenen voor cross-country gebruik

DMT heeft een breed assortiment schoenen voor cross country gebruik. Van superlichte raceschoenen tot comfortabele endurancespecialisten, je vindt gegarandeerd de juiste schoen. Elk model biedt veel technologische highlights. BOA Fits sluitingen en het revolutionaire gebreide bovenmateriaal zorgen voor de perfecte pasvorm. Ultra-efficiënte carbonzolen bieden verliesvrije voortstuwing. Voor het koude seizoen heeft DMT ook een speciale MTB-winterschoen in het assortiment. Deze is aanzienlijk lichter en slanker dan gewone MTB-winterschoenen, maar biedt perfecte bescherming tegen kou en water.

Ride with Style: enduro schoenen van DMT

De broers Alex en Denny Lupato rijden al zo'n 20 jaar op mountainbikes en zijn nu legendes op het gebied van enduro en freeride. De twee Italiaanse mountainbikers zijn uitgerust met DMT-schoenen en geven waardevolle feedback voor de ontwikkeling van DMT enduro-schoenen. Op het eerste gezicht zijn deze buitengewoon stijlvol en zouden ze gemakkelijk doorgaan voor modieuze sneakers. Bij nader inzien vallen er echter veel goed doordachte kenmerken op. Deze omvatten de hoogwaardige Michelin-zolen, die uitstekende grip bieden bij gebruik van flat pedals. DMT gebruikt bovendien het revolutionaire 3D Knit proces in zijn enduroschoenen. Het gebreide bovenmateriaal zorgt voor een uitstekende pasvorm en is uitzonderlijk comfortabel. Daarnaast biedt het een hoge stabiliteit en is het extreem ademend.