Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ORTLIEB fietstassen, rugzakken & fietstassen - 100% waterdicht & made in Germany

Ben je op zoek naar een waterdichte fietstas? ORTLIEB biedt naast de klassieke Back-Roller-fietstassen ook stuurtassen, zadeltassen en frametassen - Made in Germany - voor het grote avontuur! Rugzakken, reistassen en fietstassen maken het portfolio compleet. De tassen voor fietsers, buitensporters en watersporters zijn betrouwbaar waterdicht, robuust, praktisch in het gebruik en duurzaam geproduceerd. Met ORTLIEB voel je je overal thuis, ongeacht het weer.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

ORTLIEB waterdichte tassen - bedacht in regenachtig Engeland, vervaardigd in Duitsland

Het begon allemaal in het voorjaar van 1981, toen Hartmut Ortlieb met een volgepakte fiets een tocht door Zuid-Engeland maakte. In afwachting van een groot avontuur werd zijn euforie beteugeld door de aanhoudende regen en moest hij weer een nacht doorkomen met vochtige kleren en een doorweekte slaapzak. Toen een vrachtwagen langsreed en de stromende regen op zijn dekzeil kletterde, maar de lading droog bleef, kwam hij op het idee voor waterdichte ORTLIEB-fietstassen. De lang verwachte vakantie had weliswaar aangenamer kunnen zijn, maar de gevolgen van deze benarde situatie zouden het leven van Hartmut Ortlieb en de tochten van vele fietsers veranderen!

Weer thuis in Neurenberg knutselde hij aan een weerbestendige bagagetas en naaide de eerste fietstas met de naaimachine van zijn moeder. Hij gebruikte waterdicht vrachtwagenzeil, een riem om het deksel vast te zetten en een haak om hem aan de bagagedrager te bevestigen. Nadat vrienden, kennissen en rijwielhandelaren steeds meer belangstelling toonden voor de functionele fietstassen, ontstond de eerste verkoopbare serie fietstassen in de vorm van ORTLIEB-achtertassen en verhuisde de naaimachine naar een garage in de achtertuin. De eerste ORTLIEB-stuurtas en de eerste ORTLIEB-bagagetas volgden al snel, maar door de grote vraag kon Hartmut Ortlieb de klantenkring niet meer alleen bedienen. Dus hielpen familieleden en vrienden hem totdat in 1982 de logische volgende stap was om ORTLIEB Sportartikel GmbH op te richten.

Met behulp van productbrochures, een eerste beursoptreden en veel mond-tot-mondreclame werd ORTLIEB steeds bekender en populairder. Dankzij een hoogfrequente lastechniek kon ORTLIEB zijn tassen 100% waterdicht noemen. De volgende mijlpaal, de rolsluiting, maakte van de populaire ORTLIEB-Back-Roller-bagagetassen een tijdloze klassieker. Ze zijn eenvoudig en zelfs tijdens zwemmen waterdicht.

De ontwikkeling van het zelfsluitende Quick-Lock-systeem, dat zich tot op heden heeft bewezen, was baanbrekend voor een bevestigingssysteem voor tassen.

Vanwege de gestaag groeiende vraag lanceerde ORTLIEB midden jaren negentig de ergonomische, waterdichte Packman-rugzak. Deze was zo succesvol dat het inmiddels 60-koppige bedrijf in 1997 moest verhuizen naar Heilsbronn. Daarna volgde de ontwikkeling van fronttassen, zadeltassen, frametassen en koerierstassen. ORTLIEB staat inmiddels voor betrouwbare waterdichte en robuuste fiets- en outdoortassen.

ORTLIEB waterdichte tassen - bedacht in regenachtig Engeland, vervaardigd in Duitsland

ORTLIEB vandaag - de grootste fabrikant van waterdichte fiets- en outdoor-tassen ter wereld

Altijd met het doel onafhankelijk van het weer te zijn, heeft ORTLIEB zich met vele innovaties en meer dan 230 medewerkers ontwikkeld tot de wereldwijd toonaangevende fabrikant van waterdichte fiets- en outdoor-tassen. Zo is de, ook bij zwemmen waterdichte, rolsluiting nu aangevuld met de waterdichte ritssluiting, klittenbandsluiting en afsluitlip.

Alle processen, van ontwikkeling en ontwerp, via machinebouw en productie, tot marketing en verkoop, vinden nog steeds in eigen bedrijf plaats - inclusief hoogfrequent lassen voor de absolute waterdichtheid van alle producten met een waterkolom tot 100.000 mm. ORTLIEB garandeert dus de beste kwaliteit - Made in Germany.

De ORTLIEB-fietstassen voor vóór- en achterwiel, ORTLIEB bikepacking stuur-, frame- en zadeltassen en gravelpacks, fietstassen, koerierstassen en kantoortassen worden geleverd met een ruim assortiment accessoires en reserveonderdelen.

ORTLIEB vandaag - de grootste fabrikant van waterdichte fiets- en outdoor-tassen ter wereld

Focus op duurzaamheid

Als bedrijf met een sterke band met de natuur let ORTLIEB erop, de eigen CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden en de milieubalans te optimaliseren. De productie van de artikelen, inclusief de lange levenscyclus en de verwijdering, gebeurt op de meest grondstof- en milieuvriendelijke manier. De benodigde elektriciteit is voor 100% afkomstig van hernieuwbare energiebronnen, bijvoorbeeld via het fotovoltaïsche systeem op het dak van het bedrijf. Daarnaast stelt de ORTLIEB-gedragscode eisen aan de duurzaamheid en verantwoordelijkheid van leveranciers. Bovendien steunt ORTLIEB verschillende campagnes, verenigingen en organisaties zoals de EOCA, die fietsmobiliteit promoot en zich inzet voor klimaat- en natuurbescherming.