Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

E-bike-displays - informatie uit de eerste hand

Het display van de e-bike is een onuitputtelijke bron van informatie. Het toont niet alleen relevante gegevens zoals snelheid, afgelegde afstand en het niveau van de trapondersteuning, maar geeft ook gegevens over je prestaties, die je later kunt gebruiken om je performance te optimaliseren. Dit geavanceerde apparaat is verkrijgbaar in verschillende formaten en met verschillende resoluties, om de visuele weergave van informatie te verbeteren, om nog maar te zwijgen van hun duurzaamheid, waarbij de gebruikte materialen van de hoogste kwaliteit zijn. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Het display - meer informatie en betere kwaliteit

Displays voor elektrische fietsen zijn er in verschillende maten, afhankelijk van het model en je behoeften. Ze kunnen worden onderverdeeld in drie groepen:

  • kleine displays: ongeveer 1-2 inch, in een compact en onopvallend formaat.
  • middelgrote displays: deze gaan tot 2-4 inch. Ze nemen ook weinig ruimte in op het stuur en bieden meer ruimte voor het weergeven van informatie.
  • grote displays: dit zijn geavanceerde modellen die 4 inch of groter zijn. De informatie is beter zichtbaar en op hun oppervlak kunnen meer details worden weergegeven.

Wat betreft de schermresolutie voor elektrische fietsen kiezen fabrikanten voor VGA (640x480 pixels), wat gebruikelijk is voor kleine schermen, die een eenvoudige weergave bieden. WVGA (800x480 pixels) is een andere veelgebruikte standaard. Als je echter een hogere kwaliteit wilt, is het gebruikelijk om een e-bike-scherm te installeren op basis van SVGA (800x600 pixels) of XGA (1024x768 pixels). Hoe meer pixels, hoe scherper de inhoud en hoe minder de ogen vermoeid raken.

Data, data en nog meer data - welke informatie levert het e-bike display?

De informatie die op deze apparaten wordt weergegeven, varieert van model tot model, hoewel bepaalde parameters nooit ontbreken. Snelheid, trapondersteuning (die kan variëren van milieuvriendelijk tot snelle turbo), batterijniveau, afgelegde afstand en ritduur zijn bijvoorbeeld gangbaar, terwijl specifieke factoren zoals gebruikt vermogen, je hartslag en de kaartweergave of realtime-navigatie doorgaans eerder te zien zijn op geavanceerde modellen.

Het ontwerp van de gebruikers-interface is cruciaal, waarbij elke fietser zijn eigen voorkeuren heeft. De beste merken bieden intuïtieve en vingervriendelijke gebruikers-interfaces met snelle navigatie tussen de verschillende functies en een gevoeligheid die is aangepast aan gehandschoende en niet-gehandschoende handen.

Connectivity, acculading en compatibiliteit - Hoe verhoudt het elektrische fietsdisplay zich tot andere technologieën?

Sommige e-bike-displays bieden Bluetooth- of Wi-Fi-connectiviteit, waardoor synchronisatie met mobiele apps of externe apparaten mogelijk is. Bovendien hebben sommige displays extra functies, zoals GPS-navigatie, lichtregeling, trapondersteuninginstellingen, enzovoort.

Al deze functies belasten de batterij extra. Om dit te compenseren, heeft het display zijn eigen stroomvoorziening en is het zeer autonoom. Bij modellen die gevoed worden door de eigen fietsaccu, moet rekening worden gehouden met de mate van compatibiliteit tussen de onderdelen, omdat niet alle systemen op dezelfde manier reageren.