Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

FOX Factory - bekroonde verende voorvorken, schokdempers, zadelpennen & accessoires

Of het nu gaat om downhills, trails, XC of enduro tochten: FOX verende voorvorken en schokdempers worden beschouwd als het summum in mountainbike-vering. Al meer dan 20 jaar produceert FOX verende vorken met float-luchtveren, waarop de actuele 32-, 34-, 36- en 40-lijnen zijn gebaseerd. Daarnaast maken gevoelige schokdempers, verstelbare zadelpennen, accessoires en kleding het dynamische assortiment compleet.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Doorslaggevende successen - FOX voorvorken & schokdempers

In 1974 ontwikkelde de oprichter van het bedrijf, Bob Fox, de eerste prototypes van de Fox AirShox luchtvering voor een motocross bike. Slechts enkele maanden daarna werd dit product geproduceerd en maakte winsten bij ontelbaar veel straat- en crossraces mogelijk. Naast het motocross-bereik verwierf FOX Racing Shox ook in de late jaren zeventig roem bij offroad-autoraces. In 1983 domineerden de schokbrekers van FOX in de auto- en motorsportraces in de VS.

Met de presentatie van de eerste mountainbike fully aan het einde van de jaren 80 begon FOX met de ontwikkeling van verende voorvorken en schokbrekers voor MTBs. De ingenieurs van FOX Factory maakten hiervoor gebruik van de in het voertuigbereik reeds gevestigde FLOAT luchtvering. In nauwe samenwerking met wereldbekende bike professionals ontstonden er legendarische producten. Daartoe behoort ook de FOX 40, waarmee talrijke downhill-worldcups en wereldkampioenschappen werden gewonnen. De FOX 36 bezorgde bikers zoals Richard Rude en Tracy Moseley ontelbare successen binnen de Enduro World Series.

FOX fabrieksgeveerde vorken en schokdempers

Voor elke toepassing de juiste verende voorvorken & schokdempers van FOX Factory

Zodat jij de voor jou perfecte vering vindt, biedt FOX verende voorvorken en schokdempers aan, die op alle mogelijke soorten ondergrond en op alle gebieden kunnen stralen. FOX is allang niet meer uitsluitend leverancier voor klassieke mountainbike-toepassingen van XC tot downhill. Ook voor gravel-toepassingen vind je de juiste FOX voorvork.

FOX 32 TC: Gravel goes suspension!

FOX Factory MTB voorvorken zijn bekend. Het nieuwste model, dat de naam 32 TC draagt, ontsluit een nieuw toepassingsgebied. Deze voorvork is ontwikkeld voor gravelbikes. Met slechts 1.226 gram is het de lichtste FOX verende voorvork tot nu toe heeft geproduceerd. Deze heeft een veerweg van maximaal 50 mm en heeft een flat mount schijfremopname voor schijven met een diameter van 160 mm of 180 mm. Zo wordt je gravel-avontuur een soepele rit!

FOX crosscountry verende voorvorken: super licht, super goed!

Voor het crosscountry race-gebruik zijn de verende voorvork-modellen FOX 32 Step Cast en FOX 34 Step Cast aan te bevelen. Step Cast is een verwijs naar de bijzondere vorm van de dompelbuizen. Deze worden naar beneden toe smaller, waardoor extra gewicht wordt bespaard. De krachtige FIT4 demping is naar keuze verkrijgbaar met een op afstand bedienbaar lockout-systeem. Bij de gunstigere voorvorken uit de Performance-serie wordt de grip-demping gebruikt, die eveneens in drie posities instelbaar is. Als passende demping voor dit toepassingsgebied is er de FOX Float DPS met EVOL luchtvering. Jij houdt van crosscountry en je wilt niet het laatste gram uit je materiaal kietelen? Dan zijn de 'normale' vorken van de 32- en 34-serie zonder Step Cast de beste keuze voor jou. Ze zijn dan weliswaar zwaarder, maar bieden dezelfde top-features voor optimale performance op trails.

Pas onderscheiden: de nieuwe FOX 36 voor all mountain-toepassing

De FOX 36 is het allmountain model in het FOX-productassortiment. De modellen onderscheiden zich door een perfecte verhouding van stijfheid, robuustheid en een gering gewicht. De nieuwe modellen hebben een groot update gekregen voor de vorkkroon: deze overlapt voor een groot deel de standbuis. Dat verbetert de houdbaarheid en de stevigheid. Gelijktijdig neemt het gewicht af. De nieuwe 36-modellen zijn in hun geheel lichter, gevoeliger, stijver en beter instelbaar. Beproefde features zoals de Kabolt X-as, de GRIP2 dempingseenheid of de FLOAT EVOL luchtvering zorgen nog altijd voor de beste performance. Als je wilt dat het nog lichter is, is de nieuwe FOX 34 een goed alternatief voor het trail-gebruik. Passend hierbij is voor het achterframe de FOX Factory demping Float DPX 2 en FOX Float X geschikt voor deze toepassing.

FOX 38: De enduro-specialist

Moderne enduro-bikes hebben een veerweg tussen 160 mm en 180 mm. De krachtige suspensies hebben geen probleem met harde slagen. Deze bikes kun je tijdens enduro-races gebruiken en je hebt er een heleboel plezier mee in trailparks of gravity bikeparks. Voor deze toepassingen is de FOX Factory verende voorvork genaamd 38 uitermate geschikt. Het is een kleine downhill-vork, die voorzien is van een eenvoudige vorkbrug. De FOX 36 biedt een veerweg tussen 160 en 180 mm en is verkrijgbaar voor 27,5 inch of 29 inch wielen. De beproefde FOX Kashima coating, de FLOAT EVOL luchtvering en de GRIP demping zijn een synoniem voor optimale performance en perfecte instelbaarheid. De GRIP2 dempingseenheid kun je in alle denkbare parameters passend bij jouw rijstijl instellen. Highspeed compression, lowspeed compression, highspeed trekfase evenals lowspeed trekfase kunnen nauwkeurig van buitenaf ingesteld worden. De FOX demping Float X2 of de FOX DHX met stalen veer zijn de ideale pendants voor de achterkant van jouw enduro-bike. Dit model is trouwens, net als de 36, als FOX Factory e-bike vork verkrijgbaar.

FOX 40: De mountainbike downhill racing-legende

De FOX 40 downhill veervork is sinds vele jaren de meetlat binnen de mountainbike downhill-sport. Het is een synoniem voor maximale stabiliteit met een zo gering mogelijk gewicht en de beste performance op de downhill-route. Daarvoor zorgen de krachtige GRIP demping, een EVOL luchtvering en veel beproefde features. Daartoe behoren bijvoorbeeld de FLOATING AXLE steekas, de ontluchtingsventielen aan de dompelbuizen of de edele FOX Kashima coating. De FOX 40 downhill-vork is verkrijgbaar voor bikes met 27,5 inch en 29 inch banden. Passende FOX dempers voor het downhill-gebruik zijn de FLOAT X2 met luchtvering of de DHX of 'DHX2'. Beide zijn voorzien van een super lichte stalen veer en bieden de allerbeste respons.

FOX verende voorvorken in detail: Wat betekenen de namen?

FOX verende voorvorken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringsvarianten, voor allerlei toepassingen en in verschillende prijsklassen. Daar kun je snel het overzicht verliezen! Op de eerste blik zijn de benamingen van de afzonderlijke modellen geen echte hulp. Maar als je wat beter kijkt, wordt al snel duidelijk: Er zit een systeem achter. Als je die begrijpt, kun je elke FOX verende voorvork razendsnel indelen. Op deze manier weet je welk model perfect voor jou is. We leggen je zo meteen uit, wat de afzonderlijke afkortingen van de FOX-modelnamen betekenen.

Kijken we naar twee typische productbenamingen van FOX:

Factory Series 34 FLOAT 29 130 GRIP2

Factory Series 40 FLOAT 27.5 203 GRIP2

Dat ziet er in eerste instantie verwarrend uit, of niet soms?

De namen van de FOX geveerde voorvorken hebben alle hetzelfde systeem. En dat ziet er als volgt uit:

1. De serie van de FOX vork

Aan het begin staat de serie of het 'performance level' van de voorvork. FOX onderscheidt deze als volgt:

- 'Factory Series' beschrijft het topmodel van de betreffende vork en zodoende de beste (en duurste) uitvoering.

- 'Performance Elite' is het middenklasse model met de beste prijs-prestatie-verhouding.

- De gunstigste optie zijn de vorken met de aanduiding 'Performance'.

2. Het toepassingsgebied

Dit wordt in principe bepaald door de standbuisdiameter van de vorken en gemarkeerd door de cijfers 32, 36, 38 en 40 in de productnamen. FOX 32 geveerde voorvorken zijn ideaal voor crosscountry-gebruik. FOX 34 vorken zijn ideaal voor trail- en all mountainbikes. De FOX 36 is het all mountain- en enduro-model van het merk FOX. Voor het geambieerde enduro- en enduro-racegebruik is de FOX 38 de perfecte vork. De FOX 40 is een echte downhill-vork met dubbele brug.

3. De veer

De toevoeging 'Float' kan inmiddels worden weggelaten. De reden: FOX heeft tegenwoordig alleen nog maar vorken met luchtdemping in het assortiment. Maar desalniettemin is het goed te weten, wat Float in de naam betekent.

4. De wieldiameter

FOX verende voorvorken zijn verkrijgbaar voor twee wieldiameters: 27,5 inch en 29 inch. De betreffende aanduiding is terug te vinden in de productnaam. Een uitzondering: De gravel geveerde voorvork 32 TC. Deze wordt aangeboden voor de maat 700C. Dat is in principe 29 inch, bij dropbar-bikes wordt dit echter 700c genoemd. Dientengevolge vind je hier in de naam '700C'.

5. De veerweg

Het volgende cijfer in de productnaam van een FOX geveerde voorvork beschrijft de veerweg. Logisch: Als hier 130 staat, biedt de geveerde voorvork een veerweg van 130 mm. Overeenkomstig het model zijn hier verschillende opties, wat ook de reden is waarom dit cijfer belangrijk is.

6. De FOX demper

Het laatste begrip in de naam van een FOX verende voorvork is gereserveerd voor het dempingssysteem, dat de vork je biedt. Dit is een interessant punt. Passend bij de serie wordt gebruik gemaakt van verschillende dempingspatronen. Sommigen zijn eenvoudig (en simpel) vormgegeven, anderen zijn complex en nauwkeurig instelbaar. GRIP2 is de momenteel meest hoogwaardige demping van FOX voor gravity-toepassingen. Deze biedt de beste performance en is nauwkeurig instelbaar.

Permanent rijplezier met FOX zadelpennen, onderdelen & toebehoren

Naast de juiste vering speelt op de verschillende soorten ondergrond de juiste zadelhoogte een belangrijke rol voor prettige en succesvolle ritten. Om deze intuïtief aan de toestand van de ondergrond aan te passen, kunnen de bekroonde FOX Factory Transfer telescopische zadelpennen met de nieuwste Race Face stuurhendel tijdens het rijden ingesteld worden. De houdbare en ergonomische Vario-zadelpennen zijn verkrijgbaar in een zwarte Performance-variant en als Factory Series met Genuine Kashima Coat-coating.

Hoogwaardige FOX Factory steekassen, toebehoren, dempingspompen, gereedschap en vorkolie zorgen ervoor dat jouw fiets dynamische en betrouwbaar rijdt, dempt en veert en elk avontuur probleemloos maakt.

FOX fabriekszadelpennen

De perfecte FOX Factory bekleding voor off-road ritten en voor vrije tijd

Tijdens je off-road avonturen heeft niet alleen je fiets geschikte componenten nodig. Jij moet passende, functionele bekleding dragen. Laat je passie voor het off-road biken op de trails en tijdens je vrije tijd zien met bovenbekleding, broeken, jassen en accessoires van FOX Factory. Nonchalante tricots en shirts, hoodies, truien en hemden, maar ook mutsen en sokken - alles voor mannen, vrouwen en kinderen die van action houden.