Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Yeti Bikes - op rijden gerichte mountainbikes, frames & kleding

Het cultmerk Yeti Cycles brengt de MTB-scene sinds 1985 in vervoering met uitzonderlijk hoogwaardige mountainbikes, die compromisloos gericht zijn op prestaties, individualiteit en rijplezier. Wat in 1993 begon met het legendarische ARC aluminium frame wordt vandaag de dag voortgezet met de TURQ carbon frames van enduro-kampioen Richie Rude. Passend bij de Yeti-fietsen en -frames bieden de jerseys, shorts, jacks en handschoenen van de Yeti-Bikewear-collectie alles wat je nodig hebt om elke trail te veroveren.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Yeti Cycles - passie voor de MTB-sport sinds 1985

Vrijwel geen enkele fietsfabrikant is nauwer verbonden met de MTB-race-scene dan Yeti Cycles. In 1985 begon John Parker - een in Hollywood opgeleide lasser die werd gegrepen door de mountainbike-euforie - met de productie van mountainbike-frames voor race-evenementen in Californië. Yeti Cycles was geboren. Binnen een paar jaar veroorzaakten Parkers fietsen een sensatie in de MTB-racescene. Yeti-bikes, zoals de Pro FRO en de C26, domineerden de racewereld naar believen. Het succes van het merk was toen al gebaseerd op nauwgezet ontwikkelings- en onderzoekswerk: enerzijds op de racebaan, samen met MTB-grootheden als Juli Furtado, Missy Giove en John Tomac, en anderzijds in samenwerking met Chuck Taxeira van de aluminium-buizensetfabrikant Easton. Met de legendarische Yeti ARC zorgde Yeti begin jaren negentig voor een revolutie op het gebied van mountainbikes. De hardtail was de eerste mountainbike met een aluminium frame van butted buizen
Racen en een consequente, ride-focused mentaliteit - van de ontwikkelaar via de monteur tot de professionele rijder van het Yeti-Enduro-Team - vormen nog steeds de basis voor het succes van de frames, complete bikes, onderdelen en accessoires van Yeti Cycles. Of het nu gaat om Yeti's SB130 trail-raket of Richie Rude's SB150 enduro-racemachine, het MTB-assortiment van Yeti Cycles voldoet aan al je eisen die je aan een premium mountainbike stelt.

Yeti Cycles TURQ & Switch Infinity: innovatieve technologieën voor uitzonderlijke mountainbikes

In de loop der decennia is turquoise het handelsmerk van Yeti Cycles geworden en een synoniem voor high-end mountainbiken bij uitstek. Met de T-serie of TURQ-serie onderstrepen de bike-liefhebbers uit Colorado hun claim om van elke mountainbike compromisloos iets bijzonders te maken. Alle TURQ-frames zijn gemaakt van hoogwaardig high-modulus carbon en bereiken een perfecte balans tussen lichtgewicht constructie en stijfheid. Natuurlijk worden de bikes van de Yeti-TURQ-series uitgebreid getest en voortdurend verbeterd door de besten der besten op de zwaarste trails ter wereld.
Het Switch Infinity achterdriehoeksysteem, ontwikkeld in samenwerking met Fox Factory, is de top-feature van alle volledig geveerde Yeti-modellen. Dit is een lineaire geleiding, waarbij het belangrijkste draaipunt van de achterdriehoek verschuift, afhankelijk van de veerweg. Dit leidt tot uitstekende rijeigenschappen op elk terrein en in elke rijsituatie: als het draaipunt verschuift, neemt de wielbasis toe en klim je efficiënter de berg op. Als je dieper in de veerweg duikt, wordt het draaipunt lager en heb je een schijnbaar oneindige veerweg.

Yeti SB115: meer hub, meer rijplezier

Trail-bike, down-country-bike of toer-bike? Wat de Yeti SB115 ook is, hij stelt je in staat om zelfs de steilste uphill efficiënt te bedwingen, en heerlijk speels, maar tegelijkertijd gezegend met een ongelooflijk soepel rijgedrag, de trail naar beneden te razen. Yeti heeft de populaire SB100 consequent doorontwikkeld: de veerweg achter is vergroot tot 115 mm en gecombineerd met een voorvork met een veerweg van 130 mm. Het resultaat is een uitgebalanceerde toer-fully voor eindeloos rijplezier in elke situatie.

Yeti SB130 & SB140: de lunchride-trail-bikes van de Yeti Crew

Ontworpen op de technisch veeleisende klimmen en high-speed-afdalingen van de Colorado Mountains, is de Yeti SB130 een echte trailraket, helemaal klaar voor elk avontuur. De achterdriehoek met Switch-Infinity-technologie biedt meer wendbaarheid, comfort en tractie dankzij de nieuwe kinematica. 29-inch-banden en de progressieve frame-geometrie zorgen ook voor een ongebreidelde voortstuwing uphill en een geweldige handling downhill. 
Voor 27,5-inch-fans biedt Yeti Cycles ook de SB140, een speelse trail-shredder waarmee je op elk moment kunt opstijgen en uit je dak kunt gaan.

Yeti SB150 & SB165: in het spoor van de Enduro World Series kampioenen & bikepark-junkies

Elk detail van de SB150 is ontworpen voor de uitdagende uphill- en downhill-trajecten van de Enduro World Series. Hiervoor heeft de enduro-MTB een slack-geometrie gekregen met een lange reach, een vlakke stuur- en een steile zithoek. De SB150 heeft ook een Fox-Factory-vork met maar liefst 170 mm veerweg en een Switch-Infinity-achterdriehoek - het hart van alle Yeti-fullys - die is ontworpen voor een veerweg van 150 mm. Het resultaat: een enorm veelzijdige enduro-racer, die de perfecte balans houdt tussen gevoelige respons, soepelheid en directe handling.
De Yeti SB165 is het model voor het ruige werk. Vlak en eindeloos lang, uitgerust met een enorme veerweg en coil shock: deze 27,5-inch-enduro-freerider verslindt alles op zijn pad.