Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Campagnolo Groepen - high-end fietsonderdelen

"Campagnolo vertegenwoordigt niet alleen de zoektocht naar technische perfectie, maar ook de passie, inspanning, kwellingen en mythen en het verleden, heden en de toekomst van het wielrennen, de mooiste sport ter wereld." Er is geen betere manier om dit bedrijf met een grote traditie te beschrijven dan met de woorden van de eigenaar, Valentino Campagnolo. Campagnolo racefietsonderdelen en wielsets onderscheiden zich door de combinatie van Italiaanse esthetiek en design met compromisloze functionaliteit en kwaliteit.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Campagnolo-groepen voor racefietsen – innovatie, kwaliteit & emotie sinds 1933

Je verdiepen in de geschiedenis van een fietsenmerk is zelden zo boeiend en onlosmakelijk verbonden met belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van de fietsgeschiedenis als in het geval van de Italiaanse premium-onderdelenfabriek Campagnolo. Toen Campagnolo in 1933 werd opgericht door de Italiaanse wielrenner Tullio Campagnolo, stond de geschiedenis van fietsversnellingen nog in de kinderschoenen. In die tijd was het nog gebruikelijk om de vleugelmoeren van het achterwiel los te maken om te schakelen, het wiel om te draaien en de ketting over het tandwiel aan de andere kant te leggen. Het was precies deze procedure die Tullio Campagnolo in de problemen bracht in een wielerwedstrijd over de Passo Croce d'Aune, omdat hij niet in staat was om de moeren met zijn ijskoude vingers los te draaien. Slechts drie jaar later registreerde hij zijn patent voor de eerste snelspanner om sneller om te kunnen schakelen, die tot op de dag van vandaag nog steeds op moderne fietsen wordt gebruikt. De competitie om een werkend schakelsysteem te ontwikkelen waarmee je kon schakelen zonder af te stappen was in die tijd enorm. Er werden veel systemen op de markt gebracht, maar in 1940 slaagde Campagnolo er opnieuw in, om de eerste fietsversnelling te ontwikkelen die zichzelf bewees in het dagelijks gebruik - en niet in de laatste plaats werd gebruikt in spraakmakende wedstrijden zoals de Tour de France of de Giro d'Italia. Al in 1949 presenteerde Campagnolo de eerste prototypes van een draaibare parallellogramderailleur, die nog steeds de basis is voor moderne achterderailleurs. Het wordt bediend door twee kabels die op de onderbuis zijn geplaatst. Dit revolutionaire systeem is al twee jaar later klaar voor serieproductie met de Gran Sport 1012, die je in zijn herziene versie kan bedienen met slechts één kabel. Dit werd verder geoptimaliseerd en culmineerde in de geboorte van de eerste Record-achterderailleur in 1962, gevolgd door de eerste Super-Record-Campagnolo-achterderailleur in 1973 - beide zijn vandaag de dag nog steeds de topgroepen van Campagnolo.

Campagnolo-versnellingsgroepen – pure performance & esthetiek

De geschiedenis van Campagnolo en de nauwe band en passie voor wielrennen op de weg hebben het imago van het merk gevormd. Dankzij talloze innovaties, uitstekende kwaliteit en functionaliteit heeft de onderdelenfabrikant zich verzekerd van een welverdiende plaats in het premium- en high-end-segment. Campagnolo onderscheidt zich van andere merken door zijn voorkeur voor uitmuntend design en elegante vormentaal. Niettemin ligt de focus van de Italianen op de veiligheid van de onderdelen, gevolgd door hun prestaties - of het nu gaat om de Campagnolo-wielset, de versnellingen, de remmen of om de crank, trapas, ketting en Campagnolo-cassette. De producten, hun materialen en afmetingen worden met de grootste zorg, aandacht en precisie ontwikkeld en het pakket wordt afgerond met een geavanceerd niveau van ergonomie, efficiëntie en aerodynamica. 
Vol Italiaans zelfvertrouwen presenteerde Campagnolo in 2018 zijn hydraulische Campagnolo-schijfremmen voor racefietsen met de woorden: "We zijn dan misschien de laatste, maar we zijn wel de beste!". De eersten zullen de laatsten zijn. Dit wordt ook ondersteund door het feit dat de Italianen de Duitse schijfremexperts Magura aan boord hebben gehaald voor hun disk-brake. En omdat Campagnolo de dingen niet half doet, zijn de hydraulische Ergopower-schakel-/remhendels bijzonder indrukwekkend: ondanks alle technologie en hydrauliek in de kleine hendels zijn ze verrassend slank - Italiaans design heeft ook hier prioriteit, net als de perfecte ergonomie, waar Campagnolo altijd bekend om heeft gestaan.
De laatste in disk-brakes, maar de eerste in twaalf versnellingen! Campagnolo verdedigde zijn pioniersrol in 2018 met de lancering van de topgroepen Super Record en Record als 12-speed-aandrijving. Ongebalanceerde sprongen tussen de individuele tandwielen zouden nu eindelijk op elk terrein tot het verleden moeten behoren.

Met de Campagnolo-Ekar-groep presenteert Campa in 2020 niet alleen zijn eerste gravel-specifieke onderdelengroep, maar introduceert het merk ook zijn eerste 13-speed-aandrijfsysteem. De Italianen lanceren ook een exclusieve gravel-kledingcollectie, bestaande uit Campagnolo-shirts voor mannen en vrouwen, bibshorts en fietssokken.

Campagnolo Super Record & Record

Campagnolo Super Record is het non-plus-ultra-vlaggenschip onder de Campagnolo-groepen - een compromisloos met behulp van carbon en titanium getunede groep van absolute topkwaliteit. Dit is dan ook het enige verschil met de "kleinere zus", de Record, die het zonder deze buitensporige fijnafstelling moet stellen, maar die op geen enkele manier verschilt van de Super Record op het gebied van technologie en functionaliteit. Als de eerste groepen op de markt met een 12-speed-aandrijving markeren de twee high-end-Campagnolo-groepen een nieuw tijdperk in het wegwielrennen - supersoepel schakelen, of het nu op vlakke wegen is of bergop - bijna als traploos schakelen. Campagnolo levert ook de versie EPS (Electronic Power Shift) van de Super Record als elektronisch Campagnolo-schakelsysteem, dat perfect kan worden aangepast aan de individuele wensen van de rijder met behulp van een speciaal ontwikkelde app.

Campagnolo Ekar – met dertien rondsels naar de gravel-Olympus

13-speed-cassette, 9-speed-tandwiel, geen voorderailleur, extreem licht en volledig mechanisch: de nieuwe Campagnolo-gravel-groepset zet nieuwe maatstaven op het gebied van gradatie, functie en inzetbaarheid in wedstrijden. Of het nu gaat om steile bochten of snelle gravel-afdalingen, dankzij het enorm grote bereik - meer dan 450% met het 9-42-tandwiel - is het eerste 13-speed-aandrijfsysteem van de Italianen uitstekend geschikt voor elk gravel-avontuur. Natuurlijk vertrouwt de innovatieve Campagnolo-Ekar-1x13-speed-gravel-groepset nog steeds op de beproefde Campagnolo-technologieën van de high-end-racefietsseries: Ergopower-rem-/schakelhendels, hydraulische schijfremmen en Ultra-Torque-assen. Deze features worden aangevuld met oplossingen die zijn aangepast aan off-road-gebruik, zoals Campagnolo's trapas met ProTech-afdichtingssysteem.

 Campagnolo-Ekar-1x13-speed-gravel-groepset

Campagnolo Chorus

High-end-features met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. De middenklasse-Chorus-groepenset biedt de technologie en functionaliteit van de topgroepen Super Record en Record met iets eenvoudigere materialen. Dit maakt het een hoogwaardige Campagnolo-groepset met een speciale aantrekkingskracht voor het brede segment van hobby- en amateurfietsers. Campagnolo presenteert de Chorus ook als een 12-speed-groepset met state-of-the-art technologie.

Campagnolo Potenza & Centaur

De Potenza- en Centaur-racefietsgroepen van Campagnolo bewijzen, dat kwaliteit niet per se duur hoeft te zijn. Met dezelfde functies, beproefde Campagnolo-ergonomie, betrouwbaarheid en onnavolgbare vormgeving zijn beide groepen een betaalbare oplossing voor iedereen die de wereld van het wegwielrennen wil betreden.
Het bijzondere aan de Potenza- en Centaur-groepen: voor alle liefhebbers van klassieke fietsen en vintage-chic, die ook toegewijd op zoek zijn naar zilveren onderdelen voor hun nostalgische stalen frame, zijn de crank, shifters, voorderailleur, achterderailleur en remmen van de twee groepensets ook verkrijgbaar in gepolijst zilveren afwerking! Technologisch up-to-date, maar met een vleugje retro.

Campagnolo-wielen – synoniem voor kwaliteit, prestaties & esthetiek

In 1986 lanceerde Campagnolo de Ghibli, het eerste schijfwiel voor tijdritten, en kort daarna de Shamal, het eerste systeemwiel met high-profile-velgen. Net als bij de racefietsonderdelen van Campagnolo ligt de focus van Campa-wielsets duidelijk op kwaliteit en prestaties. Gepassioneerde fietsers vinden in het productportfolio oplossingen voor uitstekende efficiëntie en esthetiek. Campagnolo-wielen zijn verkrijgbaar in versies voor velgremmen en voor schijfremmen en met een hoog, gemiddeld en laag profiel.
De Campagnolo carbon wielen uit de Bora-familie zijn de maatstaf voor absolute high-performance-racefietswielen. Qua gewicht, soepelheid, stijfheid en aerodynamica kan niets ze overtreffen. De nieuwste evolutiesprong van Campa zijn de Campagnolo Bora Ultra WTO wielsets. Ze zijn het resultaat van een avant-gardistisch ontwerpproces op het hoofdkantoor in Vicenza en maken indruk met zowel prestaties als schoonheid en esthetiek in perfectie. 
Maar de Campagnolo aluminium wielen doen ook niet onder voor de carbon modellen. Of het nu gaat om training of endurance-racen, van de nobele klassieker Shamal tot de betrouwbare Zonda en Calima, Campagnolo aluminium wielsets garanderen maximale prestaties en betrouwbaarheid.

Campagnolo Shamal Carbon – Campa goes endurance

Campagnolo slaat wederom nieuwe wegen in met de nieuwe Shamal-Allround-wielen van carbon. Met het herontwerp van de klassieker wil Campagnolo maximaal rijcomfort en wendbaarheid genereren - ongeacht waar en hoe lang je fietst. Daarom hebben de Italianen de Shamal een velgprofiel gegeven met een binnenbreedte van 21 mm, waardoor hij ook geschikt is voor bredere banden. Dankzij het gepatenteerde MoMag-systeem heeft het velgbed geen gaten, wat gewicht bespaart, de stijfheid verhoogt en het veel gemakkelijker maakt om tubeless-banden te gebruiken. Het unidirectionele High Modulus carbon velgprofiel en de gedifferentieerde profielhoogte zorgen voor een optimale krachtoverbrenging en de best mogelijke wendbaarheid. Het resultaat: de eerste endurance-wielsets van Campagnolo, voor eindeloos lange tochten met maximale prestaties en uitzonderlijk comfort.

Campagnolo Levante – gravel-wielen op zijn best

De eerste Campagnolo-gravel-wielen zijn de perfecte aanvulling op de legendarische Campa Ekar-groepenset. De Campagnolo-Levante-wielset, vernoemd naar de warme oostenwind in het Middellandse Zeegebied, combineert alle eigenschappen om maximale prestaties en elegantie op elk terrein te garanderen: de ultralichte Levante-velg van H.U.L.C carbon (Handmade Ultra-Light Carbon) zorgt voor een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid. Dankzij de 2-Way-Fit-technologie biedt Campagnolo volledige compatibiliteit met zowel clincher-banden als tubeless-banden. En dankzij het velgbed zonder openingen zijn Campagnolo-gravel-wielen niet alleen lichter en stijver, maar ook zonder afdichtband tubeless-ready.