Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Helmen voor elektrische fiets

Met de opkomst van elektrische fietsen als een populaire en duurzame vorm van stedelijk vervoer, groeit de noodzaak van doordachte veiligheidsmaatregelen en beschermende uitrusting. Binnen deze context speelt de fietshelm een centrale rol, niet alleen als een verplicht veiligheidselement, maar als een essentieel accessoire dat specifiek is afgestemd op de behoeften van fietsers. In een tijdperk waar mobiliteit en milieubewustzijn hand in hand gaan, zijn helmen voor elektrische fietsen niet alleen functioneel, maar evolueren ze ook naar een stijlvolle en geavanceerde e-bike helm. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Eigenschappen van helmen voor elektrische fietsen

Helmen voor elektrische fietsen zijn ontworpen met specifieke eigenschappen om tegemoet te komen aan de behoeften van fietsers die gebruikmaken van elektrische aandrijving. Deze helmen zijn over het algemeen gestroomlijnder en lichter, waardoor ze comfortabel zijn voor langere ritten. Ze kunnen daarnaast ook voorzien zijn van ventilatiesystemen om rijders koel te houden, zelfs bij hogere snelheden. Bovendien hebben sommige modellen geïntegreerde vizieren om bescherming te bieden tegen zonlicht en weersinvloeden. Door de toename van populariteit is het assortiment helmen voor elektrische fietsen breder geworden dan ooit tevoren. Het gaat niet langer alleen om bescherming; het gaat om het creëren van een complete, veilige, en bovenal aangename rijervaring. 

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij het ontwerp van helmen voor elektrische fietsers. Deze helmen voldoen aan strikte veiligheidsnormen en zijn vaak voorzien van extra bescherming aan de achterkant van het hoofd, omdat elektrische fietsers vaak hogere snelheden kunnen bereiken. Sommige modellen hebben ook geavanceerde beschermingssystemen, zoals MIPS (Multi-directional Impact Protection System), dat extra bescherming biedt bij schuine impact.

Helmmaterialen

Helmmaterialen zijn van groot belang bij het waarborgen van zowel comfort als veiligheid. Moderne helmen voor elektrische fietsen maken daarom gebruik van lichte maar sterke materialen zoals polycarbonaat, schuimstoffen en in sommige gevallen zelfs koolstofvezel en kunststoffen zoals ABS (acrylonitrilbutadieenstyreen) en EPS-verstevigingen (het klassieke geëxpandeerde polystyreen dat wordt gebruikt in industriële verpakkingen). Deze materialen bieden duurzaamheid en bescherming zonder onnodig gewicht toe te voegen.

Helmmaten

Een goed passende helm is essentieel voor optimale bescherming. Helmen voor elektrische fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan de diversiteit van hoofdvormen te voldoen. De mogelijkheid om de helm aan te passen aan de juiste maat zorgt voor een comfortabele pasvorm, minimaliseert het risico van afvallen en verbetert over het algemeen de veiligheid.

Toebehoren voor helmen voor elektrische fietsen

Naast de helm zelf zijn er verschillende accessoires beschikbaar die de veiligheid en functionaliteit kunnen verbeteren. Dit omvat onder andere afneembare vizieren, regenhoesjes voor bescherming tegen weersinvloeden, en zelfs speciale hoezen met geïntegreerde LED-verlichting voor verhoogde zichtbaarheid bij weinig licht. Je fietst dag en nacht bij elk weer en wilt zo flexibel en veilig mogelijk op weg zijn? Waterdichte regenhoezen voor de helm kunnen comfortabel in elke tas worden opgeborgen en bieden een veel aangenamere rijervaring wanneer het weer plotseling verandert. Tijdens bijzonder koude dagen is het zinvol om een muts (ook wel onderhelmmuts genoemd) bij je te hebben die onder je helm past en waarmee niets wegglijdt. Als je regelmatig in het donker rijdt of in het stadsverkeer met slecht zicht rijdt, kun je de meeste helmen upgraden met een geschikte helmlamp en zo voor extra veiligheid zorgen.