Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsnaafversnellingen - klassiek, stressvrij, goed verpakt

De naafversnelling op een fiets is een klassieker. Want de tandwielen in de naaf van het achterwiel werken betrouwbaar, vergen weinig onderhoud en zijn goed afgeschermd. Samen met een riemaandrijving zijn naafversnellingen daarom erg populair op urban-bikes. En op trekking- en city-bikes is hij nooit uit de mode geraakt, ook omdat hij verkrijgbaar is met een terugtraprem. Hier leggen we alles uit wat je moet weten over naafversnellingen. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Naafversnelling fiets - betrouwbaar & onderhoudsarm

Een naafversnelling is de eerste keuze voor iedereen die een absoluut betrouwbaar en stressvrij fietsversnellingssysteem wil dat gewoon altijd werkt. De reden: omdat de naafversnellingen in de stabiele naafbehuizing goed beschermd zijn tegen vuil, water en mechanische invloeden, hoeven ze aanzienlijk minder vaak gerepareerd en onderhouden te worden dan de klassieke derailleurversnellingen.

In principe bestaat een naafversnellingssysteem altijd uit een of meer planetaire tandwielen, die in de naaf van het achterwiel zijn ondergebracht. Daarom wordt de naafversnelling ook wel een versnellingsnaaf genoemd. Waarschijnlijk is iedereen bekend met de naafversnellingen met drie versnellingen (3-speed-naafversnellingen). Maar tegenwoordig zijn er naafversnellingen met wel veertien versnellingen.

Een ander voordeel ten opzichte van derailleurversnellingen is dat de naafversnellingen kunnen worden omgeschakeld terwijl de fiets stilstaat. Voor alle traditionalisten zijn er nog naafversnellingen met terugtrapremmen. Zelfs op e-bikes is dit erg populair bij sommige klanten - de naafversnellingen maken het mogelijk.

Waar je op moet letten bij het kopen van een fietsnaafversnelling

Om je aankoopbeslissing gemakkelijker te maken, hebben we hieronder de belangrijkste factoren voor het kiezen van de juiste fietsnaafversnelling op een rijtje gezet.

aantal versnellingen: Shimano's 7-, 8- en 11-speed-naafversnellingen zijn gebruikelijk. De maatstaf qua versnellingsbereik is de Rohloff-naaf met veertien versnellingen.
versnellingshendel: Als je al een versnellingshendel hebt, zorg er dan voor dat het aantal versnellingen van de nieuwe naafversnelling hiermee overeenkomt.
remsysteem: Afhankelijk van of je fiets een velgrem of schijfrem heeft, heb je de juiste naafversnellingen nodig. Als je een naafversnelling bij schijfremmen hebt, moet je weten of de schijf gemonteerd is met een centrelock of met bouten. En er zijn naafversnellingen met terugtrapremmen - let goed op als je dat wilt.
aantal spaakgaten: Omdat de naafversnellingen deel uitmaken van het achterwiel, moet je ervoor zorgen dat het naafhuis en de velg hetzelfde aantal spaakgaten hebben. Het gebruikelijke aantal spaken is 32 of 36.

Zo vind je de passende naafversnelling bij BIKE24

Als je een nieuwe naafversnelling wilt kopen, moet je ervoor zorgen dat deze past bij het remsysteem van je fiets. Daarnaast moet het aantal spaken compatibel zijn met je velg en het aantal versnellingen met je versnellingshendel. Bij ons heb je in elk geval een grote keuze aan verschillende naafversnellingen - vooral van de grote leveranciers zoals Shimano of Rohloff.

Praktisch: Om de juiste naven te vinden, kun je in het filtermenu aan de linkerkant de selectie sorteren op basis van je vereisten.