Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Waarom Alé fietskleding zo succesvol is

Passie voor de wielersport wordt in weinig landen zo groot geleefd als in Italië. Deze passie is diep verankerd in het Italiaanse kledingbedrijf Alé Cycling. Samen met ervaring, technologie en veel hart ontstaan hier premium producten, waarop je kunt vertrouwen. Kleding van Alé Cycling staan synoniem voor een goede pasvorm, ademend vermogen en een stijlvol design. Met verschillende collecties voor dames en heren biedt Alé fietskleding de basis voor tal van fantastische fietstochten in alle weersomstandigheden!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Alé wielerkleding – fietskleding met een geschiedenis

Verona is een pittoreske stad met een middeleeuws centrum in de Noord-Italiaanse regio Venetië. Van hieruit is het slechts een steenworp afstand naar het Gardameer, de Dolomieten liggen in reikwijdte en het is ook niet ver naar Venetië. Kortom: In Verona hoef je niet te dromen van fantastische wielren-coulissen. Zodra je hier op de fiets stapt, voel je de Italiaanse levensstijl op twee wielen. In dit wielren-paradijs heeft zich Alé Cycling ontwikkeld tot een specialist voor hoogwaardige wielersportkleding. Sinds meer dan 30 jaar worden hier innovatieve producten voor de professionele teams geproduceerd. En in 2013 richtte men een eigen merk op: sindsdien is al de passie en alle ervaring gecombineerd in Alé fietsbekleding. 

Passie is een steunpilaar bij Alé fietskleding. Het bedrijf vergelijkt zijn bedrijfsfilosofie met de wielersport. Perfecte producten ontwerpen en produceren zien ze bij Alé als een wedstrijd. Het werk is een bergetappe en iedereen moet zijn best doen, om het doel te bereiken. Naast hun passie vormt natuurlijk ook de technologie een sleutel tot succes. Dat is de reden waarom Alé zijn stoffen en materialen voor Alé Bike Wear zorgvuldig uitkiest. Deze moeten onder alle omstandigheden maximale prestaties garanderen. 

De derde steunpilaar voor het ontstaan van alle Alé-producten is de ervaring. Daarmee doelt Alé fietskleding niet alleen op de eigen ervaring wat betreft de productie. Net zo belangrijk zijn de ervaringen in het dagelijks gebruik. Vanwege dit feit werkt Alé samen met tal van bekende professionals. Zij testen de Alé fietskleding intensief, zoals niemand anders het kan. Zij geven feedback, kritiek en suggesties. Ze sporen Alé aan en zorgen ervoor dat de producten nog beter worden.

Alé fietsbroek - voor iedereen het juiste kussen

Wielrenners en wielrensters weten: De broek met zijn zitkussen is een van de belangrijkste bekledingsstukken, als het om lange, zorgeloze fietstochten gaat. Daarom gaat Alé buitengewoon aandachtig te werk bij de zitkussens. Ze hebben verschillende zitkussens voor dames en heren in het programma ontworpen, die perfect zijn afgestemd op de verschillende toepassingen van de verschillende Alé fietsbroeken. Alé zitkussens zijn buitengewoon robuust en bieden perfecte bescherming tijdens het trainen en racen. Een speciale perforatie van het schuimstof zorgt voor een ademend vermogen en een goede ventilatie van de Alé bib shorts. De zogenaamde HF-ribbels bieden goede houvast op het zadel. Dankzij de centrale vorm van het Alé zitkussen zit je probleemvrij op het zadel tijdens lange ritten. De 'Green' serie van Alé is buitengewoon duurzaam. Hiervoor worden gerecyclede materialen gebruikt. 

De zitkussens Alé W8 HF, W4 HF en Green W4H werden speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Hun vorm houdt rekening met de vrouwelijke anatomie. Deze kussens hebben speciale gedeeltes bij het perineum en het zitgedeelte. Speciaal gevormde zijdelen passen zich aan de bewegingen van de vrouw aan en zorgen voor groot comfort.

De Alé Collections: Alé fietskleding dames en heren

Alé Cycling heeft meerdere collecties in het programma. Deze bestaan uit perfect op elkaar afgestemde kledingstukken met speciale eigenschappen. Daartoe behoren Alé fietsshirts, Alé bib shorts en allerlei accessoires. Er zijn bijvoorbeeld Alé fietsshirts, die in het bijzonder ontwikkeld zijn voor het wielrennen. Andere laten hun voordelen zien tijdens lange tochten. Alé fietskleding biedt bovendien collecties voor dames, voor kids, voor gravelfietsers en voor triatlon aan. Met andere woorden: als je op zoek bent naar functionele wielerbekleding, zul je bij Alé vinden wat je zoekt. Hierna willen we je twee collecties voorstellen, omdat deze bijzondere eigenschappen hebben.

Alé Klimatik Collection

De Alé Klimatik Collection bestaat uit kleding, die ontwikkeld is voor het gebruik onder moeilijke omstandigheden. Als het buiten vochtig, koud en donker is, dan zijn lange wielerbroeken en het shirt met lange mouwen uit de Alé Klimatik serie in hun element. Ze weten te overtuigen door buitengewoon efficiënte ademende activiteit, hebben een hoge warmte-isolatie en zijn deels wind- en waterdicht. Maar er wordt ook rekening gehouden met de zichtbaarheid in het donker: reflecterende elementen van de Alé fietskleding zorgen ervoor dat je ook in het donker wordt gezien. Met stukken uit de Klimatik Kollektion van Alé ben je perfect uitgerust voor de winter!

Alé Green Collection

De stukken uit de Green Collection zijn niet echt groen. 'Green' staat hier voor de ecologisch zorgzame manier van produceren. De stukken uit de Green Collection van het Alé fietsshirt tot en met de bib worden voor de volle 100 procent gemaakt uit gerecycleerde vezels. Dat helpt, grondstoffen te sparen en zorgt ervoor dat oude materialen niet zomaar bij het oud vuil landen. In plaats daarvan krijgen ze een nieuwe, zinvolle betekenis.

Alé – Italiaanse fietskleding voor dames en heren

Rondom goed aangekleed: Accessoires van Alé

Naast de klassieke Alé fietskleding bieden de Italianen nog veel meer producten. Op deze manier kun je je van kop tot teen aankleden in de functionele en stijlvolle stijl. Er zijn armwarmers, beenwarmers, halsdoekjes, mutsen, sokken, bivakmutsen, handschoenen, overschoenen en nog meer. Alle accessoires van Alé worden met dezelfde passie gemaakt, als de Alé fietskleding. Alles is optisch perfect op elkaar afgestemd, zodat je perfect gekleed op de fiets kunt stappen!

Alé Cycling – actief in de wielersport

Alé heeft zijn wortels in de wielersport en werkt sinds jaar en dag samen met succesvolle wielersport-teams. Dat was altijd zo en zal ook niet veranderen. Deze samenwerking ziet Alé als een kwaliteitscontrole en als innovatieve drijfveer. De volgende teams worden uitgerust met Alé fietskleding: 

  • Team Bahrain Victorious 
  • BikeExchange Jayco Team 
  • Groupama FDJ 
  • Bariani CSF Faizané 
  • Hagens Berman Axeon
  • FFC 

Bovendien zet Alé Cycling zich als sponsor in tijdens de Granfondo Verona Alé la Merckx. Dit wielersportevenement wordt verreden in de streek van Alé rondom Verona. Verschillende fietsroutes brengen de deelnemers door het wielerparadijs van de provincie van Verona.

Alé – Italiaanse fietskleding voor dames en heren