Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ABUS fietssloten & ABUS helmen, van de veiligheidsexperts

Sinds bijna een eeuw staat het merk ABUS voor veilige sloten. Uiteraard staat het Duitse bedrijf voor compromisloze bescherming rond de fiets: Je kunt kiezen uit ABUS vouwsloten, kettingsloten, U-sloten of framesloten om fietsdiefstal te voorkomen. Naast ABUS fietssloten bieden ABUS fietshelmen optimale bescherming en comfort tijdens het sporten of dagelijks gebruik. Alle ABUS-helmen, zowel voor mountainbikes, racefietsen, e-bikes, stadsfietsen als voor kinderen, onderscheiden zich door topmaterialen, hoogwaardige afwerking en spannende designs.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Alles over ABUS Bike Security:

Van ABUS-sloten tot moderne fietssloten & fietshelmen

Het wereldwijd succesvolle merk ABUS gaat terug tot een klein familiebedrijf dat in de smederij in de eigen kelder de eerste hangsloten produceerde. August Bremicker richtte in 1924 het veelbelovende Duitse beveiligingsbedrijf op. Al snel werd zijn eigen huis te klein en kocht hij de productiefaciliteit in Volmarstein an der Ruhr, die nu nog steeds in gebruik is.

Bijna een eeuw later heeft het bedrijf, nu in de 4e generatie en nog steeds in familiebeheer, zijn producten- en dienstenaanbod enorm uitgebreid met veel toekomstgerichte ontwikkelings- en productievestigingen in Duitsland. Naast sluittechniek voor huis en tuin heeft ABUS ook een uitgebreid assortiment voor mobiele beveiliging in zijn portfolio. Naast ABUS-sloten voor fietsen en gemotoriseerde tweewielers gaat het ook om ABUS-helmen voor dames, heren en kinderen. Bij BIKE24 vind je een ruim assortiment bestendige ABUS fietssloten, goed passende ABUS fietshelmen voor dagelijks gebruik in de stadsjungle en ook de tophelmen van de wielersterren.

ABUS mobiele veiligheid - fietssloten & helmen voor volwassenen & kinderen

ABUS fietshelmen & sloten – kwaliteit & innovatie

Voor de ontwerpers van ABUS fietshelmen zijn hoogwaardige materialen en de modernste productieprocessen net zo belangrijk als goede ventilatie, hoog draagcomfort en een individuele hoofdpasvorm. De Urban en Kids fietshelmen van ABUS met harde schaal (ABS) zijn bijzonder robuust. De In-Mold racefiets- en ABUS MTB-helmen, waarvan de buitenschaal rechtstreeks verbonden is met het geschuimde EPS, zijn bijzonder licht en goed geventileerd.

Om fiets en fietser ook in de toekomst betrouwbare bescherming te bieden, worden alle ABUS-helmen en -sloten in de ABUS-denktanks voortdurend verder ontwikkeld en aan zware tests onderworpen. Dit omvat klassieke materiaaltests, stoottests, handmatige diefstalsimulaties of koudetests.

ABUS fietssloten: sloten waarop je kunt vertrouwen!

Geen enkel fietsslot is onbreekbaar. De ontwikkelaars van ABUS weten dit ook. Maar hoe lang het duurt voordat een slot het begeeft, is vaak doorslaggevend, want veel dieven geven het al na een paar minuten op.

ABUS biedt verschillende soorten fietssloten zoals U-sloten, kettingsloten, framesloten en ABUS vouwsloten om je fiets te beveiligen. Deze zijn onderverdeeld in de ABUS-beveiligingsniveaus van 1 - 15. Een ABUS fietsslot met level 10 biedt een hoog beschermingsniveau en is daarom optimaal geschikt voor high-end fietsen. Dankzij de tegen lockpicking beveiligde Plus-schijfcilinder en speciaal geklonken schakels van gehard staal bereikt de compacte BORDO Big 6000 niveau 10 en is daardoor bijzonder moeilijk te breken. Het ABUS vouwslot overtuigt door zijn lichte, ruimtebesparende vouwregeldesign, waardoor het in bijna alle situaties gemakkelijk te openen en te sluiten is.

De ABUS-vouwslotenserie omvat echter ook andere modellen tot beveiligingsniveau 15, onder meer door een extra akoestisch alarm of sterkere koppelingen. Deze uitvoeringen van de BORDO zijn ook een interessante optie voor e-bikes.

Tip: Voor gezamenlijk fietsgebruik, bijv. in het gezin, kun je het beste een ABUS BORDO cijferslot gebruiken.

Voor iedereen die de voorkeur geeft aan een ABUS U-slot, biedt ABUS Security met de 770A SmartX iets heel bijzonders. Hij is gebaseerd op de solide constructie van de legendarische ABUS Granit Plus-serie zonder bewegende delen en combineert deze met de SmartX-cilinder. Waar zit het sleutelgat op de 770A SmartX? Dat is helemaal niet nodig, want je kunt hem gemakkelijk ontgrendelen via Bluetooth met je smartphone. Als een brutale dief je fiets durft te stelen, stuurt het 770A SmartX fietsslot hem op de vlucht met zijn 105 db luid alarm.

Het beproefde U-slotontwerp ontmoet digitale technologie, wat leidde tot een fietsslot met smartphonebediening

Mag het wat klassieker?

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en betaalbaar slot voor je fiets, raden wij je het ABUS kettingslot Catena 6806 aan. Ook het voorgaande model Catena 686 werd als toonaangevend beschouwd op het gebied van veiligheid en design. Het herziene ABUS-kettingslot gaat nog een stapje verder met een lager gewicht en kleurrijke manteldesigns.

Als je met een elektrische fiets of pedelec onderweg bent moet je die beveiligen met een extra slot. ABUS raadt aan om een vast op de fiets geïnstalleerd ABUS-frameslot te combineren met een U-slot zoals de ABUS Granit Plus om basisveiligheid te garanderen.

ABUS YourPlus fietssloten

De clou: de meeste ABUS-sloten zijn verkrijgbaar als sleutel- of combinatieslotvarianten. Bovendien kun je dankzij het ABUS YourPlus systeem gemakkelijk één sleutel voor al je ABUS fietssloten gebruiken. Hoe werkt dit? Dankzij de ABUS key code card en de ABUS Plus sluitcilinders hoef je alleen je sleutelcode naar ABUS te sturen. Vervolgens maken ze een gelijksluitend slot voor je. Als je meer wilt weten over ABUS YourPlus kun je contact opnemen met de klantenservice van BIKE24.

ABUS OneKey fietssloten

Met het ABUS OneKey systeem kun je nu gemakkelijk één sleutel gebruiken voor al je ABUS fietssloten. Hoe werkt het? Neem gewoon via e-mail contact op met het ABUS serviceteam en geef de code door van het slot dat je al gebruikt of vertel hen welke sloten met de ABUS OneKey optie je interesseren. Let op de compatibiliteit van de sloten volgens de gelijksluitingstabel.

De volgende ABUS-sloten zijn compatibel met elkaar:

Granit Plus 640
Granit Futura 64
Granit Strato 61
uGrip Plus 501
Granit Plus 51
Granit Plus 470
Varedo 47
Bordo 6000 A / BIG
Bordo 6405
Bordo 6010 Centium
Bordo 6000/6015
CityChain 1010
Steel-O-Chain 9808
Steel-O-Chain 9809
Granit Steel-O-Flex 1000
-------------------------------------------------------------------------
Granit XPlus 540
Granit XPlus 54
Bordo Black Edition 6510
Bordo Granit XPlus 6500
Granit CityChain XPlus 1060
Granit Steel-O-Flex XPlus 1025
-------------------------------------------------------------------------
Granit Extreme 59 en Phantom 8960 zijn alleen met elkaar compatibel.

ABUS fietshelmen voor dames, heren & kinderen

ABUS-fietshelmen zijn al jaren standaard in de wielersport en worden nu ook steeds meer geaccepteerd als fietsaccessoires in het dagelijks leven, omdat een helm, als hij niet alleen maar aan het stuur hangt, het risico op hoofdletsel aanzienlijk vermindert.

De grote selectie fietshelmen van ABUS biedt op maat gemaakte modellen voor racefietsen, mountainbikes en off-road gebruik, avonturen in de stad en voor kinderen.

ABUS racefietshelmen

Op het gebied van premium allround racefietshelmen zet de ABUS AirBreaker de maatstaf en heeft zich bewezen op talloze kilometers op de hoofden van WorldTour-renners. Dankzij zijn multi-speed ontwerp met honingraatstructuur combineert de AirBreaker aerodynamica met eersteklas ventilatie. De onvergelijkbare ABUS GameChanger-helm is een geweldige aanvulling voor tijdritwedstrijden. Momenteel demonstreert de aero-helm zijn kunsten in de monumenten van het wielrenteam Movistar. Maar niet elke racer heeft zulke ambitieuze doelen als de profs. In het middensegment overtuigt vooral de ABUS Aventor racehelm. Het uitstekende ventilatiesysteem maakt hem een goede keuze voor toerfietsers en langeafstandsrijders.

Lichtgewicht, goed geventileerd en toch super aerodynamisch, de ABUS GameChanger geeft je een voorsprong op de racefiets.

MTB helmen van ABUS

Het design van de ABUS MonTrailer MTB helm is net zo agressief als de nieuwe trenddisciplines Enduro en Trail in het mountainbiken. Qua vorm en eigenschappen vertrouwt deze ABUS fietshelm op beproefde features zoals een in hoogte verstelbaar, transparant vizier en een schaal die achter op het hoofd en aan de zijkanten diep naar beneden is getrokken. Wat betreft het veiligheidsconcept houden de ABUS helmen rekening met de verhoogde eisen in de Gravity MTB sector: een meerschalig omsloten EPS in-mold basisconstructie versterkt met ABUS ActiCage. Is dat nog niet genoeg voor je? Dan heb je het ultieme nodig - de ABUS MonTrailer ACE MIPS met extra bescherming tegen verdraaien en BrakeTech camerahouder, die meerdere malen succesvol was getest.

ABUS luistert naar de feedback van zijn klanten om fietsen in het dagelijks leven veiliger te maken en het dragen van een fietshelm aantrekkelijk te maken. Met de kleurrijke ABUS Urban-helmen, zoals de ABUS Urban-I 3.0 of Pedelec 2.0 ACE, kunnen de dragers ervan stijlvol en beschermd de stad veroveren op hun stadsfiets of pedelec.