Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsaanhanger - zware ladingen gemakkelijk vervoeren

Door het combineren van je bike met een fietskar creëer je een milieuvriendelijk en kosteneffectief bedrijfsvoertuig dat een auto met name in stedelijke gebieden goed kan vervangen. Bovendien verlaag je de brandstofkosten en ben je actief bezig - je bespaart dus niet alleen geld, maar doet ook iets goeds voor je gezondheid. Boodschappen vervoeren is geen probleem met de fietskar en dankzij de ondertussen grote opbergruimte kunnen zelfs grotere voorwerpen, zoals meubels, worden vervoerd. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Bagagekarren verlichten de last in het dagelijks leven en in je vrije tijd

Je denkt erover na om tijdens je vakantie een uitgebreide fietstocht te maken, maar hebt daarbij ook een transportmogelijkheid nodig voor volumineuze of zware bagage? De transportfietskar maakt het mogelijk. Extra fietstassen aan de fiets zorgen voor meer opbergmogelijkheden en maken je nog flexibeler. Bij het kiezen van een bagagekar moet je niet alleen rekening houden met het specifieke doel en de prijs, maar ook met het veiligheidsaspect van je aankoop. Over het algemeen moet je fiets ontworpen zijn voor het gebruik van een fietskar - deze informatie staat meestal in de gebruikershandleiding van de fiets of kan worden opgevraagd bij de fabrikant. Ontdek welke fietskar past bij jouw plannen en ontdek de verschillende modellen in de BIKE24-online-shop.

Veiligheid, constructie en montage van fietsaanhangwagens

De voordelen van een stabiele fietskar om grote ladingen en volumineuze spullen op een milieuvriendelijke manier te vervoeren, staan buiten kijf. In vergelijking met een bakfiets biedt de fietskar nog andere voordelen:

  • Je kunt de fiets apart gebruiken.
  • De fietskar neemt minder plaats in dan een bakfiets.
  • Een fietsaanhangwagen is goedkoper dan een bakfiets.

Maar rijden met een fietskar moet je ook leren - je moet de bochten altijd iets ruimer nemen en langzamer. Daarnaast is voorzichtig remmen essentieel met een volgeladen aanhanger in het algemeen en in het bijzonder in bochten. Een paar oefenritten zijn echter een goede manier om vertrouwd te raken met de fietskar. Voor je begint is het controleren van de remmen net zo belangrijk als het bewaren van een veilige afstand tijdens de rit. Afhankelijk van de route, de lading en de ondergrond moet je de bandenspanning aanpassen. Voor het rijden op asfalt wordt een hogere spanning aanbevolen; op gravel kun je de spanning verlagen, om te profiteren van een betere vering. Het regelmatig controleren van de profieldiepte van de fietskarbanden voorkomt plotselinge bandenschade en verhoogt het veiligheidsgevoel. Met een aanhangwagen met een grote wiel- en banddiameter heb je minder kracht nodig tijdens het rijden, omdat de rolweerstand lager is in vergelijking met kleine wielen.

Een gelijkmatige verdeling van de lading maakt de rit veel gemakkelijker - zware voorwerpen plaats je het best zo laag mogelijk en boven de as. Het laadvermogen van fietsaanhangers kan oplopen tot 45 kg, afhankelijk van het model - dit gewicht mag niet overschreden worden. Aangezien de aanhangers zelf bijna nooit remmen hebben en alleen geremd worden met de remmen op de fiets zelf, is het aan te raden om het laadvermogen zelfs niet tot het maximaal toegestane gewicht te verhogen. Als alles is opgeborgen, is het tijd om de lading vast te zetten - zo voorkom je onnodig wegglijden of zelfs het verlies van de lading tijdens de reis. Daarvoor zijn spanbanden en dekzeilen handig.

Enkelsporige en dubbelsporige fietskarren

Tweesporige fietskarren zijn meestal gemaakt van robuust staal en worden via een koppeling met een dissel aan de fiets bevestigd. Bevestiging aan de linker achtervork met een quick-release-as is de meest kantelvaste oplossing. De as moet lang genoeg zijn voor het koppelingsgedeelte van de fiets. Vlakke uitvaleinden zijn handigerbij de montage, omdat de koppelingskop dan plat kan rusten. Je vindt koppelingen en diverse aanverwante onderdelen in onze categorie Accessoires.

Enkelsporige fietskarren zijn erg veelzijdig en ideaal voor gebruik met fietsen die niet geschikt zijn voor bagagedragers, zoals racefietsen of mountainbikes. Gezinnen met kleine kinderen of expeditiefietsers komen ook aan hun trekken met deze aanhangers. Met een optimaal laadvermogen overtuigen ze met een soepele, directe besturing, zelfs in bochten. Meestal zijn de frames van deze aanhangers gemaakt van aluminium, de bagage of lading wordt dan op een robuuste kunststof plaat geplaatst. De lading wordt ook vastgezet met behulp van spanbanden en dekzeilen. Ze worden aan de fiets bevestigd door middel van een trekstang en koppeling, maar sommige modellen kunnen ook rechtstreeks aan de zadelpen worden bevestigd.

Koop je fietslaadkar online bij BIKE24

Dit zijn de belangrijkste punten waarop je moet letten bij het kopen van een fietslaadkar:

  • Controleer of je fiets goedgekeurd is voor het gebruik van een fietskar en of hij aangekoppeld kan worden.
  • Kun je een koppeling op je fiets monteren?
  • Goede fietsremmen zoals schijfremmen zijn een basisvereiste voor het monteren van een fietskar.
  • Reflectoren en verlichting op fietskarren zijn verplicht.
  • Zet de lading goed vast en overschrijd het toegestane laadvermogen niet.
  • Omwille van de levensduur van de aanhangwagen moet je belang hechten aan stabiliteit en vakmanschap.
  • Heb ik nog andere accessoires nodig, zoals een regenhoes of extra tassen?

Behalve fietskarren vind je in de online-shop van BIKE24 ook een grote keuze aan speciale kinder-fietskarren en honden-fietskarren.

Ben je van plan om je volgende lange tocht met veel bagage te maken of wil je ook grote ladingen zoals de wekelijkse boodschappen met je fiets vervoeren? Neem dan de tijd en bekijk de selectie van verschillende fietskarren in de BIKE24-online-shop. Weet je niet zeker welk model het beste bij jouw plannen past? Neem dan gewoon contact op met onze klantenservice.