Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Wilier Bikes - passie voor fietsen sinds 1906

Wie een Wilier-racefiets bezit, bezit een stukje wielergeschiedenis. Een Wilier-Triestina gaat verder dan alleen een fiets. Het merk uit Rossano, aan de zuidelijke rand van de Italiaanse Alpen, werd al in 1906 opgericht. Sindsdien werkt Wilier voortdurend aan de verdere ontwikkeling van al zijn fietsmodellen en vertrouwt altijd op innovatieve materialen en moderne productieprocessen. Wilier-racefietsen, een uitzonderlijke en individuele combinatie van traditie en innovatie.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Wilier Triestina: het verhaal van een passie voor racefietsen

Wilier Triestina werd in 1906 onder de naam Wilier opgericht in een kleine werkplaats aan de oevers van de rivier de Brenta in Noord-Italië. Daar vervulde de Italiaanse ondernemer Pietro Dal Molin zijn droom om zijn eigen racefiets te ontwikkelen en te bouwen. De bescheiden en kleine werkplaats waar het allemaal begon, kon Pietro's fascinatie voor racefietsen echter niet tegenhouden. Daarom besloot hij om aan het professionele wielerteam Giordano Cottur racefietsen te gaan leveren. In de herfst van 1945 kreeg Wilier zijn achternaam Triestina, die het bedrijf tot op de dag van vandaag met trots draagt. Zo kregen de Wilier-racefietsen hun speciale en karakteristieke rode kleur, een verwijzing naar het wapen van de stad Triëst, waarmee Wilier-fietsen tot op de dag van vandaag worden vereenzelvigd.

De eerste grote overwinningen op Wilier-racefietsen

Met de overwinning van het Wilier-team in de eerste Giro d'italia na de Tweede Wereldoorlog baarden Wilier-fietsen voor het eerst veel opzien. De wielerploeg, uitgerust met Wilier racefietsen, kon steeds vaker haar topvorm laten zien. Daarna volgden grote internationale successen met overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en de Tour de France. Vanaf dat moment stelde het Italiaanse merk zich als hoofddoel, om zijn internationale positie en aanwezigheid op de markt te versterken en continu uit te breiden.

Karakteristieke kenmerken van een Wilier-fiets

Elke Wilier-racefiets is een voortreffelijk staaltje techniek. De verfijnde details, de gebruikte materialen en de aerodynamische designs zijn daar het bewijs van. De stijl van Wilier Triestina is onmiskenbaar: een mix van innovatie en traditie, zonder enig compromis op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Iedereen die op een Wilier-racefiets rijdt, van amateur tot professional, beleeft fietsen in zijn pure essentie. Wilier Triestina, ontworpen om te inspireren.

Wilier racefietsen

In het Wilier-racefietssegment is de Wilier Filante, met zijn aerodynamische en ultralichte carbon frame, het topmodel van de Italiaanse fabrikant. Het exclusieve assortiment omvat ook de Wilier 0 SLR, die is uitgerust met dezelfde hoogwaardige materialen als de Filante en is ontwikkeld voor de meest veeleisende bergetappes. De Wilier GTR Team is perfect voor veelzijdig gebruik: dankzij zijn carbon frame en de optie om uitgerust te worden met schijfremmen, biedt hij zowel wedstrijdrijders als hobbyrijders alle mogelijkheden om snel en tegelijkertijd comfortabel onderweg te zijn.

Wilier gravelbikes & Wilier mountainbikes

Wilier heeft de afgelopen jaren zijn productportfolio voor MTB- en gravelfietsen intensief uitgebreid. Het bewijs hiervan is de Wilier Urta SLR, waarvan het frame is ontwikkeld voor elk type belasting. Daarom zul je er met de Wilier Urta SLR zeker in slagen, je beste bergop-performance neer te zetten.

Met de Wilier Jena Gravel Bike heb je maximale vrijheid en rijcomfort op elke weg en elk gravelpad. Dankzij het stijve en hoogwaardige carbon frame voldoet de Jena Gravel Bike aan al je rijbehoeften.