Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietshandschoenen voor de winter - geen koude vingers meer

Van de dagelijkse fietstocht naar het werk tot de gepassioneerde MTB-tocht in het weekend - als je in de winter je sport niet wilt opgeven, zijn de juiste fietshandschoenen een absolute must. Want alleen met warme vingers is een fietstocht in de kou plezierig. En als het echt vriest, zijn winterfietshandschoenen zelfs een basisvoorwaarde om het stuur en de remmen überhaupt veilig vast te kunnen houden of te kunnen bedienen. Wij helpen je bij het vinden van de juiste handwarmers die aan jouw behoeften voldoen en vertellen je waar je op moet letten bij het kopen ervan. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Waarom fietshandschoenen voor de winter zo belangrijk zijn

Er is geen slecht weer, alleen de verkeerde kleding. Dit bekende gezegde geldt ook voor de winter. Winterfietshandschoenen zijn hier het perfecte voorbeeld van: zonder handschoenen heb je in een mum van tijd klamme en bevroren vingers als je in de kou fietst. Met handschoenen kan zelfs de gevreesde windchill-factor, die ijzige temperaturen nog ijziger maakt bij hoge snelheden, je weinig kwaad doen. Winterfietshandschoenen zijn daarom een absolute must-have voor alle fietsers die graag in het koude seizoen fietsen. Of het nu gaat om woon-werkverkeer of sportieve trainingsritten.

Fietshandschoenen winter - deze soorten zijn er

In principe zijn winterfietshandschoenen handschoenen, die speciaal ontworpen zijn om aan de vereisten van het koude seizoen te voldoen. Concreet betekent dit dat het geen korte, maar lange fietshandschoenen zijn. Deze kunnen ook speciaal gewatteerd zijn of zelfs elektronisch verwarmd.

Zoals bij veel fietsaccessoires is er ook bij winterfietshandschoenen een grote verscheidenheid aan producten. De keuze van de juiste handschoenen hangt af van waar en hoe je je fiets voornamelijk gebruikt. Klassieke winterfietshandschoenen bieden een goede bescherming en bewegingsvrijheid voor alledaagse ritten en woon-werkverkeer. 3-Vinger-handschoenen combineren de warmte van wanten met de beweeglijkheid van gewone handschoenen. En stuurmanchetten bieden goede windbescherming, maar zijn minder beweeglijk.

Om je keuze te vergemakkelijken, hebben we hieronder de belangrijkste soorten winterfietshandschoenen op een rijtje gezet:

  • full-finger-fietshandschoenen: klassieke, lange handschoenen voor koelere temperaturen. Verkrijgbaar met verschillende voeringen en warmteniveaus.
  • touchscreen-fietshandschoenen: speciale variant van de full-finger-handschoenen. Met deze handschoenen kun je tijdens het fietsen ook een smartphone of beeldscherm bedienen.
  • MTB-winterhandschoenen: iets robuuster, zodat je handen beter beschermd zijn bij een val.
    3-vinger-fietshandschoenen: bij deze handschoenen zijn niet alle vingers van elkaar gescheiden. Het resultaat is een beter warmtebehoud.
  • stuurmanchetten: worden op het stuur gemonteerd en beschermen vooral tegen de rijwind. Speciaal aanbevolen voor forenzen.

Deze eigenschappen van winter fietshandschoenen zijn belangrijk

De juiste materiaalkeuze kan het verschil uitmaken tussen aangenaam warme handen en koude, natte vingers. Softshell-fietshandschoenen bieden een uitstekende combinatie van warmte en ademend vermogen en zijn een prima keuze voor mildere winterdagen. Handschoenen met waterdichte membranen zoals Gore-Tex bieden bescherming tegen regen en sneeuw, terwijl winddichte membranen je handen beschermen tegen de koude winterwind.

Sommige winterfietshandschoenen bieden extra functies, die je comfort en veiligheid kunnen verbeteren. Met touchscreen-compatibele fietshandschoenen kun je je smartphone of GPS-apparaat bedienen zonder je handschoenen uit te doen. Verwarmde fietshandschoenen hebben een geïntegreerd verwarmingselement. Hi-Vis-modellen met een hoge zichtbaarheidsfactor en reflecterende details verbeteren je zichtbaarheid bij slechte lichtomstandigheden. En anti-slip-siliconen op de vingers en handpalmen zorgen voor een stevig grip, terwijl elastische manchetten ervoor zorgen, dat er geen koude lucht in de handschoenen komt.

Afhankelijk van hoe intensief en hoe lang je onderweg bent, kan de dikte van de voering ook een belangrijke rol spelen. Voor langere ritten worden fietshandschoenen met voering aanbevolen, om de kou zo lang mogelijk buiten te houden. Deze worden ook wel " thermo-fietshandschoenen" genoemd. De door de fabrikanten opgegeven temperatuurbereiken kunnen je trouwens helpen om het juiste paar te kiezen voor de respectieve weersomstandigheden.

Fietshandschoenen voor de winter bij ons online kopen

In ons assortiment vind je een verscheidenheid aan winterfietshandschoenen van toonaangevende merken zoals Castelli, Giro, GripGrab en Roeckl. In het menu aan de linkerkant kun je ons assortiment ook filteren op verschillende eigenschappen en gebruiksmogelijkheden. We bieden winterfietshandschoenen voor zowel mannen als vrouwen. Ons assortiment bevat ook winterfietshandschoenen voor kinderen. Zoals we in het begin al zeiden: Er is geen slecht weer, alleen de verkeerde kleding - of dus de verkeerde handschoenen.