Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ASSOS fietskleding en Accessoires uit Zwitserland

ASSOS maakt al meer dan 45 jaar compromisloos op prestaties gerichte fietskleding. Bij de ASSOS fietskleding voor dames en heren staat het concept van het ASSOS Layering System 'ALS' centraal: van de ASSOS bibshort tot het regenjack zijn alle producten optimaal op elkaar afgestemd om in elk seizoen voor de perfecte fietservaring te zorgen. Zo kan bij ASSOS iedereen, van professional tot fanatieke amateur, genieten van maximale kwaliteit en comfort.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

ASSOS fietskleding - hoogwaardige fietssportuitrusting sinds 1976

Het traditiebedrijf ASSOS werd in 1976 opgericht door Toni Maier-Maier-Moussa in het Zwitserse kanton Tessin. De missie was om de meest hoogwaardige, comfortabele en functionele fietskleding aan de meest veeleisende wielrenners te bieden.  

In de ASSOS-collectie staat het concept van het ASSOS Layering System 'ALS' als technisch innovatief kledingsysteem centraal. Alle producten, waaronder ASSOS-shirts, -fietsjacks, fietsbroeken, ondershirts, maar ook accessoires zoals armwarmers, beenwarmers of sokken, zijn optimaal op elkaar afgestemd en passen als puzzelstukjes bij elkaar. Daarmee is voor elk seizoen de perfecte combinatie voor de optimale mate aan bescherming en comfort beschikbaar. 

#FASTGETSFASTER – de ASSOS S9-kledingcollectie

In 2013 kwam er met de generatie van de S7-fietsbroeken na zes jaar een vervolg op de beproefde modellen uit de S5-collectie. Met de S7-broeken, zoals de T.campionissimo_s7, ontstonden de meest comfortabele fietsshorts, die alles wat tot dan toe was uitgebracht in de schaduw hebben gezet. Waarom moesten deze ASSOS-fietsboeken eigenlijk verbeterd worden? Uit de onvermoeibare wil van de Zwitsers om zich continu te verbeteren en uit passie voor de fietssport ontstond in 2019 de S9-generatie. De ASSOS bibshorts uit de S9-serie zijn helemaal afgestemd op support. Elke textielsoort, elke constructie en techniek uit de S7-serie werd hier vervangen en verbeterd. Het lichaam van de wielrenner wordt in scherpe bochten, op het zadel of staand, bij miljoenen pedaalomwentelingen continu opnieuw gepositioneerd - een enorme belasting voor de fietsbroek en het zitkussen. De S9-fietsbroeken van ASSOS hebben om deze reden een volledig nieuw uitgangspunt: 

Enerzijds het 'vlinderinzetstuk' - een revolutionaire nieuwe snit- en naadconstructie, die de benen volledig omsluit en een effectief kader voor het zitkussen vormt. Het resultaat? Een fietsbroek met meer stabiliteit en comfort door aanzienlijk minder naden. Anderzijds heeft ASSOS het beproefde EQUIPE EVO zitkussen geoptimaliseerd. Een gereduceerd oppervlak bespaart gewicht en het superAir microSchock-schuim biedt dankzij 3D waffle en kraterCooler nog meer ademend vermogen en luchtcirculatie. 

EQUIPE S9 – ASSOS bibshorts uit de topklasse

De EQUIPE RS bibshorts uit de S9-serie beschikken bovendien over de unieke ASSOS rollBar-technologie, waarbij de bretels van de broek de stabilisator voor het zitkussen zijn. Lichaams- en gewichtsverplaatsingen in bochten en bij trapbewegingen worden daardoor gecompenseerd. De bretels van de fietsbroek worden direct in de zoom boven het zitkussen ingenaaid, zodat dit altijd onder comfortabele spanning staat. Het resultaat is het voor ASSOS karakteristieke comfort, maar nu gestabiliseerder dan ooit! 

De EQUIPE RSR S9-bretelbroek heeft deze technologie niet. Want deze fietsbroek legt de focus op maximale gewichtsbesparing en concentreert zich helemaal op de stabiliserende eigenschappen van het gebruikte textiel: het gloednieuwe type.701 compressor-materiaal – opvolger van het zeer gewaardeerde S7 Campionissimo compressor-materiaal. Deze stof is als een tweede huid: ontzettend dun, licht, bijna wrijvingsvrij en biedt optimale compressie voor de spieren. 

EQUIPE S9 – ASSOS bibshorts uit de topklasse

EQUIPE RS Spring Fall Collectie - lichter & sneller met ASSOS truien, jassen & bib-shorts

Ook als de temperatuur daalt, als het lichaam topprestaties moet leveren, is minder vaak meer. Met de EQUIPE RS Spring Fall Line presenteert ASSOS daarom wedstrijd- en trainingskleding met lichte isolatie. Licht, snel en ontworpen om in meerdere lagen te worden gedragen. Inclusief korte bib-shorts met lichte isolatie - perfect gemaakt voor koelere weersomstandigheden in het voor- en najaar. Natuurlijk wordt de unieke rollBar-technologie van ASSOS ook in deze fietsbroeken toegepast.
Omdat je middengedeelte ook bescherming nodig heeft tegen wind en koude temperaturen, zijn er perfect matchende truien, vesten en jacks voor mannen en vrouwen uit de serie EQUIPE RS Spring Fall. Ook hier hebben lichtheid en warmte de hoogste prioriteit, natuurlijk naast een uitstekende aerodynamica. 
Met de ASSOS-racefietskleding uit de collectie EQUIPE RS Spring Fall ben je perfect uitgerust voor elke situatie in het koelere seizoen.

METANATURAL Spring Summer collectie – lichter, sneller, beter

Mille GTO – ASSOS-fietsbroeken voor meer comfort tijdens lange etappes

Lange ritten met meer plezier? Daarvoor heeft ASSOS het ontwerp van korte bretelbroeken helemaal herzien en biedt je de GTO-collectie - het hoogtepunt van de MILLE GT-collectie. Deze is afgeleid van de legendarische bibshorts CENTO en Campionissimo en beschikt over het tot nu toe zachtste, reactiefste en meest ademende ASSOS-kussen. Dit werd radicaal veranderd, om druk en wrijving op de genitaliën te minimaliseren en tegelijkertijd een optimale steun voor je spieren te creëren. Fietsbroeken uit de ASSOS Mille GTO-collectie zijn bovendien aantrekkelijk door het belangrijkste textiel OSSIDIA, dat bijdraagt aan een optimale balans tussen wrijvingsvrij comfort en spiercompressie. De gepatenteerde schuimstof '3D WAFFLE' zorgt voor meer ademend vermogen en elimineert bovendien overtollig gewicht van het zeem. Met de Mille GTO bibshorts van ASSOS concentreer jij je alleen nog op het genieten tijdens het fietsen. 

ASSOS TRAIL All-Mountain MTB collectie

Het oorspronkelijke DNA van ASSOS is de racefiets. Maar het Zwitserse bedrijf biedt nu ook ASSOS-shirts en -shorts van de allerhoogste kwaliteit voor mountainbikers. De offroad TRAIL All-Mountain collectie. Aerodynamica komt te vervallen en de nadruk ligt op een ontspannen pasvorm en robuuste stoffen - perfect voor all-mountain-rijders die de voorkeur geven aan off-road-single-trails.

ASSOS Offroad RALLY, XC & TRAIL Mountainbike collecties