Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Simplon - premium fietsen & e-bikes uit Oostenrijk

De Oostenrijkse fietsenfabrikant Simplon staat sinds 1961 bekend om zijn unieke productkwaliteit en innovatieve framebouwtechnologieën. Met de Simplon Alpenpass als naamgever maakt de premiumfabrikant duidelijk dat hij hoogwaardige fietsen bouwt die elke verwachting overtreffen. Laat je overtuigen door de uitzonderlijke racefietsen, mountainbikes, trekkingfietsen en e-bikes van Simplon.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Simplon – de perfecte fiets – een individuele samenstelling

Als je een speciale fiets wilt, kom je automatisch bij Simplon terecht. Het traditionele bedrijf uit Hard aan het Bodenmeer heeft al 55 jaar ervaring in het bouwen van fietsen. Tot op de dag van vandaag worden Simplon fietsen afgewerkt met nauwkeurig handwerk. Het Oostenrijkse kwaliteitsmerk heeft een uitzonderlijke expertise in de productie van carbonframes: speciale carbonvezels ingebed in een harsmatrix maken Simplon-fietsen extreem licht, comfortabel en duurzaam. Double-Fusion beperkt de noodzakelijke verbindingen op het frame tot een minimum. Het eindresultaat zijn Simplon fietsen en e-bikes die het verschil maken, zowel technisch als visueel, en duurzaam rijplezier bieden. Uitstekende testresultaten in talrijke vakbladen en internationale prijzen in diverse categorieën zijn het bewijs van de hoge klanttevredenheid en het buitengewone streven naar innovatie van het high-end merk Simplon.

Simplon racefiets – high-performance bikes voor maximale aandrijving

Simplon race- en gravelfietsen zijn consequent ontworpen met het oog op een efficiënte aandrijving, een nauwkeurig rijgedrag en het best mogelijke comfort. De Simplon PRIDE is volledig aerodynamisch. Met zijn in het frame geïntegreerde aerodynamische stuur/stuurpenunit verlegt hij de grenzen van wat technologisch haalbaar is en geeft je het beslissende voordeel in de strijd om de seconden. Met de PAVO en de KIARO heeft Simplon twee allround talenten op de markt gebracht, voor iedereen die waarde hecht aan meer comfort, maar niet wil afzien van veel snelheid. De perfecte all-in-one oplossing voor alle forenzen, weekend- en gravelracers is ongetwijfeld de Simplon Gravel E-road fiets INISSIO PMAX. Hij is uitgerust met een onopvallende en 2 kg lichte naafmotor van MAHLE. Terwijl je de wendbare carbon racer in het weekend ten volle kunt benutten, kun je hem voor dagelijks gebruik voorzien van spatborden, verlichting en een bagagedrager en hem zo omtoveren tot een betrouwbare toerfiets.

Simplon racefietsen - high-performance fietsen voor maximale aandrijving

Simplon mountainbike – perfectie in technologie en design

Simplon mountainbikes en E-MTB's maken indruk met hun innovatieve frameconcepten en bieden je de optimale oplossing voor elk gebruiksgebied. Met de RAZORBLADE hebben de Simplon ingenieurs een ultralichte hardtail ontworpen voor de zwaarste XC trails. De moderne geometrie en de hoogwaardige carbonvezels zorgen voor een maximale aandrijving met een hoge stijfheid en een uitzonderlijk hoog zitcomfort. De meermaals bekroonde Simplon RAPCON PMAX herdefinieert volledig het concept van een e-mountainbike in de AM- en endurosector: het extreem lichte carbonframe herbergt de nieuwste Bosch CX-motor, waarmee je de bergtoppen kunt beklimmen. De uitgekiende geometrie en het perfect afgestelde frame zorgen voor indrukwekkende downhill-prestaties die je nog lang niet zult vergeten.

Simplon trekkingfiets - allround talenten voor alle doeleinden

In de trekkingsector heeft de Oostenrijkse fietsfabrikant zijn unieke expertise in frameconstructie aangepast aan de behoeften van toerfietsers en forenzen. Zo is de Simplon CHENOA CX veel geavanceerder dan een conventionele 7005 aluminium frameset. De Simplon CHENOA CX carbon e-bike onderscheidt zich van andere fietsen: Simplon heeft de wendbaarheid van een racefiets gecombineerd met het aangename zitcomfort van een trekkingfiets. Het resultaat is een extreem lichte en stabiele e-bike met indrukwekkende dempingseigenschappen. De eerste lage instap carbon fiets heeft een volledig geïntegreerde Bosch CX motor. Er is ook een trapeziumversie beschikbaar voor ruwere ritten.

Simplon trekkingfietsen - allround talenten voor alle doeleinden