Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

FAZUA – aandrijvingen met All-in-One features voor lichte e-bikes

Ooit het visionaire universiteitsproject van Johannes Biechele, nu onderdeel van Porsche eBike Performance GmbH - FAZUA heeft in zeer korte tijd een revolutie teweeggebracht in de e-bike-industrie. En niet zonder reden. De extreem lichte FAZUA-aandrijvingen ondersteunen je bijna geruisloos en maken bovendien indruk met een motor- en accu-eenheid, die elegant in de onderbuis kan worden geïntegreerd. Duik nu met ons in de wereld van FAZUA-aandrijfsystemen en maak kennis met de sympathieke geschiedenis van deze opkomende start-up.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Klein, licht & krachtig – het idee achter de FAZUA-e-bike-aandrijvingen

Het merk FAZUA [fà]-[zuà]! - Beiers voor "Rijd maar!" - is gespecialiseerd in innovatieve e-bike-aandrijfsystemen en concepten voor esthetische, wendbare en lichte e-bikes. Van een houten model, gedraaid op de werkbank van zijn grootvader, tot een van de bekendste aandrijvingen voor elektrische fietsen - de ontwikkeling van het bedrijf FAZUA is meer dan indrukwekkend. In het begin van de jaren 2010 had Johannes Biechele, een van de oprichters van dit bedrijf dat aandrijvingen produceert ten zuiden van München, het idee om zijn eigen aandrijving voor e-bikes te ontwikkelen. De systemen die op dat moment in gebruik waren, waren hem te groot en te zwaar. In plaats daarvan zouden de aandrijvingen voor e-bikes klein, licht en toch krachtig moeten zijn - dat was zijn idee.

Een idee dat hij op indrukwekkende wijze in de praktijk bracht: in 2013 richtte hij een start-up op, gebaseerd op een universiteitsproject. Het eerste rijklare prototype werd ontwikkeld in 2015. De serieproductie van de eerste FAZUA-aandrijving ging van start in 2017. Vandaag de dag wordt het bedrijf, dat sinds augustus 2022 deel uitmaakt van Porsche eBike Performance GmbH, beschouwd als een van de technologische marktleiders op het gebied van aandrijvingen voor light e-bikes
Tot op de dag van vandaag is de fabrikant trouw gebleven aan zijn filosofie. FAZUA-aandrijvingen worden niet alleen gekenmerkt door hun kleine, compacte ontwerp, maar zijn ook extreem licht. Desondanks leveren ze voldoende vermogen voor sportieve avonturen.

FAZUA e-bike-motoren – daarom zijn ze zo bijzonder

Het speciale kenmerk van alle FAZUA e-bike-motoren is de perfecte combinatie van motor en accu in een lichtgewicht DRIVE UNIT. In de Ride 60 combineert de DRIVE UNIT de motor, het versnellingssysteem, de trapas en de sensoren. Hij is licht en stil, krachtig en compact - en inspireert met zijn natuurlijke rijgevoel. De Ride 50 DRIVE UNIT biedt iets minder vermogen, maar maakt indruk met zijn modulaire concept. Dit betekent dat je de motor snel kunt verwijderen, om je mountainbike bijvoorbeeld soepeler en wendbaarder te maken. Na montage zijn de systemen perfect geïntegreerd in de onderbuis van het fietsframe en maken ze indruk met hun elegante uiterlijk en minimale impact op de esthetiek van de fiets. Het resultaat zijn e-bikes die eruit zien als klassieke fietsen.

Wat FAZUA-motoren echter zo speciaal maakt, is niet alleen hun esthetiek, maar zijn ook hun prestaties en flexibiliteit. Bij het topmodel, de Ride 60, is het gewicht van alle onderdelen slechts 4,2 kilogram. Desondanks levert de aandrijving 60 Nm koppel en de geïntegreerde FAZUA-accu biedt een capaciteit van 430 Wh.

Sterker nog, de FAZUA-aandrijvingen zijn ook perfect voor fietsers die willen genieten van het comfort van elektrische ondersteuning en toch het natuurlijke rijgevoel van een conventionele fiets willen behouden. Want de aandrijving ontkoppelt vanaf een snelheid van 25 kilometer per uur, zodat de fiets aanvoelt als een normale bike tijdens het trappen.

Dankzij de uitstekende app-bediening en snelle connectiviteit heb je altijd volledige controle over je fiets met een FAZUA-motor en -accu. Met de intuïtieve FAZUA-app voor Android en iOS kun je je e-bike gemakkelijk bedienen en personaliseren via je smartphone. Specifiek kun je hiermee de ondersteuningsniveaus, snelheidsbewaking en navigatiefuncties aanpassen. De verbinding met de smartphone maakt ook over-the-air-updates mogelijk om de prestaties en functionaliteit van de aandrijving voortdurend te verbeteren. Dankzij de app-bediening en connectiviteit kun je je FAZUA-aandrijving aanpassen aan je e-MTB, e-city- of e-gravel-bike en je rijstijl.

Vier performance-facetten - de FAZUA-aandrijfsystemen in detail

Of het nu off-road, trail of weg is - FAZUA heeft voor elke eis het juiste aandrijfsysteem ontwikkeld. De volgende tabel geeft je een overzicht van de huidige e-bike-aandrijfsystemen uit Bayern.

Model Specialisering Gewicht Maximum koppel Vermogen Accucapaciteit
FAZUA Ride 50 Evation Allround - lichtgewicht e-bike-aandrijving voor een breed scala aan toepassingen 4,6 kg 55 Nm 250 W 250 Wh
FAZUA
Ride 50 Trail
Trail-e-bikes - adaptieve vermogensafgifte, perfect voor off-road-rijden 4,4 kg 58 Nm tot 350 W 250 Wh
FAZUA
Ride 50 Street
Urban-e-bikes - krachtige en continue ondersteuning, perfect voor stedelijke gebieden 4,4 kg 58 Nm tot 350 W 250 Wh
FAZUA
Ride 60
Sportieve e-bikes (e-MTB, e-gravel en e-urban) - maken indruk met een grote stuwkracht op moeilijk terrein 4,2 kg 60 Nm 450 W 430 Wh


Benieuwd naar meer? Bekijk dan meteen de indrukwekkende video van de FAZUA Ride 60 en ervaar hoe deze aandrijving lichtheid en kracht op een indrukwekkende manier combineert.

Een FAZUA-aandrijving is ook voor jou geschikt

Met zijn minimalistische concept is een FAZUA-motor een aanwinst voor iedereen die een natuurlijke rijgevoel waardeert en toch niet af wil zien van het comfort van een elektrische aandrijving. Of het nu gaat om sportfanaten, forenzen of vrijetijdsfietsers - de flexibele aandrijfsystemen passen zich aan de respectievelijke eisen aan en openen zo nieuwe fietshorizonten.

FAZUA-aandrijfsystemen zijn geschikt voor alle toepassingsgebieden, maar de motoren worden vooral gebruikt op sportieve e-bikes, waar het met name op het gewicht aankomt. E-MTB's, e-racefietsen, e-gravel-bikes en e-urban-bikes worden vaak uitgerust met een FAZUA-aandrijfsysteem. Veel fabrikanten monteren echter ook FAZUA-motoren op zogenaamde light e-bikes. Dit zijn lichtgewicht urban-e-bikes of e-mountainbikes, waarbij een minimalistisch design en een laag gewicht ook erg belangrijk zijn. Het bijzonder innovatieve en compacte ontwerp van de motoren geeft de fietsfabrikanten een navenant hoge mate van ontwerpvrijheid.

Fietsen met FAZUA-aandrijving, motoren en reserveonderdelen online kopen

Volgens de fabrikant worden FAZUA-aandrijvingen nu door meer dan veertig gerenommeerde fietsfabrikanten gebruikt in e-bikes. Natuurlijk vind je bij ons ook een selectie e-bikes van FAZUA. We bieden ook bijpassende accessoires en reserveonderdelen voor fietsen met FAZUA-aandrijving. Denk hierbij aan complete motor- en accu-units. Motorkappen en beschermhoezen, die de aandrijving beschermen tegen weersinvloeden, evenals geschikte opladers. Praktische tassen zorgen ervoor, dat je je FAZUA-accu en -motor veilig kunt vervoeren en dat je altijd flexibel bent, waar je ook bent. Sensoren en reserveonderdelen voor de aandrijfeenheid ronden het assortiment af en garanderen altijd een lange levensduur en een optimale rijervaring.