Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Indoor-bikes - compromisloze training, zelfs zonder fiets

Een stationaire indoor-bike biedt je de perfecte alles-in-één oplossing, zelfs zonder aparte fiets, dankzij een breed scala aan functies en smarte features. Gewoon de stekker in het stopcontact doen, connecten en beginnen met trainen met een smarte indoor-bike op de virtuele racebanen. De realistische rijervaring op een indoor-bike is geperfectioneerd dankzij de stille remsystemen met vrijloopfunctie, die kunnen worden aangepast aan alle prestatieniveaus. Je kunt een indoor-bike ook gemakkelijk online kopen. Op deze pagina leggen we alles uit wat je moet weten over indoor-bikes. Verder lezen

Wat zijn indoor-bikes en welke voordelen bieden ze?

En nu uit het zadel! Als je ooit hebt deelgenomen aan een spinning-les in de sportschool, ken je dit commando maar al te goed. Dankzij indoor-bikes - ook wel smart-bikes, spinning-bikes of indoor-cycling-bikes genoemd - kun je datzelfde trainingsgevoel comfortabel in je eigen huis ervaren. Dat komt omdat je met de instelbare remsystemen van zo'n indoor-bike de trapweerstand gericht kunt regelen, zodat je je uithoudingsvermogen of kracht kunt verbeteren, je cardiovasculaire functies kunt trainen en natuurlijk calorieën kunt verbranden. De meeste moderne indoor-bikes bieden ook de mogelijkheid om virtuele routes te rijden via een app of om de competitie aan te gaan met anderen in communities. Training en plezier thuis dus - een combinatie die indoor-bikes tot het ideale alternatief maakt op koude en natte dagen.

De indoor-bike en zijn voordelen op een rij

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van een indoor-bike kort samengevat:

  • stationaire training thuis: Met een indoor-bike kun je trainen ongeacht het weer en het tijdstip op de dag.
  • gericht trainen: Door de vele instelmogelijkheden en programma's kun je je training gericht sturen.
  • veiligheid: Bij indoor-cycling is er geen risico om te vallen. Een argument als je niet in het verkeer wilt fietsen enzovoort.
  • virtuele fietservaring: Veel moderne indoor-bikes kunnen worden gekoppeld aan apps waarmee je in virtuele werelden kunt fietsen.

Indoor-bike - Welke functies zijn belangrijk?

Moderne indoor-bikes zijn uitgerust met veel verschillende functies en features. Deze stellen je in staat om zeer effectief te trainen en geven je een rijgevoel dat erg lijkt op die op je klassieke fiets. Bovendien kun je je prestaties opnemen via gekoppelde apps en sporthorloges en deze uploaden naar fitnessportals of delen in communities. Hier zijn enkele functies waar je op moet letten bij het kopen van een indoor-bike:

  • pasvorm en ergonomie: De zithoogte en het zadel moeten in alle richtingen verstelbaar zijn. Je moet ook de stuurpen en het stuur van een indoor-bike kunnen aanpassen, zodat je de beste trainingspositie kunt vinden, die zo veel mogelijk lijkt op die van je racefiets, mountainbike of gravelbike. Alleen op die manier is een effectieve training gegarandeerd. Je moet er ook op letten of je je vertrouwde klikpedalen kunt monteren of dat de indoor-bike eigen pedalen heeft.
  • specifieke weerstand: Indoor-bikes hebben verschillende weerstandsinstellingen, om de training aan te passen aan je individuele behoeften en doelen. Veel huidige indoor-bikes kunnen ook hellingen en afdalingen simuleren en zelfs de feedback van de ondergrond simuleren.
  • transmissiestandaard: Moderne indoor-bikes kunnen worden gekoppeld met smartphone en sporthorloge, maar ook met andere gadgets zoals een hartslagborstband. Zorg ervoor, dat de indoor-bike de juiste transmissiestandaard biedt voor de apparaten die je wilt koppelen met de hometrainer. Bekende standaarden zijn Bluetooth, ANT+ of WLAN. 
  • display: Op de meeste indoor-bikes toont een goed display belangrijke trainingsgegevens zoals snelheid, afstand, tijd en verbrande calorieën. Er zijn echter ook smart-bikes zonder eigen display. In dat geval dient je sporthorloge, smartwatch, smartphone of tablet als display.
  • extra functies: Een ventilator voor een zo realistisch mogelijke luchtstroom, een mat om geluidsoverlast voor je huisgenoten te beperken, talloze sensoren - je kunt veel extra gadgets toevoegen aan een moderne indoor-bike.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een indoor-bike?

De belangrijkste kenmerken van een moderne smart-indoor-bike zijn de trainingsbesturingsopties, virtuele training en netwerken met je andere sportgegevens en met anderen via de community. Kijk dus goed welke fabrikanten welke opties bieden op hun smart-bikes en of je de indoor-bikes kunt verbinden met de apps en communities die je al gebruikt. Bekende apps zijn Strava en Zwift.

Zorg er ook voor, dat je zithouding op de indoor-bike naar wens kan worden aangepast. Vooral het zadel en de cockpit zijn hier belangrijk. En controleer of je de cranklengte kunt aanpassen en of je je eigen klikpedalen kunt monteren. De fiets moet compatibel zijn met de apparaten die je al bezit en die je wilt gebruiken als je thuis traint: sporthorloge, smartphone, hartslagmeter en dergelijke.

Koop de juiste indoor-bike online bij BIKE24

Indoor-bikes zijn de perfecte trainingsoplossing voor thuis en bieden talloze voordelen, zoals onafhankelijkheid van het weer en het tijdstip van de dag, gerichte training, veiligheid en een virtuele fietservaring. Moderne indoor-bikes hebben een verscheidenheid aan functies en features, die een effectieve en aanpasbare training mogelijk maken. Bij het kopen van een indoor-bike moet je letten op de mogelijkheid om de positie van zadel en stuur aan te passen, de manier waarop je de training kunt sturen, de mogelijkheid om te netwerken met apps en community's en de compatibiliteit met bestaande apparaten.

Behalve indoor-bikes hebben we ook een grote selectie rollentrainers en bijbehorende hometrainer-accessoires in ons assortiment. Kijk rustig rond!