Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsonderbroeken: comfortabel en discreet

Soms is het op de fiets comfortabeler om een korte broek zonder zeem te dragen, of zelfs een rok. Soms heeft een winterpanty een kapot broekje, maar is de stof nog altijd perfect in orde. Soms... met andere woorden, er zijn meerdere redenen, waar je eerder waarschijnlijk nog nooit aan hebt gedacht, waarom een fietsboxershort of -slip met of zonder wattering onder 'gewone kleding' heel nuttig kan zijn. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Waarom is het een goed idee om bij het fietsen speciaal fietsondergoed te dragen?

Zodra je op een sportieve manier gaat fietsen, vertelt men je duizend keer dat je beter geen fietsbroek draagt. Dit komt omdat de naad onaangename schaafwonden veroorzaakt die de huid op de contactplaatsen met het zadel hevig doet zweten en mogelijk kan scheuren.

Maar wat als je cargo short op gravel geen zeem heeft? Vind je sportieve maar niet-fiets-specifieke broeken comfortabel tijdens het fietsen? Of misschien draag je liever een rok als je fietst in de stad? Een boxershort voor mannen of een damesslip met een onderlegger is dus een erg mooi alternatief. 


Dames- en herenfietsbroeken zijn anders dan normale boxers of slips. Het zijn speciaal ontworpen boxers en slips die zich aanpassen aan de fietshouding en de ronddraaiende beweging van het trappen. Ze zijn ademend en dempend. Sommige modellen bieden zelfs thermische bescherming en spierondersteuning. 


Ze zijn gemaakt van technische materialen zoals nylon, polyester of spandex, die beter ademen en zo min mogelijk schuren door de elasticiteit van de stoffen en speciale naden, die soms zelfs helemaal ontbreken. 
Fietsbroeken van natuurlijke materialen zoals katoen en merinowol zijn ook erg populair. 


Ze zijn vaak voorzien van pads. Dit zijn specifieke fietskussentjes die cruciaal zijn om schuren en ongemak tijdens het fietsen te voorkomen. 
Hoe kies je de onderkleding voor dames of heren die je wilt dragen onder een rok, broek of korte broek tijdens het mountainbiken, op je racefiets, voor het woon-werkverkeer of een rit op gravel? 

Hoe kies je een fietsboxershort met zeem?

Het eerste criterium is natuurlijk de keuze tussen een herenfietsbroek en een damesfietsbroek. Ze verschillen namelijk in snit en pasvorm. 


Een nauwsluitende pasvorm is een belangrijk element in de keuze van een fietsbroek. Het nauwsluitende ontwerp vermindert wrijving en voorkomt schuren, waardoor het risico op zweren en verwondingen aan de naad tot een minimum wordt beperkt.  


Het nauwsluitende ontwerpt zorgt ook voor de spierondersteuning, die meer uitgesproken is bij sommige modellen met geaccentueerde compressie, wat helpt tegen vermoeidheid tijdens het intensief sporten. 


Ademend vermogen is een andere belangrijke eigenschap. Fietsbroeken zijn ontworpen voor goede ventilatie en optimale vochtregulatie. Ademende materialen bevorderen de verdamping van zweet, houden het lichaam droog en verminderen het risico op schuurplekken, die soms zelfs huidirritatie kunnen veroorzaken. 


Vergeet ook niet dat naden een essentiële rol spelen in het comfort van fietsbroeken. Platte naden of naden met een laag profiel minimaliseren het risico op schuren of irritatie en zorgen voor een zacht huidcontact. 


De keuze van de juiste fietsbroek hangt ook af van waar, hoe en waarom je fietst. Voor fietstochten op verharde wegen, over lange afstanden voor woon-werkverkeer op de stadsfiets of sportieve tourritten op een racefiets, vooral in de zomer, zijn dunnere en lichtere fietsbroeken met de noodzakelijke maar toch effectieve padding ideaal om comfort te bieden zonder te dik te lijken zodra je van de fiets stapt. 


Mountainbikers of zij die op gravel of op onverharde wegen rijden, of die ook 's winters of tijdens het tussenseizoen op de fiets stappen, kiezen misschien beter voor een dikkere broek, met wat compressie en met een meer gestructureerde padding om ruw terrein en meer abrupte hobbels aan te kunnen. 

De snit van de broekspijpen

Om geschikt te zijn voor de verschillende seizoenen wordt de stof en de dikte van de fietsonderkleding zoals een boxershort, aangepast. Maar er gaat ook aandacht naar de broekspijpen. 


Wielerslips zijn ideaal voor het zomerseizoen en, in ieder geval, als je op zoek bent naar dames- of herenondergoed met zo min mogelijk bulk, zoals bijvoorbeeld voor op de racefiets. 


Boxershorts voor dames of heren met halve pijpjes bieden meer thermische bescherming en meer omhulling


Voor de koudere seizoenen hebben we driekwartbroeken of leggings, een handige onderkleding die verkrijgbaar is voor dames en heren om te gebruiken als tweede laag, misschien gecombineerd met een fietsondershirt, voor de koudere dagen op de fiets. Fietsboxershorts en -slips zonder zeem

Eindelijk kunnen we je ook onderbroeken zonder zeem aanbieden. 


Hoewel het enigszins in tegenspraak is met wat tot nu toe is gezegd, kan het soms handig zijn om onderkleding te dragen, zelfs als je een fietsbroek met zeem draagt. Bijvoorbeeld voor meer comfort en weerstand in de liesstreek met een boxershort of korte broek, of voor een extra thermische laag op koudere winterdagen, of voor wie gewoon geen fietsbroek met zeem kan dragen. 


Deze fietsbroeken, in zowel mannen- als vrouwenversie, zijn bedoeld om alle tot nu toe genoemde problemen bij het dragen van ondergoed over een zeem te overwinnen. Ze vormen een combinatie van verschillende technologieën, waardoor ze te verkiezen zijn boven een normale broek zodra je op het zadel stapt. 

Hoe moet fietsondergoed worden verzorgd?

Om de prestaties van je boxershorts en fietsslips op de lange termijn te behouden is het belangrijk ze goed te verzorgen. Meestal wordt aangeraden om ze met de hand te wassen of in de wasmachine met koud water en een fijnwasprogramma. Dit is de beste garantie om de materialen en de vulling in goede conditie te houden. Het gebruik van wasverzachters of een bleekmiddel moet altijd worden vermeden. Deze middelen kunnen de stoffen beschadigen en de technische eigenschappen aantasten. Volg de instructies op het etiket. 


Je weet nu alles over fietsbroeken en fietsonderkleding!

Bestel je nieuwe fietsslips, -boxers en -leggings nu bij BIKE24!

Concluderend: mannen of vrouwen, die geen klassieke fietsbroek willen dragen, kiezen best een gewatteerde fietsbroek. Dankzij technische materialen, kwaliteitsvulling, platte naden en een nauwsluitend ontwerp bieden ze biedt comfort, bescherming en optimale prestaties tijdens lange fietsritten. Ze kunnen ook erg handig zijn als je een fietsbroek zonder zeem draagt. 


Met andere woorden, de keuze van een fietsbroek hangt af van het feit of je een man of een vrouw bent, de omgevingstemperatuur waarin je fietst, je persoonlijke voorkeuren en het soort fietsen dat je beoefent: om te racen, als wielertoerist, om te mountainbiken of om op gravel te fietsen. Hoe dan ook: investeren in een goede fietsbroek kan het verschil maken tussen een rit die aangename herinneringen oproept en de ergste nachtmerrie van elke fietser! Bestel ze nu, dankzij onze snelle levering ontvang je ze binnen een paar dagen bij je thuis of op het adres van je keuze!