Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Burley fietsenaanhangers - comfortabel en zeker onderweg

Trek je er graag op uit in de natuur en neem je het liefst het hele gezin mee? Dan is een Burley fietskar je perfecte metgezel. Of je nu je kinderen of je viervoetige vriend wilt vervoeren, met de praktische Burley-trekstang kun je je bike veilig aan de fietskar koppelen. Kleine reparaties kun je gemakkelijk zelf uitvoeren, want Burley-reserveonderdelen zijn gemakkelijk na te bestellen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Burley - fietskarren met een lange traditie

Een passie voor fietsen was de aanleiding voor de oprichting van Burley Bicycle Trailers, dat voortkwam uit Burley Bike Bags. De zoektocht naar een nieuw, fietsvriendelijk thuis leidde bedrijfsoprichter Alan Scholz uiteindelijk van Fargo naar Eugene. Het bedrijf dankt zijn naam aan zijn vrouw Beverly. Het echtpaar verkocht oorspronkelijk zelfgemaakte tassen op de wekelijkse markt in Eugene. Het echtpaar leefde in de jaren zeventig al een milieubewust leven, zonder auto. Toen Scholz op zoek was naar een alternatieve manier om zijn goederen naar de wekelijkse markt te vervoeren, kwam hij op het idee om een fietskar te bouwen van een Hollywood-schommel. Hij baarde opzien op straat en ontving al snel zijn eerste bestellingen. Burley vestigde zich snel op de markt en geniet sindsdien een eersteklas reputatie. In 2006 werd het bedrijf verkocht aan Michael Coughlin, die de visie van het bedrijf voortzet: mensen inspireren om hun liefde voor de natuur uit te leven.

Burley fietsaanhangers voor kinderen

Als je je passie voor fietsen wilt doorgeven aan je kinderen, kun je daarmee niet vroeg genoeg beginnen. De Burley fietskar Solo is perfect als je één kind wilt meenemen. Er zijn echter ook modellen voor twee kinderen. De Cub X is de luxe uitvoering onder de fietskarren: hij is ontworpen voor dagelijks gebruik en biedt maximaal zitcomfort. Hiervoor zorgen de drie hellingshoeken van de rugleuning en de verstelbare vering. Het zitkussen is uitgerust met een hoofdsteun, die garandeert, dat het kind goed zit, zelfs als het in slaap valt. De wagen kan in een paar eenvoudige stappen worden omgebouwd tot een praktische buggy om mee te joggen. Veiligheid is een topprioriteit voor Burley-fietskarren. De volgende eigenschappen zijn standaard voor alle Burley-fietsaanhangers, zoals de burley honey bee fietskar en de burley burley cub fietskar:

 • ready-to-bike-concept: inclusief fietskarkoppeling van Burley, borgarm en veiligheidsvlag
 • ontwikkeld en getest volgens veiligheidsnorm ASTM F1975-09
 • vijfpuntsgordelsysteem
 • aluminium kooiconstructie die een hoge mate van bescherming biedt bij een ongeval
 • hittebehandelde aluminium buizen en scharnieren
 • zitjes zijn passief geveerd met een hangmatconstructie
 • inclusief stalen koppeling
 • bekleding en zitting zijn gemaakt van watervast 6000 polyester
 • zijdelingse rails tussen wielen en passagier(s)
 • hoge veiligheidsnormen: reflecterend materiaal en extra reflectoren
 • ruitjes zijn UV-beschermd met UPF-30-bescherming
 • royale laadruimte

Met Burley transporteer je lasten comfortabel

Met de hoogwaardige aanhangers kun je allerlei spullen vervoeren. Een fietskar is bijvoorbeeld praktisch voor langere fietstochten. Er is ruimte in de kar voor een slaapzak, slaapmat, gereedschap en proviand. Modellen met slechts één band zijn perfect voor vakanties en sportieve ritten. Ze volgen je soepel, zelfs in scherpe bochten. Modellen met twee banden, zoals de Flatbed, zijn het handigst voor vervoer van grotere ladingen. Met de robuuste modellen kun je ladingen tot 45 kg vervoeren. Burley-fietskarren bestaan uit hoogwaardige onderdelen. Je kunt Burley fietskaronderdelen eenvoudig bijbestellen:

 • Veel modellen zijn opvouwbaar en kunnen ruimtebesparend worden opgeborgen.
 • Frame en scharnieren zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium.
 • Het dekzeil is gemaakt van waterafstotend materiaal.
 • Elk model is voorzien van veiligheidsreflectoren.

Burley fietskar hond

Met de robuuste Burley hondenfietskar is je trouwe viervoeter tijdens elke rit bij je. Een kantelbestendige constructie garandeert veiligheid tijdens de rit. Het zwaartepunt van de modellen voor dieren ligt laag en de as zit achteraan. De ruitjes zijn gemaakt van scheurvast materiaal en geven de hond een goed zicht rondom. Reflectoren, een veiligheidsvlag en een dissel met een gesmede Burley-trekhaak behoren tot de standaarduitrusting.

Een fietskar maakt elke tocht met het gezin door de natuur nog leuker. Omdat je de Burley fietskar kunt inklappen, kan hij ook in de auto vervoerd worden. Accessoires zoals Burley onderdelen, Burley snelspanners of een Burley quick-release-as kun je eenvoudig aanschaffen.