Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Selle Italia - innovatieve Italiaanse fietszadels met traditie

Al meer dan 120 jaar staat Selle Italia voor fietszadels met passie, innovatie en knowhow. Selle Italia werd bekend door zadels voor racefietsen. Ze worden ingezet in de belangrijkste wedstrijden zoals de Tour de France, de Giro d'Italia of wereldkampioenschappen. Maar Selle Italia heeft ook zadels voor mountainbikes, gravelfietsen en toerfietsen. Met Greentech gaat Selle Italia nog een stap verder en optimaliseert de zadels voor een duurzame productiemethode. Zo levert Selle Italia een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Selle Italia - traditionele Italiaanse fietszadels

Selle Italia kan terugkijken op een lange geschiedenis en traditie in de productie van fietszadels. In 1897 werd Selle Italia opgericht in Corsico, een rustig stadje in de buurt van Milaan in Italië. Destijds produceerde Selle Italia fietszadels voor transportfietsen. De auto nam echter een grotere en belangrijkere plaats in de samenleving in. Selle Italia voelde deze verandering aan en ontwikkelde vanaf de jaren zeventig het ene na het andere fietszadel. De nadruk lag op de ontwikkeling van zadels voor sportief gebruik, zoals op racefietsen. Tot op heden stopt Selle Italia al zijn kennis in de innovatie en productie van fietszadels. Elk Selle Italia zadel ondergaat talloze processen voordat het wordt geleverd. Dit omvat het gebruik van wetenschappelijke methoden en testprocedures.

Selle Italia - het juiste zadel voor elke fiets

Selle Italia heeft zijn wortels in de productie van zadels voor transport- en bakfietsen. Later vloeide de expertise van de Italianen over naar de productie van sportzadels. In de loop der tijd heeft Selle Italia ook verschillende modellen racefietszadels op de markt gebracht. Daarom is het merk vooral vertegenwoordigd in het wielrennen. Het idee van innovatie leidde echter tot fietszadels in vele verschillende categorieën. Tegenwoordig biedt Selle Italia fietszadels voor elk toepassingsgebied, waaronder gravelzadels, triatlonzadels en zadels voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Wat ze allemaal gemeen hebben is de grote verscheidenheid aan variaties en technologieën zoals Airflow, Superflow en Tekno.

Selle Italia racefietszadels voor snelheid, hoge prestaties en comfort

Talloze racefietsen over de hele wereld zijn voorzien van Selle Italia zadels. In professionele westrijden zoals de  Tour de France, Giro D'Italia en andere klassiekers in de wielersport vertrouwen atleten op Selle Italia zadels. Daar is natuurlijk een reden voor. Selle Italia racefietszadels bieden optimale prestaties en dragen bij aan een ideale krachtoverbrenging. Daarnaast zorgen ze voor het nodige comfort om de lange afstanden zonder pijn te kunnen doorstaan. Selle Italia steekt veel energie in de ontwikkeling van de optimale zadeltextuur en zitpositie. Hiervoor worden bijvoorbeeld druktests uitgevoerd. Verschillende technologieën verminderen de druk op de gevoelige delen van het zitvlak en zorgen voor meer comfort. Een ander belangrijk kenmerk van Selle Italia racefietszadels is hun lage gewicht. Het Selle Italia SLR C59 racefietszadel van carbon weegt slechts 61 gram. Maar Selle Italia heeft niet alleen hightech racefietszadels in zijn assortiment. Met klassiekers als de Selle Italia Flite heeft Selle Italia een racefietszadel dat in de loop van decennia een cultstatus heeft verworven. Ook nu nog wordt dit zadel beschouwd als een voorbeeld van een modern racefietszadel.

Selle Italia gravelzadels bieden comfort en duurzaamheid

Grindfietsen zijn een echte revolutie. Selle Italia heeft verschillende robuuste en duurzame gravelzadels in het assortiment. Deze kenmerken zijn bijzonder belangrijk voor gebruik in het terrein. En Selle Italia gravelzadels hebben nog meer te bieden. Tijdens het gravelfietsen is de zitvlak blootgesteld aan vele kleine stoten. Het comfort en de schokdempende eigenschappen van het zadel zijn daarom des te belangrijker. Selle Italia gravelzadels zijn licht van gewicht en ondersteunen een optimale krachtoverbrenging.

Selle Italia fietszadels - welke modellen zijn er?

Hoewel Selle Italia racefietszadels een groot deel van het portfolio van de Italianen uitmaken, zijn er natuurlijk ook Selle Italia fietszadels voor andere soorten fietsen. In het off-road segment gebruikt Selle Italia zijn kennis om MTB-zadels op het hoogste niveau te creëren. Ook beproefde technologieën zoals Superflow worden gebruikt. Een Selle Italia racefietszadel biedt verlichting voor belaste zones in het zitvlak. Selle Italia hecht daarnaast ook veel belang aan een robuust en duurzaam bovenmateriaal en een stabiel zadelframe voor MTB-zadels.

Selle Italia Greentech - duurzame fietszadels

Met het Greentech initiatief wil Selle Italia op het gebied van fietszadels een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaamheid. Greentech staat voor geoptimaliseerde productieprocessen waarbij de CO₂-uitstoot tot een minimum wordt beperkt. Bovendien moeten voor Selle Italia racefietszadels en alle andere producten recyclebare materialen worden gebruikt. Bij de productie van een Selle Italia fietszadel moeten zo min mogelijk milieubelastende factoren worden gebruikt. Daarom werkt Selle Italia samen met lokale bedrijven om de productieroutes te verkorten. Een ander aspect van de duurzame productie van fietszadels: bij de productie van een Selle Italia fietszadel mogen er geen afvalproducten ontstaan.