Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Vittoria banden - gripvast, eerlijk, duurzaam

Vittoria fietsbanden is een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld met het hoofdkantoor in Italië en een eigen productie in Thailand. Met meer dan zeven miljoen geproduceerde banden is Vittoria een grote speler op de fietsbandenmarkt. Vittoria heeft een duidelijke bedrijfsfilosofie. Het is gebaseerd op waarden als passie en eerlijkheid. Vittoria banden moeten niet alleen goed werken - ze moeten ook zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Vittoria banden: rubber met passie en waarden

Zoals gezegd heeft Vittoria duidelijke waarden. Voorop staat de tevredenheid van de klant en de missie om de meest geavanceerde banden ter wereld te bouwen. Om dit te bereiken heeft Vittoria drie pijlers gedefinieerd voor zijn waardestructuur: Innovatie, duurzaamheid en individualiteit. Door innovatie willen zij hoogwaardige producten met hoge prestaties kunnen aanbieden. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Er wordt erkend dat het fietsen zelf volledig "groen" is, maar de bandenproductie niet. Daarom is Vittoria sinds 2021 lid van de Shift Cycling Culture, die zich inzet voor een duurzame verandering in de fietsindustrie. Vittoria wil met zijn banden in alle opzichten voorop lopen. Dit wordt treffend uitgedrukt door het bedrijfsmotto "The ride ahead". De derde pijler van de Vittoria-filosofie is individualiteit. Zij willen dit bereiken omdat zij in alle opzichten beter willen zijn dan hun concurrenten.

Vittoria Banden: pionier in duurzaamheid

Duurzaamheid speelt in veel bedrijven een steeds belangrijkere rol. Daarom willen wij de duurzaamheidsstrategie van Vittoria nader bekijken. Het bedrijf maakt zijn motto "The ride ahead" in dit opzicht absoluut waar. Het is een van de eerste bandenfabrikanten die lid is geworden van de Shift Cycling Culture. Dit is een vereniging van bedrijven in de fietsindustrie die zich inzetten voor sociale en ecologische duurzaamheid in de fietsindustrie. Dit gaat hand in hand met een duidelijke aanpak met vastgelegde doelstellingen voor de duurzame ontwikkeling van het bedrijf. We willen je enkele voorbeelden laten zien van wat Vittoria doet om zo duurzaam mogelijk te handelen:

 • Vittoria werkt aan een duidelijke strategie wat betreft de toeleveringsketen. Dit geldt vooral voor Lion Tyres. Lion Tyre SRL is de dochteronderneming van Vittoria in Thailand, waar de meeste Vittoria-banden worden geproduceerd. Met zijn strategie wil Vittoria ervoor zorgen dat alle leveranciers ook ethische en ecologische normen naleven.
 • De uitstoot wordt verder verminderd. De ecologische voetafdruk van alle producten wordt berekend en geoptimaliseerd.
 • Invoering van een circulaire economie
 • Invoering en naleving van sociale normen
Vittoria banden: rubber met passie en waarden

The ride ahead: Vittoria banden innovaties

Vittoria zegt over zichzelf: "Onze obsessie is het ontwikkelen van innovatieve producten". Deze obsessie levert regelmatig technologieën op waardoor Vittoria-banden zich onderscheiden van de producten van de concurrentie. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Grafeen als bestanddeel van sommige rubbermengsels. Vittoria is de enige bandenfabrikant die het nieuwe wondermateriaal grafeen gebruikt in zijn rubbermengsels. Kleine toevoegingen van deze extreem dunne verschijningsvorm van koolstof zorgen voor aanzienlijk betere effecten dan bij andere toevoegingen het geval is.
 • Silica grafeen: Rubbermengsels met toegevoegde silica (siliciumdioxide) gaan langer mee en bieden een betere grip.
 • 4-componenten technologie: Vittoria gebruikt voor sommige banden vier verschillende rubbermengsels en combineert deze tot een uitzonderlijk hoogwaardig loopvlak. Zo wordt op elk punt van de band het ideale rubbermengsel gebruikt. Op het loopvlak wordt bijvoorbeeld rubber met een bovengemiddelde slijtvastheid gebruikt om de band langer mee te laten gaan. De zijnoppen van mountainbikes zijn daarentegen extreem stijf, zodat ze niet doorbuigen in bochten.

Katoenen en nylon bandkarkassen: waarin verschillen ze van elkaar?

De karkassen van banden bestaan uit lagen weefsel die over elkaar zijn gevouwen. Afhankelijk van het gebruikte weefsel ontstaan er verschillende eigenschappen. Het aantal vouwen bepaalt hoe goed de band beschermd is tegen lekrijden. Vittoria gebruikt katoenen of nylon weefsels voor haar banden. Beide soorten weefsel hebben specifieke voordelen.

Katoenen karkassen hebben een uitzonderlijk dunne structuur, zijn soepel en licht. Ze kunnen zich uitstekend aanpassen aan de oppervlaktestructuur. Dit zorgt voor een soepelere rit en goede grip. Katoenen karkassen worden gebruikt in hoogwaardige Vittoria racefietsbanden. De nadruk ligt daarbij op topprestaties bij racegebruik.

Nylon weefsel is grover dan katoen. Het wordt gebruikt voor banden die robuust moeten zijn en lang meegaan. Het wordt voornamelijk gebruikt voor Vittoria MTB-banden, gravel- en stadsfietsbanden.

The ride ahead: Vittoria banden innovaties

Welke soorten banden zijn er beschikbaar bij Vittoria?

Het korte antwoord is: Vittoria banden heeft voor elke fietsdiscipline geschikte bandenmodellen in het assortiment. Het overzicht van de verschillende bandenprogramma's is uitgebreider. Vittoria biedt de volgende soorten banden aan:

 • Vittoria banden racefiets: voor wedstrijden, trainingen en endurance gebruik. Vittoria biedt tubeless ready racefietsbanden, klassieke vouwbanden en traditionele tubular banden met geïntegreerde binnenband.
 • Vittoria gravel banden en cyclocross banden, voor binnenband of tubeless ready als vouw- of draadband of met geïntegreerd luchtkussen als tube
 • Vittoria MTB banden voor enduro en trail gebruik. Ze zijn er in een all-round versie die Vittoria Trail TNT noemt. Vittoria Enduro TLR-banden zijn bovengemiddeld robuust en uitzonderlijk lekbestendig dankzij een dubbel versterkt karkas. Vittoria Enduro Race TLR combineren een hoge lekbestendigheid met een optimale rijervaring op technische trails en bij hoge snelheid. Ze hebben bovendien extra bescherming tegen lekrijden en zijn uitstekend geschikt voor racegebruik.
 • Vittoria XC banden combineren een laag gewicht, goede lekbescherming en uitstekende grip. Hiervoor worden uiterst fijn gestructureerde 120 TPI nylon karkassen gebruikt. De XC Race TLR banden zijn superlicht en ideaal voor wedstrijden. De banden van de XC Trail TNT-familie zijn uiterst robuust. De gelijknamige modellen in het Vittoria-portfolio zijn speciaal ontworpen voor de nieuwe XC-discipline Down-Country. De nadruk ligt daarbij op een goede duurzaamheid, uitstekende grip en een hoge lekbestendigheid.
 • Vittoria fietsbanden voor in de stad en hybride gebruik.  Bij deze banden is een hoge betrouwbaarheid en een goede lekbescherming het belangrijkst. Vittoria verdeelt zijn stadsbanden in drie categorieën. Banden met "Standard Protection" gebruiken een robuust, stijf 26 TPI nylon karkas. Ze zijn ideaal voor elk type stadsfiets bij normaal gebruik in de stad. Banden in de categorie 1,3 mm PRB hebben een lekbescherming van 1,3 mm. 3 mm PRB banden zijn voorzien van 3 mm lekbescherming en voldoen aan de hoogste eisen. Ze zijn uitgerust met een grafeen-rubber-samenstelling, die de duurzaamheid verhoogt en zorgt voor betere eigenschappen bij slecht weer.

Vittoria e-bike-banden

Vaak wordt de vraag gesteld: Heb je speciale banden nodig voor elektrische fietsen? Vittoria beantwoordt deze vraag met een duidelijk "ja". In feite verschillen e-bikes in veel opzichten van niet-gemotoriseerde fietsen. Het is dus logisch om de banden, die het belangrijke contact met de grond moeten maken, aan te passen aan deze omstadigheden. Maar waarom moeten e-bike banden aan speciale eisen voldoen?

 • Elektrische fietsen zijn zwaarder. Daarom oefent elke steen, wortel en kuil aanzienlijk meer kracht uit op de band.
 • Elektrische fietsen zijn sneller. Dit geldt met name voor de versnelling van elektrische fietsen. Dit betekent een aanzienlijk grotere belasting van het bandenprofiel en een grotere slijtage.
 • Elektrische fietsen worden aangedreven door een oplaadbare batterij, die zo lang mogelijk mee moet gaan. Indien mogelijk moet er dus energie worden bespaard. Veel energie gaat verloren door wrijving. De banden kunnen er een belangrijke bijdrage aan leveren door uitzonderlijk goede roleigenschappen te bieden.
 • Banden voor elektrische fietsen worden ook op veel alledaagse fietsen gebruikt. Betrouwbaarheid is belangrijk voor dit soort fietsen. Daarom is het zinvol om voor zulke fietsen banden te ontwerpen die boven het gemiddelde uitsteken.

Vittoria heeft verschillende e-bike series in zijn assortiment. Vittoria e-MTB banden zijn ontworpen voor sportief rijden in het terrein. Ze bieden een perfecte mix van goede roleigenschappen, een optimale grip en een laag gewicht. De Vittoria E-Randonneur banden zijn ontworpen voor degenen die zich geen zorgen willen maken over hun banden. Ze zijn een goede keuze voor klassieke elektrische stadsfietsen, elektrische trekkingfietsen en elektrische fietsen voor het woon-werkverkeer. Ze blinken uit door goede all-round eigenschappen, duurzaamheid, goede lekbescherming en nuttige alledaagse kenmerken zoals geïntegreerde reflecterende strepen.
Daarnast zorgen Vittoria Air-Liner bandeninzetstukken ervoor dat lekrijden tot het verleden behoort. Een schuimkern vervangt de klassieke binnenband - een typische lekkage is dus niet meer mogelijk. Air-Liner inzetstukken bieden een uitstekende grip en garanderen een constante "druk".

Vittoria e-bike-banden