Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Vision - win with the wind

Vision produceert fietsonderdelen voor racefietsen en triatlons. Door gebruik te maken van koolstofvezel en verschillende vormen is Vision altijd op zoek naar het verfijnen van de ontwikkeling van wielen en altijd op zoek naar nog meer snelheid. Ze werken samen met teams en atleten van over de hele wereld om de ontwikkeling te stimuleren.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Kwaliteit in plaats van kwaliteit: de Vision-filosofie

Veel bedrijven hebben een enorm productportfolio, waarmee ze elke fietsdiscipline en elk onderdeel bestrijken.  Echte kenners weten wel beter: het wordt pas echt genieten als je je specialiseert in datgene waarvan je hart sneller gaat kloppen. Het resultaat is een kleinere "menukaart", gevuld met producten die allround overtuigen. Dit is het motto van Vision. Het Amerikaanse bedrijf werd in 1990 opgericht in Kona. Triatlonfans verbinden deze plaats onlosmakelijk met de legendarische Ironman. Geen wonder dat triatlon een van de specialiteiten van Vision is. Dan zijn er nog de disciplines wegwielrennen, tijdrijden en baanwielrennen. Allemaal disciplines waarin een top-performance en perfecte aerodynamische eigenschappen essentieel zijn.

Vandaag de dag is Vision een van de topadressen als het gaat om absoluut hoogwaardige, ultramoderne en aerodynamische carbon onderdelen. Racers en ambitieuze amateurs profiteren van innovatieve, gestroomlijnde onderdelen die het verschil kunnen maken op weg naar de beste tijd. Het Amerikaanse bedrijf staat vooral bekend om zijn Vision-wielen. Het hele portfolio omvat nog veel meer. Sturen, aero-opzetstukken, stuurlint, remmen, cranks, zadelpennen of drinksystemen: er is niets in de performance-disciplines van de wielersport waarvoor Vision niet de perfecte oplossing in het programma heeft.

Top-performance met aero-voordeel: Vision-wielen

In de race telt elke seconde. In de training zorgen krachtige onderdelen voor meer plezier. Wielen spelen hierbij een speciale rol. Ze brengen de kracht van je kuiten over op de weg. Als roterende massa speelt het gewicht een doorslaggevende rol. Net zo belangrijk is de aerodynamica. Vision heeft zich gespecialiseerd in het harmoniseren van al deze eigenschappen. Afhankelijk van het beoogde gebruik vind je gegarandeerd de perfecte Vision-wielset.

Met een carbon Vision-wielset krijg je het beste wat Vision te bieden heeft. De Vision Metron-wielset is bijvoorbeeld de perfecte allrounder. Hij wordt met de hand gemaakt en maakt gebruik van de meest geavanceerde carbon-technologie en de modernste productieprocessen. Dankzij uitgebreide berekeningen en tests in de windtunnel heeft het perfecte aerodynamische eigenschappen. Vision Metron-wielen zijn verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen. Je kunt kiezen uit verschillende velghoogtes en velgbreedtes en er is ook een full-carbon-versie.

Up-to-date en "full speed ahead": Vision-technologiën voor wielen

De meeste Vision-wielen zijn tubeless-ready. Dit betekent dat ze perfect geschikt zijn voor het gebruik van tubeless-systemen. Maar ze werken net zo goed met conventionele banden met binnenband.

Iedereen die tot stilstand komt met conventionele velgremmen, kent het probleem: zodra het nat wordt, neemt het remeffect vaak dramatisch af. Om dit te voorkomen, zijn Vision-wielen voor velgremmen uitgerust met Laser-Brake-Surface-technologie. Lasertechnologie wordt gebruikt om het oppervlak van de velg op te ruwen. Dit verbetert de remwerking aanzienlijk en zorgt voor een gelijkblijvende remwerking onder alle omstandigheden.

De Vision: snelle producten voor snelle wielrenners

De naam zegt het al: Vision heeft een visie. En dat is: producten maken voor de beste atleten ter wereld. Daarom is Vision altijd betrokken geweest bij de professionele wedstrijdsport. Sponsoring wordt niet alleen gezien als een marketingmaatregel, maar als een essentieel onderdeel van ontwikkelingswerk. Op deze manier vloeit de feedback van de beste atleten ter wereld rechtstreeks in de ontwikkeling van nieuwe Vision-producten. De lijst aan atleten is absoluut indrukwekkend. Ze omvat Rigoberto Uran, Mark Cavendish, Mikel Landa, Elia Viviani, Primož Roglič, Tom Dumoulin en nog velen meer. Veel van 's werelds beste wielerploegen vertrouwen op Vision-wielen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld het EF Educiation-Nippo-Team, het Jumbo-Visma-Team en Team-Cofidis.

Wat voor Vision-onderdelen zijn er nog meer?

Behalve wielen van Vision zijn er nog veel meer producten voor racefietsen, baanfietsen, tijdritten en triatlons. Het Vision-productportfolio in een oogopslag:

 • Vision aero-sturen
 • Vision-remmen
 • kettingbladen
 • Vision-crankstellen
 • Vision-racesturen
 • Vision-drinksystemen
 • zadelpennen
 • shifters
 • stuurpennen
 • accessoires en reserveonderdelen
 • carbon Vision-wielen
 • Vision-wielen