Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Voorderailleur fiets - soepel schakelen

De voorderailleur, het belangrijkste onderdeel dat verantwoordelijk is voor het schakelen op een fiets, moet blijk geven van precisie en uithoudingsvermogen bij het schakelen tussen versnellingen. Het schakelen moet soepel verlopen en de ketting moet zonder onderbreking schakelen, zonder seconden vertraging of extra fysieke inspanning op je racefiets of mountainbike. Om dit te bereiken, bieden de grote fietsmerken fietsderailleurs aan van duurzame materialen zoals aluminium, die dusdanig geoptimaliseerd zijn, dat hun gewicht het gewicht van de fiets niet beïnvloedt. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

De beste voorderailleurs

De logica achter de beste voorderailleurs is eenvoudig: ze moeten nauwkeurig en soepel werken. De voorderailleur is het hart van het versnellingssysteem van je fiets. Hiermee kun je één van de tandwielen selecteren die beschikbaar zijn op je fiets, of het nu een racefiets of mountainbike is. Hoe meer tandwielen, hoe meer versnellingen, hoe nauwkeuriger het werk van de voorderailleur en hoe beter zijn relatie met de achterderailleur. Je kunt het je niet veroorloven om fouten te maken en ook niet toelaten dat de ketting er plotseling afspringt of blijft haken aan de tandwielen van de verschillende kettingbladen. Al deze onvoorziene gebeurtenissen kunnen je rit abrupt beëindigen of een ongeluk veroorzaken.
Om een versnellingsapparaat nauwkeurig en bijzonder soepel te laten werken, moet diens design geoptimaliseerd zijn. De afmetingen van het element zijn belangrijk, want daarvan hangt af, of het geschikt is voor verschillende bandenmaten. Details, zoals de mogelijkheid van de bovenste hendel om meer of minder sterk te draaien, zorgen voor extreem responsief schakelen. Andere details, zoals het ontwerp van de derailleurkooi, verbeteren het schakelgedrag nog verder of vergroten bij sommige modellen de afstand tussen de kettingbladen, zonder het werk van de derailleur te hinderen. Topmodellen maken soepel schakelen tussen versnellingen mogelijk, zelfs in een rechtopstaande positie.

Voorderailleurs maken gebruik van geavanceerde technologieën, zodat ze de beste prestaties kunnen leveren. De meest gebruikte materialen zijn aluminium die een speciale behandeling heeft ondergaan, waardoor het dubbel zo sterk is of zelf driemaal. De geringe afstand tussen de voorderailleur en het wiel vereist componenten die bestand zijn tegen de spanning en de iets hogere temperatuur in het schakelgebied van de fiets.

De elektronische factor in de voorderailleur

Terwijl de voorderailleur een puur mechanisch onderdeel is, zorgt de introductie van elektronica in de werking ervan voor nog meer gebruiksgemak, bijvoorbeeld met efficiënte synchronisatiesystemen tussen voor- en achterwiel of nauwkeurige kettingcentrering, om kettingwrijving te voorkomen wanneer deze door de cassette loopt. Vergeet niet, dat de meeste van deze nauwkeurige voorderailleurs zijn uitgerust met een kleine, eenvoudig te vervangen batterij en bekabeling, die in de framebuizen of onopvallend aan de buitenkant kan worden geleid.