Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Favero pedalen -slim trainen met Favero elektronica

Favero Elecronics is een Italiaanse fabrikant van elektronische artikelen voor sport en recreatie. Het is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van zijn powermeter pedaal Assioma. De Favero Powermeter Assioma Uno meet je vermogen op het linker pedaal (dus alleen maar aan één kant). De Favero Powermeter Assioma Duo meet aan beide kanten. Het aanbrengen van de pedalen is uiterst eenvoudig en het verplaatsen van de ene fiets naar de andere is een kwestie van enkele minuten. Ontdek welke andere voordelen het Favero Powermeter pedaal biedt.

Verder lezen

Favero Electronics: een Italiaans familiebedrijf

Heb je geen zin in een naamloos elektronicabedrijf uit het Verre Oosten? Dan ben je bij Favero Electronics aan het juiste adres! Het familiebedrijf werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door Gino Favero. Sindsdien produceert het elektronische accessoires voor gebruik in de sport - waaronder de Assioma pedalen. Het bedrijf heeft naam gemaakt: zijn producten zijn nu verkrijgbaar in meer dan 110 landen.

Bij Favero Electronics is de passie voor fietsen springlevend. Misschien komt het door de locatie van de hoofdvestiging aan de rand van de Dolomieten? Favero pedalen zijn in samenwerking met vele atleten gemaakt, van amateurs tot professionals. Dus geen wonder dat er waarde wordt gehecht aan de kleinste details. De pedalen moeten immers onder alle mogelijke omstandigheden de meest exacte waarden leveren.

Waarom is het zinvol om met een powermeter te trainen?

Voordat we de Favero powermeter Assioma pedalen nader bekijken, willen we kort laten zien waarom de training met een powermeter zo efficiënt is:

  • In principe is het zinvol om niet halsoverkop te gaan fietsen, maar je training gecontroleerd uit te voeren. Zo kun je gericht en efficiënt je prestaties verbeteren. Haal het beste uit elke kilometer. Daar zijn verschillende methoden voor. Het monitoren van je prestaties met een powermeter is daar één van.
  • Een powermeter helpt je om je lichaam beter te begrijpen en te beoordelen. Misschien ben je helemaal niet zo moe als je benen aanvoelen? Of misschien is een pauze dringend nodig. Met de vermogensgegevens van de Favero pedalen weet je altijd hoe het met je vermogen zit.
  • Een powermeter levert objectieve gegevens en doet dat altijd en onder alle omstandigheden op dezelfde wijze. De hartslag kan niet worden gekalibreerd en is relatief onbetrouwbaar. Hij reageert ook traag, wat merkbaar is tijdens snelle, korte intervallen. Niettemin is de hartslag een belangrijke bron van informatie. Hij kan bijvoorbeeld informatie geven over stress of een infectie. Daarom is het een goed idee om te trainen met een Favero powermeter en hartslagband.

Wat zijn de mogelijkheden om het getrapte wattage te bepalen?

Er zijn twee manieren om je vermogen nauwkeurig te meten. Bijvoorbeeld kun je het meten met een powermeter-crank. Spanningsmeters in de cranks of rechtstreeks in de spider leveren betrouwbare resultaten op. Als alternatief kan de powermeter-technologie worden verborgen in de pedalen. Vergeleken met een powermeter crank bieden power pedalen verschillende voordelen:

  • ze zijn goedkoop
  • ze passen op bijna elke fiets
  • ze zijn snel en gemakkelijk te monteren, net als normale pedalen
  • het grootste voordeel: powermeter pedalen zoals de Favero pedalen zijn gemakkelijk uitwisselbaar. Vandaag op je mountainbike, morgen op je gravelbike en overmorgen op je racefiets? Het is allemaal mogelijk met een set powermeter pedalen. Het zou echter geen optie zijn om elke keer de crankset te verwisselen ...

Deze video laat zien hoe snel Favero pedalen verwisseld kunnen worden:

Welke eigenschappen hebben Favero pedalen?

Favero pedalen verbergen uiterst nauwkeurige technologie in pedalen die slechts 151,5 gram wegen. Ze zijn snel en eenvoudig te monteren en kunnen via Bluetooth en ANT+ met je apparaten worden verbonden. Of het nu gaat om een fietscomputer of een hometrainer, de kalibratie gebeurt automatisch zodat je meteen kunt beginnen met fietsen.

Assioma pedalen zijn compatibel met cleats van LOOK en Shimano - twee van de bekendste systemen. Bovendien bieden ze een gave optie: de pedaalas is compatibel met sommige Shimano pedalen. Als je wilt, kun je je hele pedaal op de Assioma-assen schuiven en hoef je nergens aan te wennen.

Favero powermeters zijn indrukwekkend nauwkeurig. Veel andere fabrikanten werken met gemiddelde waarden of minder nauwkeurige meetmethoden en hebben afwijkingen tot 4,5%. Favero berekent je trapkracht met zijn eigen ontwikkelde systeem genaamd IAV in combinatie met een nauwkeurige gyroscoop. Hierdoor kan Favero een nauwkeurigheid van 1% bereiken.

De technologie van de Assioma pedalen beschikt over een waterdichte en stofdichte bescherming tegen milieu-invloeden. Hieronder vallen ook de batterijen die het pedaal van energie voorzien. Om ze gemakkelijk te kunnen opladen, worden de pedalen geleverd met een magnetische oplaadstekker. Je steekt hem gewoon in de pedaalas en na korte tijd hebben de batterijen weer volle kracht. Trouwens, één acculading is voldoende voor minstens 50 uur rijtijd.

Last but not least, spreekt er ook nog een andere eigenschap voor de aankoop van de Favero pedalen: ze zijn gemaakt in Italië en zitten dus vol Italiaanse fietspassie!

De Favero Powermeter modellen: Assioma Uno en Assioma Duo

Er zijn twee Favero powermeter pedaalmodellen: de Uno en de Duo. De namen verraden het verschil: bij de Uno wordt het vermogen alleen aan de linkerkant gemeten, bij de Duo aan beide kanten. Als je alleen je vermogen wilt meten, voldoet de Uno prima. De Duo biedt aanvullende gegevens: hij bepaalt je rechts-links balans, laat zien hoe je trapt en berekent je koppelefficiëntie aan beide zijden. Als je niet zeker weet of je dit nodig hebt, raden wij het Uno-model aan. Hij kan desgewenst gemakkelijk worden omgezet in een tweezijdig model.

Als je een compatibel Shimano pedaal hebt, kun je de Favero powermeter als enkele as kopen en je pedaal erop steken. Zo bespaar je veel geld en kun je je oude Shimano pedalen blijven gebruiken. Deze kits worden Assioma Duo-Shi genoemd.

Naast de Assioma pedalen heeft Favero ook een aantal accessoires in zijn assortiment. Bovendien zijn er veel reserveonderdelen, zodat je je Favero powermeter pedalen gemakkelijk kunt repareren als er iets kapot gaat. Zo kun je bijvoorbeeld individuele pedaalassen of lagersets nabestellen. Dit bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar is ook heel duurzaam!