Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

TIME pedalen – hoogwaardige klikpedalen voor racefiets en mountainbike

TIME pedalen behoren tot de absolute klassiekers onder de klikpedalen. Het bedrijf werd in 1987 opgericht in Nevers, Frankrijk, en specialiseerde zich in de productie van klikpedalen. Met hun uitstekende ergonomie en grote bewegingsvrijheid verwierven ze al snel een goede reputatie. Vandaag de dag omvat het TIME-assortiment pedalen voor wielrennen en mountainbiken. Of het nu voor beginners of professionals is: je profiteert in elke situatie van het beproefde TIME-klikmechanisme.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

TIME klikpedaal: de keuze van de profs

Het innovatieve concept, dat vooral gericht was op een goede ergonomie, werd aanvankelijk sceptisch bekeken door critici. De doorbraak kwam in 1988, toen Pedro Delgado en Jeannie Longo de Tour de France wonnen met TIME-pedalen. Sindsdien zijn TIME-pedalen de eerste keuze van veel wielrenners. In 1993 kwamen daar TIME-mountainbike-pedalen bij. Het bedrijf groeide en talloze wielerlegendes stelden hun vertrouwen in de Franse clickies. Onder hen de Franse crosscountry-ster Julien Absalon, Tour de France-winnaar Greg LeMond en de Spaanse legende Miguel Indurain.

In 2021 werd het merk TIME overgenomen door SRAM. Het Amerikaanse bedrijf rondde met deze aankoop zijn portfolio af en kan nu hoogwaardige klikpedalen aanbieden. Het merk TIME blijft bestaan en kan met nieuwe power de toekomst in.

Voor zowel profs als beginners: TIME racefietspedalen

TIME racefietspedalen zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Ze zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde klikmechanisme. Verschillen zijn er in de materiaalkeuze. Het topmodel XPRO 15 maakt gebruik van een carbon body en is ontworpen voor compromisloze prestaties voor profs. CeramicSpeed-lagers en de superlichte titanium holle as zorgen voor maximale efficiëntie met een minimaal gewicht.

De TIME Xpresso serie is gebouwd voor dagelijks gebruik en heeft een roestvrijstalen bovenplaat en een holle stalen as. Xpresso-pedalen zijn comfortabel en efficiënt tegelijk. Ze overtuigen met een onverslaanbare prijs-prestatieverhouding.

Alle TIME-pedalen voor racefietsen bieden een lage inschakelhoogte, zodat ze een grote bodemvrijheid hebben. De schoenplaatjes kunnen snel en eenvoudig worden verwisseld, waardoor TIME-pedalen een gebruiksvriendelijke, betrouwbare keuze zijn. Andere voordelen van TIME-klikpedalen zijn:

  • Het klikmechanisme blijft open als je er niet ingeklikt bent, waardoor het instappen intuïtief is.
  • Het grote contactoppervlak biedt een comfortabel, veilig gevoel tijdens het staan.
  • Zijdelingse bewegingsvrijheid voorkomt knieklachten.
  • De lage totale hoogte zorgt voor veel bewegingsvrijheid.

Voor elke toepassing: TIME MTB-pedalen

Voor mountainbikes heeft TIME een grote selectie geschikte klikpedalen in het programma. Het basisprincipe is voor alle modellen hetzelfde. Dit betekent, dat alle TIME-mountainbike-pedalen met dezelfde schoenplaatjes werken. Verschillende body-vormen komen tegemoet aan de speciale behoeften van mountainbike-disciplines.

De TIME Speciale is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor professioneel enduro-gebruik. Het heeft een speciaal breed platform met verstelbare pins, die de schoen optimale grip geven. De robuuste pedaal-body is gemaakt van 6106-T6 aluminium en is extreem duurzaam.

De TIME XC pedalen zijn ontwikkeld voor cross-country-gebruik. Het topmodel is uitgerust met een lichtgewicht titanium as en een carbon body. Het is ontworpen voor maximale efficiëntie van begin tot eind. Het open design maakt het ongevoelig voor vuil en modder van het parcours. Dit betekent dat je onder alle omstandigheden betrouwbaar kunt inklikken.

Het TIME LINK pedaal is een echte allrounder. Het is een betrouwbare metgezel voor alles van stadsritten tot lange weekendtochten. Het betrouwbare TIME-klikmechanisme zorgt voor perfecte grip. Dankzij de brede pedaal-body kun je ook met normale straatschoenen rijden en heb je nog steeds een goede grip. De LINK is ideaal voor vrijetijds- of stadsfietsers die sportief onderweg zijn.

Voor de snelste mountainbike-discipline is het TIME DH pedaal ontworpen. De naam zegt het al: het is het ideale pedaal voor downhill-gebruik. Het heeft een extreem robuuste aluminium body en oversized assen. Deze zijn goed bestand tegen ruwe stoten en grote sprongen. Dankzij het beproefde kliksysteem kun je op elk moment tijdens het fietsen je voet losmaken en neerzetten. Je kunt je net zo snel weer vastklikken, zodat je geen tijd verliest in downhill-mountainbike-wedstrijden waar elke seconde telt. Het open design zorgt voor een betrouwbare performance in ongunstige omstandigheden met modder en vuil.