Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Colnago – tijdloze racefietsen en sterke gravelbikes uit Italië

Ontdek de unieke fusie van Italiaans wielerererfgoed en innovatieve technologie bij Colnago Bikes. Iconen zoals de Arabesque en de Master zijn niet alleen racefietsen - het zijn legendes, die traditioneel vakmanschap en tijdloze elegantie belichamen. Of je nu de straten domineert of buiten de gebaande paden onderweg bent, vind je eigen weg, met de betrouwbare kwaliteit en stijl die alleen Colnago kan bieden. Je avontuur begint hier - met een Colnago Bike die niet alleen rijdt, maar ook een verhaal vertelt.

Verder lezen

Ernesto Colnago, Eddy Mercx en de pionieren van de fietsbouw

De geschiedenis van Colnago wordt gekenmerkt door moedige beslissingen, geluk en revolutionaire ontwikkelingen. Toen hij 13 jaar oud was, begon Ernesto Colnago te werken als lasser bij de Gloria fietsfabriek in Milaan, waarbij hij een valse leeftijd opgaf. In 1954 wilde het toeval, kort na het openen van zijn eigen werkplaats, dat Colnago de professionele wielrenner Fiorenzi Magni trof, die klaagde over pijn in zijn been. Colnago zag meteen dat de cranks verkeerd waren gemonteerd en was in staat om Magni's probleem te verhelpen met een kleine reparatie. Vervolgens mocht hij hem en zijn team als monteur vergezellen naar de Giro d'Italia, waarbij Magni als algehele winnaar in de roze trui eindigde.

In de volgende jaren ontwikkelde Colnago zich van monteur tot constructeur, ontdekte het talent van de toekomstige bronzenmedaillewinnaar van de Tour en Giro-winnaar Gianni Motta en besloot al vroeg om hem te ondersteunen met advies en de juiste fiets. In 1967 leerde hij de grote Eddy Merckx kennen in een gedenkwaardige ontmoeting. Die was op zoek naar een betrouwbare racefiets voor de klassieker Milaan-Sanremo. Merckx won de race met zijn eerste Colnago en kocht sindsdien al zijn fietsen bij het Italiaanse bedrijf. De relatie bereikt zijn hoogtepunt in 1972: Colnago investeerde meer dan 200 uur in de ontwikkeling en bouw van een baanfiets met een speciaal stalen frame, handgemaakte ketting en een gewicht van slechts 5,75 kg. Met dit fietswonder tovert Eddy een record voor de eeuwigheid op de ovaal en vestigt een nieuw uurrecord van 49,431 km in Mexico, dat 28 jaar standhoudt en slechts met 10 meter wordt verbeterd.

Het resultaat van tientallen jaren ervaring in lassen, fietsbouw en de professionele wielersport leidde eerst tot de creatie van de revolutionaire Colnago Master met zijn onvergelijkbare stervormige buizen (1983) en slechts zes jaar later tot de eerste commercieel beschikbare volledig carbon fiets: de C35. De naam herdenkt het 35-jarig bestaan van het bedrijf en markeert het begin van een unieke reeks van successen. In 1995 wordt de C40 de eerste carbon fiets die vier van de vijf volgende edities van Parijs-Roubaix wint. Voor de 60e verjaardag wordt de C60 gepresenteerd, die in 2018 met de herziene C64 een technologisch uitroepteken zet en tegelijkertijd de traditie en toekomst van de fiets weerspiegelt.

Ernesto gaat nog steeds, zoals al meer dan 60 jaar, elke ochtend zijn fabriek in, let op elk detail, en verzamelt suggesties en ideeën voor nieuwe Colnago racefietsen en onderdelen. De meerderheid van de frames wordt nog steeds met de hand gemaakt in Cambiago, Italië. Dit is waar de jonge Ernesto in 1954 zijn kleine winkel opende in Via Garibaldi 10.

Colnago racefiets: een merk dat wielrengeschiedenis schrijft

Elk van Colnago's unieke racefietsen weerspiegelt het Colnago-DNA:

  • Aceness – Colnago is het neusje van de zalm in de fietssport, streeft naar perfectie en wordt geïnspireerd door de mindset van kampioenen om nieuwe topprestaties te bereiken.
  • Mastery – Onder leiding van een echte meester en visionair, Ernesto Colnago, geeft het bedrijf als pionier vorm aan de toekomst en creëert met wijsheid en vakmanschap betrouwbare high-end bikes.
  • Italianity – De Italiaanse passie, stijl, kwaliteit en fijne details van een van de aantrekkelijkste culturen in de wereld inspireren Colnago.
  • Pride – Colnago is trots op haar eigen geschiedenis, haar eigen overwinningen en triomfen en de schoonheid van haar eigen vakmanschap.
  • Seduction – Colnago streeft ernaar om te verleiden met adembenemende bikes.
  • Exclusivity – Colnago creëert legendarische en elegante fietsen die inspireren tot een verfijnde en exclusieve levensstijl.
  • Heritage – Colnago eert haar eigen erfgoed en leeft ervoor om de "Legende Colnago" te vereeuwigen.

C Series

Traditie ontmoet innovatie! De C68 Road is een icoon van Colnago, gemaakt door de Japanse ontwerper Motoki Yoshio, die is gevestigd in Milaan. Het model maakt indruk met zijn hoogwaardige carbon frame met geïntegreerd carbon stuur en zijn unieke lakwerk. Het is een uniek collector's item voor fietsliefhebbers met smaak. Met de Pirelli P Zero Race-banden vlieg je moeiteloos over de weg. De fiets is zo ontworpen, dat je optimaal zit op het Selle Italia SLR Flow carbon-zadel - je nek en rug zullen je dankbaar zijn.

V Series

De Colnago V3Rs DISC carbon frameset in monocoque-constructie is een droom die uitkomt in termen van lichtheid en aerodynamica. Colnago bikes met dit frame maken topprestaties mogelijk op winderige vlaktes en bij lange beklimmingen, op de meest veeleisende Gran Fondos en op lange etappetochten. Dit werd indrukwekkend aangetoond toen Tadej Pogacar in 2020 de Tour de France won met een V3Rs. Om het gewicht nog lager te maken bij een nog betere stijfheid, heeft het bedrijf een nieuwe koolstofvezel gebruikt - met succes: de Colnago racefiets is ontworpen voor de overwinning.

Colnago gravel bike

Snel en veilig, zelfs op graveltracks - de G3-X, Colnago's antwoord op de vraag naar de perfecte gravelbike, stelt je in staat om zo te rijden. Dankzij de geoptimaliseerde geometrie verbetert het de stabiliteit bij hoge snelheden, wanneer je het gladde asfalt verlaat. Het trapashuis is voorzien van een onderrijbescherming en de beschermhoes op de rechterachtervork kun je vervangen. De hoogwaardige bike biedt de optie om tot wel vier bekerhouders aan het carbon frame te bevestigen. Bereid je dus voor op lange, inspannende tochten over onverharde wegen!

Iconic

Met het Arabesque-frame koop je een stukje fietsgeschiedenis: het is meer dan dertig jaar geleden dat bikes met dit innovatieve stalen frame bij Colnago werden ontworpen en gebouwd. Na de ontdekking van Arabesque-lugs die destijds werden gebruikt op het hoofdkantoor van Colgano, besloot het bedrijf om een bewonderde klassieker te herinterpreteren. Zorgvuldige verbeteringen, die de innovaties van de laatste drie decennia mogelijk hebben gemaakt, ontmoeten traditionele constructie en de uitstekende rijeigenschappen die staal met zich meebrengt.

De Master X-Light frames behoren tot de beste stalen frames die ooit op de markt zijn gekomen. Dit is niet alleen te danken aan de bijzondere staallegering, speciaal geproduceerd voor Colnago, maar ook aan de hoge kwaliteit las- en constructietechnieken van het Italiaanse bedrijf. De speciaal getrokken stalen buis biedt een rijkwaliteit, die vandaag de dag nog steeds ongeëvenaard is. Het was de Master waarvoor Ernest Colnago het profiel van de stalen buizen veranderde van rond naar honingraatvormig - een baanbrekende innovatie die het model een garantie voor overwinning in het wielrennen maakte in de jaren na de marktintroductie.

Ernesto by Colnago

Jouw Colnago racefiets bij BIKE24

Als je een van de exclusieve Colnago fietsen koopt, moet je nog eens rondkijken in onze winkel: Misschien heb je nog accessoires of nieuwe fietskleding nodig? Als je deze dingen direct samen met je fiets bestelt, hoef je er niet naar op zoek in andere winkels. Bovendien sturen we alles samen op, zodat je de post maar één keer hoeft aan te nemen. Je bespaart op portokosten en beschermt het milieu door de hoeveelheid verpakkingsafval tot een minimum te beperken. Je hebt in de toekomst ook betere dingen te doen dan accessoires zoeken in fietsenwinkels, want je nieuwe bike wil de piste op!