Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Racefietskettingen - voor een efficiënte krachtoverbrenging bij race- en gravelfietsen

Om ervoor te zorgen dat de ketting altijd goed loopt, heb je de juiste racefietsketting nodig, die past bij jouw fiets en jouw doel. Het is het meest belaste onderdeel van je fiets: krachtig optrekken, lange beklimmingen onder voortdurende belasting en constante blootstelling aan de genadeloze invloed van de elementen - dit alles zorgt ervoor, dat racefietskettingen na verloop van tijd slijten. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat voor soorten kettingen zijn er voor racefietsen?

Op het eerste gezicht verschillen racefietskettingen hoogstens in kleur: opvallende kettingen, of ze nu bont, goudkleurig of zelfs regenboogkleurig zijn, onderscheiden zich van het gebruikelijke grijs of zilver en geven een fiets een bijzondere uitstraling. Maar veel belangrijker dan de kleur bij de keuze van je nieuwe ketting is de fabrikant van je derailleursysteem. Alleen zo kun je er zeker van zijn, dat de ketting compatibel is met de andere onderdelen van je racefiets. De populairste kettingfabrikanten zijn ook de belangrijkste schakelgroepfabrikanten: Shimano, SRAM en Campagnolo. Bovendien heeft KMC altijd verschillende kettingen aangeboden voor alle gangbare racefietsversnellingen en toepassingen.

In tweede instantie kun je bepalen welke fietsketting van een fabrikant bij jouw schakelgroep past, door te kijken naar het aantal tandwielen op de cassette van je racefiets. Dit ligt in het bereik van 7 tot 13 versnellingen en is van groot belang, omdat de afmetingen en eigenschappen van de respectievelijke kettingen ook verschillen per model. Als je racefietscassette bijvoorbeeld elf tandwielen heeft, heb je een racefietsketting nodig voor elf versnellingen. Fietsen zonder versnellingen zijn een speciaal geval: baanracefietsen en singlespeed-racefietsen hebben geen versnellingen en vereisen daarom speciale kettingen.

Fietsketting en cassette bij racefietsen - waarin onderscheiden zich de verschillende racefietskettingen in detail?

Racefietskettingen verschillen ook in kwaliteit. Terwijl de tandwielen van een racefietscassette van verschillende materialen kunnen zijn gemaakt, zoals aluminium, staal of zelfs titanium, gebruiken fabrikanten zonder uitzondering staal als materiaal voor kettingen. Alleen de legering kan verschillen: sommige fabrikanten maken reclame voor minder wrijvingsverlies en een langere levensduur met bepaalde legeringen van chroom, nikkel of titanium. Wij voeren racefietskettingen in een groot aantal kwaliteitsklassen - de keuze in ons assortiment is navenant groot.

Koopadvies - zo vind je de juiste racefietsketting

Om het je gemakkelijker te maken de juiste ketting te bestellen, hebben we hieronder een korte guide voor je samengesteld. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

  1. Van welk merk is de schakelgroep die op je fiets zit? Je ketting moet compatibel zijn met het betreffende merk.
  2. Aantal tandwielen (versnellingen) op je cassette (10-speed, 11-speed, 12-speed, enzovoort) 
  3. Aan welke eisen moet de ketting voldoen qua lengte, materiaal en kwaliteit? Ben je op zoek naar een high-end-racefietsketting of een goedkoop alternatief?

Racefietskettingen kopen bij BIKE24

We verheugen ons, wanneer je met onze hulp besloten hebt, een nieuwe racefietsketting te kopen! De belangrijkste maatregel voor langdurig rijplezier en een lange levensduur van je fietsketting is regelmatig reinigen en smeren. Filigrane racefietskettingen staan niet alleen bloot aan enorme krachten, maar ook aan allerlei weersomstandigheden en vuil van de straat. Zonder de juiste verzorging vormt zich op kettingen al snel een hardnekkige korst van oud, harsachtig smeermiddel, vuildeeltjes en zelfs roest. Dit heeft niet alleen een negatief effect op het schakelmechanisme en vergt meer kracht bij het trappen, maar leidt ook tot aanzienlijk snellere slijtage van de andere aandrijfcomponenten.

In onze shop vind je daarom niet alleen een verscheidenheid aan kettingen voor racefiets en gravelbike, maar ook accessoires voor de verzorging van je racefietsketting - van kettingreinigers en borstels tot smeermiddelen.