Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Sapim - spaken en nippels sinds 1893

Zowel professionals als amateurs vertrouwen op de betrouwbare spaken en nippels van Sapim. Deze worden niet alleen gekenmerkt door het gebruik van hoogwaardige materialen, maar staan ook voor technische knowhow in wielconstructie. Naast de uitgebreide selectie spaken zijn de Polyax-nippels een van Sapim's bekendste producten, die het mogelijk maken om nog stabielere wielen te bouwen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Spaken van Sapim – hoe komt de knowhow tot uiting?

Wij allemaal stappen op onze mountainbike, racefiets of gravelbike en rijden gewoon weg. Waarom een wielset normaal gesproken perfect rolt, vragen we ons pas af als er problemen ontstaan. Laten we nog eens naar de basics kijken en samen onderzoeken waar spaken en nippels zoals die van Sapim een rol spelen in het wiel. Dan weet je, waar je op kwaliteit moet letten.

Wat maakt spijken van Sapim bijzonder?

Fietsspaken vervullen gelijktijdig meerdere taken:

  • ze dragen het gewicht van de berijder, het frame en de bepakking,
  • absorberen een verandering in belasting,
  • brengen de versnellings- en remkracht over.

Of het nu gaat om het voor- of achterwiel, om aero-spaken of ronde spaken - fietsspaken moeten te allen tijde aan deze eisen voldoen. Daarom vertrouwt Sapim op hoge materiaalstandaards, lage toleranties en strenge kwaliteitscontroles bij de productie. De Belgische experts gebruiken hoogwaardig roestvrij staal dat moet voldoen aan hun specificaties op het gebied van sterkte en duurzaamheid. Sapim ontwikkelt spaken in werkelijk alle vormen, diameters en spaaklengtes. Zo vind je gegarandeerd de juiste spaak voor elke naaf-velgcombinatie.

Deze typen spijken van Sapim zijn er

Jouw voordeel bij Sapim: de spijken zijn precies afgestemd op jouw beoogde gebruik:

  • aero-spaken. Aero-spaken zijn niet simpelweg platgewalst. Het speciale smeedproces van Sapim maakt je wielset aerodynamischer, maar ook lichter en sterker. Met aero-spaken ben je op een racefiets, mountainbike of gravelbike nog sneller.
  • butted spaken. Butted spaken zijn bijzonder stabiel op die plaats, waar de meeste krachten inwerken - in het middendeel. Door hun speciale vorm zijn ze lichter en absorberen oneffenheden nog beter. Butted spaken zijn dankzij hun hogere stabiliteit perfect geschikt voor MTB's, trekking-bikes of e-bikes.
  • basic spaken. Voor je city-bike bevelen we de klassieke, gelijkmatig gevormde, ronde spaken aan. Zij voldoen, net als alle andere producten, aan alle strenge voorschriften van Sapim - ze zijn bestand tegen metaalmoeheid, roestvrij en maximaal belastbaar dankzij edelstaal. 

Sapim spaaknippels voor de perfecte verbinding tussen velg en spaak

Nippels zijn het verbindingsstuk tussen spaak en velg. Spaaknippels van Sapim zijn bij ons verkrijgbaar in messing en aluminium. De betaalbare en veelgebruikte messingnippels hebben een nikkel-coating voor maximale duurzaamheid. De lichtere Sapim aluminiumnippels zijn het beste voor het spaken van een echt licht custom wiel. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal geanodiseerde kleuren. Welk materiaal je ook kiest: Sapim-nippels zijn bijna altijd verkrijgbaar voor verschillende velgtypes en optioneel met een gepatenteerd bevestigingssysteem en verschillende kopvormen.

Sapim spaken online kopen bij BIKE24

Ontdek in onze BIKE24-online-shop spaken van Sapim en nog meer bike- of outdoor-accessoires. Bestel niet gecompliceerd in meerdere shops, maar vind bij BIKE24 alles, wat je (sport)hartje begeert. Verlies geen tijd met rechercheren en bestellen. Want het volgende avontuur wacht al op je!