Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsschoenen voor de winter - meer fietsplezier met warme winterschoenen

Als er sneeuw en koud weer aankomt, rijst elk jaar de vraag: fietsen of niet? Dromerige, besneeuwde landschappen zijn uitnodigend, maar de gedachte aan koude voeten maakt, dat menig stoere biker de fiets liever in een welverdiende winterslaap stuurt. "IJsklompen" als voeten kun je voorkomen met de juiste winterfietsschoenen voor MTB en racefiets, zodat een paar uur op de fiets in de winter geen beproeving is. We vertellen je wat belangrijk is bij het kopen van nieuwe winterschoenen voor je fiets. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Waarom zou je speciale winterfietsschoenen dragen?

Als je besluit om in de winter op de fiets te stappen, zul je daar snel achter komen: koude voeten kunnen je fietsplezier echt bederven. De vraag is dus: wat te doen?

Winterfietsschoenen hebben specifieke eigenschappen die voorkomen dat je voeten afkoelen. Water- en winddichtheid zijn doorslaggevende factoren, evenals een dikkere isolatie met een verwarmende binnenvoering. Een hoger gesneden schacht voorkomt dat water van bovenaf binnendringt en sluit ook de opening tussen de schoen en de bib strak af. De gevoelige koudebrug van de pedaalverbindingen is in MTB- en racefietsschoenen voor de winter optimaal geïsoleerd, zodat hier noch kou kan binnendringen, noch warmte verloren kan gaan.

Als je het gewoon sneller koud hebt of in de winter van 's morgens tot 's avonds op de fiets wilt zitten, kun je het verwarmende effect van je winterfietsschoenen ook vergroten met thermische inlegzolen, dikke sokken en neopreen overschoenen. In het algemeen geldt: hoe lager de temperatuur, hoe meer isolatie je je voeten moet geven.

Er is nu een breed scala aan verschillende modellen om uit te kiezen. Of het nu gaat om MTB-schoenen, racefiets-winterschoenen of specifieke modellen voor dames - bij ons vind je gegarandeerd de juiste fietsschoenen voor de winter.

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van winterfietsschoenen

Zowel in de zomer als in de winter is de zool van je fietsschoen van bijzonder belang voor een optimale grip en directe krachtoverbrenging in MTB-schoenen en racefietsschoenen. Voor je winterfietsschoenen heb je dus keuze uit verschillende stijve zolen:

  • flexibele rubberen zool: biedt een maximale grip, draagcomfort en flexibiliteit bij het lopen en is daarom bij uitstek geschikt voor MTB-winterschoenen.
  • harde nylon zool: zorgt voor een betere krachtoverbrenging dankzij een grotere stijfheid. Voor grip op losse ondergrond zijn MTB-schoenen voorzien van rubberen profielblokken. 
  • carbon composiet-zool: optimaal compromis dat de stijfheid van een carbon zool combineert met de flexibiliteit van een nylon zool.
  • extreem stijve carbon zool: biedt nog meer stijfheid, voor een optimale krachtoverbrenging naar de pedalen.

Overigens: zoals de meeste fietsschoenen, zijn ook winter fietsschoenen ontworpen voor gebruik met clipless-pedalen. Let er bij het kiezen van schoenen op dat de schoenplaatjes op de zool compatibel zijn met cleats en pedalen.

Overschoenen en sokken: de perfecte aanvulling voor je winterfietsschoenen

De goedkoopste optie is het dragen van dikke sokken en overschoenen. Water- en winddichte overschoenen van dik neopreen vormen een barrière tegen de elementen. Voor korte afstanden om het blok, over het huispad of forenzenritten voldoet deze optie prima, maar is waarschijnlijk altijd een compromis: zomerschoenen, die meestal op maat worden gekocht, bieden vaak niet genoeg ruimte voor voldoende dikke sokken, en er gaat veel warmte verloren via de schoenplaatopeningen omdat dit gebied niet genoeg isolatie heeft. Dus als je je voeten langdurig warm wilt houden, moet je er niet voor terugschrikken om te investeren in speciale winterfietsschoenen.

Om ervoor te zorgen dat niet alleen je voeten warm blijven, hebben we ook een grote selectie winterfietsbroeken, winterjassen en winterhandschoenen in onze winkel. Wat je ook nodig hebt, in onze winkel vind je alles wat je nodig hebt voor het fietsen in de winter.