Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietshelm dames - bescherming met stijl voor de stad, de weg en het parcours

Gebrek aan comfort, een hoog gewicht of een onmodieus uiterlijk zijn nooit goede argumenten geweest tegen het dragen van helmen. En tegenwoordig zijn ze dat nog minder. Moderne damesfietshelmen blinken niet alleen uit door aerodynamische voordelen en een laag gewicht, maar ook door een fris uiterlijk en natuurlijk veel bescherming. Want wat is er belangrijker dan je hersenen te beschermen? Ongelukken buiten je schuld om in hectisch stadsverkeer of gewaagde afdalingen: slimme avonturiers dragen helmen. Leer hier welke het beste bij je past! Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Inhoudsopgave - Fietshelmen dames

Fietshelm dames - Omdat je niet altijd de controle hebt

De cruciale vraag op de fiets is niet "Moet ik een helm dragen?", maar "Welke helm past bij mij, mijn bedoelingen en mijn hoofd?". Het gevaar voor lichaam en geest bij het fietsen wordt door velen nog steeds onderschat. Juist omdat de meeste ongelukken onverwacht en onvoorzien gebeuren. Als er geen tijd is om je met je armen te beschermen of op te vangen of je schedel in veiligheid te brengen, dan moet je kunnen vertrouwen op de mogelijkheden van je helm. Zelfs milde hersenschuddingen kunnen zeer onaangename gevolgen hebben. Een goede fietshelm verkleint de kans op hoofdletsel en vergroot dus de kans op meer fietsplezier! Dit geldt net zo goed voor kinderhelmen als voor fietshelmen voor mannen en vrouwen. In het volgende leer je wat een goede fietshelm voor vrouwen is, waar je op moet letten en welke verschillende soorten helmen er zijn.

Fietshelmen dames voor MTB, racefiets, stadsfiets, gravel en e-bike

Aero is het toverwoord: dames fietshelmen voor op de weg

Er zijn speciale eisen voor een racefiets helm dames. Hij moet valpartijen bij bijzonder hoge snelheden en op harde oppervlakken kunnen opvangen. Daarvoor moeten de fietshelmen extra licht en gestroomlijnd zijn, in overeenstemming met de huidige lichtgewicht aero-racefietsen. Vooral op de weg kan elke seconde uiteindelijk het verschil maken tussen overwinning en nederlaag. En zelfs als je geen grand tour wilt winnen, zul je blij zijn met minder gewicht, goede ventilatie en minder windweerstand. Veel grote ventilatiespleten zorgen voor een koel hoofd. Om ervoor te zorgen dat er geen bij, mug of hommel zo naar binnen kan vliegen, zijn de meeste racefietshelmen voorzien van vliegengaas.

Kijk je ook naar het tweede cijfer achter de komma? Voor alle tijdrijders, triatleten en snelle fietsers is er nu een enorme keuze aan futuristische tijdrithelmen. Uitgebreide tests in de windtunnel zorgen ervoor dat je door de wind snijdt als een scherp mes door warme boter. De druppelvorm is ontworpen voor je aerohouding en leidt de lucht rond je hoofd. Bijpassende vizieren beschermen je ogen op topsnelheid en geven je volledig zicht.

Er wachten avonturen off-road: MTB, Downhill en BMX-helmen voor dames

Het terrein roept? Snelle afdalingen, scherpe bochten, wortels, stenen, takken, druppels, modder en veel adrenaline? Of soepele golven en trucs op de BMX? Het is pas echt leuk als niet elke slip, val of tak in het gezicht een slecht humeur veroorzaakt. Naast de juiste pads en beschermers is de juiste helm cruciaal. Een mountainbike helm dames wordt meestal gekenmerkt door een groter beschermend oppervlak, vooral aan het achterhoofd. Een afneembaar vizier biedt extra bescherming tegen takken die in het parcours steken en tegen verblindend zonlicht.

Downhill- en enduro-fietsers gaan vaker voor de ultieme allroundbescherming: Fullface-helmen. Met hun robuuste ontwerp, dat ook de kin omsluit en doorloopt tot in de nek, lijken deze fietshelmen op motorhelmen. Verkoelende ventilatiekanalen en perfect geïntegreerde vulling op hoofd en wangen zorgen voor draagcomfort, een perfecte pasvorm en veel veiligheid. Ook in de sectoren BMX, dirt en freeride worden fullface-helmen op de markt gebracht. Een laag gewicht, afneembare kinriemen en de mogelijkheid om een bril op te zetten maken dit type helm tot een veelzijdige metgezel op de fiets.

Minder gericht op aerodynamica zijn de compacte en stijlvolle dirt-, skate- en BMX-helmen. Een ronde harde schaal met slechts enkele ventilatiespleten beschermt je schedel spijkerhard tegen grondcontact van welke aard dan ook.

Fietshelmen dames: Voor stadsfietsen, e-bikes en trekking tellen bescherming en comfort.

Ook al rijd je in de stad langzamer dan op een MTB- of racefiets, het is bijzonder belangrijk om hier waakzaam te blijven. In het onoverzichtelijke stadsverkeer kunnen zich steeds weer plotselinge gevaarlijke situaties voordoen. Als je buiten je schuld om door een andere weggebruiker over het hoofd wordt gezien, is de kans dat je jezelf goed kunt opvangen vaak klein. Draag daarom ook een fietshelm op weg naar je werk of boodschappen. De nieuwste stadshelmen zijn niet alleen licht en luchtig, maar ook stijlvol en doordacht. Veel verstelmogelijkheden zorgen voor een stevige pasvorm en extra leds en reflecterende details voor meer veiligheid in de schemering en bij nachtelijke ritten. Al deze kenmerken en factoren spelen ook bij trekkinghelmen een doorslaggevende rol. Vooral bij langere tochten komen het gewicht en de ventilatie echter nog meer centraal te staan.

E-bikes zijn niet meer weg te denken uit het stadsbeeld en ook e-mountainbikefietsers zie je steeds vaker op de trails. Om het leuk te houden om zoveel mensen op de fiets te zien, is het belangrijk om de bijzonderheden van e-bikes erbij te betrekken. Van de potentieel snellere acceleratie en hogere snelheden moet met extra zorg worden genoten en de e-bikehelm moet perfect zitten. Geavanceerde kreukelzones van schuim of MIPS-systemen verdelen de kracht van de klap gelijkmatiger en absorberen lichte en harde klappen. Eenvoudige bediening zoals verstelbaarheid met één hand en speciale reflecterende elementen houden je belangrijkste bezit veilig en in topvorm. Als je met een s-pedelec tot 45 km/h rijdt, waarvoor in Nederland een helm verplicht is, moet je ervoor zorgen dat je helm gecertificeerd is volgens NTA 8776.

De vrouw van vandaag draagt een helm - pasvorm, maat en veiligheid

In Europa moeten alle helmen een belastingstest ondergaan voordat ze verkocht worden. Bij snelheden tot 20 km/h worden de fietshelmen van verschillende hoogtes met verschillende testgewichten op vlakke en hoekige oppervlakken laten vallen. Alleen als ze deze tests aantoonbaar zonder schade overleven, mogen ze volgens de Europese norm DIN EN 1078 in de handel worden gebracht.

Weinig dingen spelen een doorslaggevender rol in de werkelijke beschermende werking van je helm dan de pasvorm en de juiste pasvorm. Alleen als de fietshelm op zijn plaats blijft zitten, ook als je valt, kan hij je kostbare hersenen beschermen. Meet voor het kopen de omtrek van je hoofd. Leg gewoon een meetlint of touwtje om je schedel op het breedste punt (begin boven de wenkbrauwen). Je vindt bij de helmmaat ook de informatie in centimeters en kunt er zo voor zorgen dat je de helm goed op je hoofd kunt afstellen. De kinband moet strak zitten, maar in de huid snijden. Je moet een vinger tussen de kinband en de kin kunnen steken.

Elke fietshelm voor vrouwen moet na een val worden vervangen. En zelfs als de eerste scheuren of beschadigingen zichtbaar zijn zonder dat er sprake is van een botsing of de helm er nog onbeschadigd uitziet, maar al vele jaren en kilometers achter de rug heeft. Bij twijfel kunnen kleine zwakke punten in de harde schaalstructuur al bepalend zijn voor het kiezen voor een nieuwe helm.

MIPS, Bluetooth, led etc. - Slimme technologie voor moderne fietshelmen

Je kunt bijna niet om de term 'MIPS' heen als je zoekt naar fietshelmen voor vrouwen. Het 'Multi-Directional Impact Protection System' werd ontwikkeld in samenwerking met hersenchirurgen en is ontworpen om rotatiestress beter te absorberen dan conventionele helmen. Het geheel werkt dankzij een extra plastic schaal in de helm, die vrij en onafhankelijk van de buitenschaal kan bewegen en zo de belasting beter verdeelt over de hele constructie bij schuine impactscenario's.

De voorwerpen in ons leven worden steeds slimmer en dat geldt nu ook voor helmen. Sommige fabrikanten bieden ingebouwde luidsprekers, microfoons, Bluetooth en intercoms waarmee je tijdens het rijden een gecontroleerd gesprek kunt voeren met andere fietsers in de buurt. Naar de radio of je eigen muziek luisteren, navigatieberichten gebruiken of oproepen beantwoorden: allemaal geen probleem. Natuurlijk is hier voorzichtigheid geboden - de aandacht moet altijd gericht zijn op de straat of de directe omgeving. Voor ambitieuze vrouwelijke fietsers bieden slimme helmen ook de mogelijkheid om gegevens zoals de huidige snelheid of cadans en hartslag rechtstreeks naar het oor te laten sturen.

Om ervoor te zorgen dat je nooit over het hoofd wordt gezien, of het nu in de regen, duisternis of mist is, is er een ruim assortiment helmen met voor- en achterlicht of rem- en knipperlichten. Sommige slimme helmen combineren beide, gebruiken batterijbesparende ledlampjes en kunnen via Bluetooth worden afgesteld. Helmlichten zijn ook los verkrijgbaar en kunnen - afhankelijk van het model - rechtstreeks op je helm worden bevestigd.

Onderhelmen en regenhoezen voor damesfietshelmen

Verlichting is één ding, warmte is iets anders: Onderhelmen (helmbasiskappen) en helmregenhoezen houden je hersenpan droog en warm. Dat denkt en rijdt het beter! BIKE24 helpt je graag de perfecte helm voor jou te vinden en je te ondersteunen bij je keuze.