Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

MTB-jacks – een complexe materie

Windbescherming, vochtafscherming, warmte – een MTB-jack moet veel kunnen. En idealiter moet hij goed passen en er ook nog eens goed uitzien. Maar wat kenmerkt een mountainbike-jack eigenlijk? Welke eigenschappen zijn belangrijk? En waar moet je nog meer op letten bij het kopen van je nieuwe MTB-jack? Op deze pagina beantwoorden wij al deze en andere vragen voor jou. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

MTB-regenjack, softshell-jack & co. – deze varianten zijn verkrijgbaar

Of het nu wind, regen van boven of opspattend water van onderen is. Of het nu gaat om een ​​isolerende beschermhoes op koude dagen of als back-up in je bike-rugzak bij plotselinge weersveranderingen. Een goede jas is essentieel voor de MTB-basisuitrusting. Minstens één. Want MTB-jassen zijn, net als veel andere fietsjassen, verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en varianten - afgestemd op het betreffende gebruiksdoel.

Het beoogde gebruik is het belangrijkste criterium dat bepaalt welke jas het beste bij je past. Omdat de omstandigheden op de bike variëren, variëren ook de functies en kenmerken van moderne MTB-jacks. Hieronder hebben wij de belangrijkste soorten mountainbike-jacks voor je op een rij gezet.

  • MTB-windjack: Pure MTB-windjacks zijn bijzonder dun, opvouwbaar en ademend. Ze zijn het hele jaar door de ideale buitenlaag op droge dagen, om je te beschermen tegen de verkoelende wind.
  • MTB-regenjack: Voor een optimale bescherming tegen vocht heb je een mountainbike-regenjas nodig, die zeer waterafstotend of waterdicht is. Regenjassen zijn iets dikker en zwaarder dan pure windjacks en zijn doorgaans iets minder ademend, maar bieden wel de beste bescherming tegen weersinvloeden.
  • MTB-winterjack: MTB-thermojacks zorgen voor een goede isolatie op koude dagen. Ze bieden echter meestal geen maximale bescherming tegen wind en vocht. Daarom kun je, afhankelijk van het weer, een waterdichte shell over je geïsoleerde jas dragen.
  • MTB-softshell-jacks: MTB-softshell-jacks combineren min of meer alle functies. Dit maakt ze tot de ideale allrounder voor alle gelegenheden - maar de vochtbescherming of isolatie is meestal niet zo effectief als een speciaal daarvoor ontworpen MTB-jack.
  • MTB-vest: Natuurlijk, een vest is geen jas. Wel kan een fietsvest juist in de overgangsseizoenen goud waard zijn.

Koopadvies voor MTB jassen – let op deze features

Nu ken je de verschillende soorten MTB-jassen. Maar bij aankoop moet je op een paar andere features letten. Bijvoorbeeld of het jack strak of wijd moet zijn, of lange of korte mouwen moet hebben. Dit zijn de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten:

pasvorm: In principe zijn er MTB-jacks voor dames en heren, elk met een snit die geoptimaliseerd is voor de betreffende anatomie. Onafhankelijk daarvan zijn er twee soorten MTB-jassen: zeer nauwsluitende jassen voor racen en snelle inzetten en de typische MTB-jas. Deze heeft een iets lossere snit en biedt aangename bewegingsvrijheid. Let op: Een MTB-jack als buitenste laag moet altijd zo gesneden zijn, dat deze ook met één of twee lagen eronder nog comfortabel is.
warmte en weerbescherming: Als buitenste laag moet het MTB-jack vooral optimale bescherming tegen weersinvloeden bieden. Als je in de bergen bent, is het altijd een voordeel als je MTB-jas waterdicht is.
capuchon: Heb ik een capuchon nodig op mijn MTB-jack? Dat hangt ervan af. Als je wilt dat de jas zo klein en licht mogelijk is, moet je deze vermijden. Voor maximale bescherming tegen vocht is een MTB-regenjas met capuchon zeker aan te raden.
ventilatiesysteem: Waterdichte shells en iso-jacks zijn minder ademend. Ventilatiesleuven onder de oksels, op de rug of op de borst kunnen een zegen zijn bij zweterige beklimmingen.
jaszakken: Natuurlijk, een paar jaszakken kunnen nooit kwaad. Maar bedenk eens of je ze echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld altijd met een rugzak fietst, kan een jaszak direct onder de riemen zelfs vervelend zijn.

Vind bij ons de juiste mountainbike jas voor dames en heren

Het is duidelijk: niet alle jassen zijn hetzelfde. MTB-jacks zijn ontworpen om aan verschillende eisen te voldoen: windbescherming, vochtbescherming, isolatie. Ze bieden verschillende functies, zijn superlicht en kunnen klein worden verpakt. Of maximaal winddicht of lekker warm. Wil je alles in één keer, dan is een softshell-jack ideaal voor jou. Met dit in gedachten: veel plezier met je nieuwe MTB-jack!

Overigens: zelfs de beste jas is slechts zo goed als de functionele en goed zittende stukken eronder. Bij ons vind je ook een grote keuze aan MTB-shirts en MTB-broeken.