Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

vsf fahrradmanufaktur - duurzame ecologische trekkingfietsen en toerfietsen

De handgemaakte toer-, stads- en trekkingfietsen uit het Duitse Oldenburg genieten al lang een cultstatus. Dankzij hoogwaardige frames en onderdelen voldoen de robuuste fietsen aan de hoogste eisen van kwaliteit en comfort. Van betrouwbare stadsfietsen tot topklasse expeditiefietsen, met pinion versnellingen en riemaandrijving: met een vsf fiets ben je thuis op de weg.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

vsf fahrradmanufaktur – met kwaliteit voor het milieu

Sinds de oprichting van vsf fahrradmanufaktur in het Duitse Bremen in 1987 is er veel gebeurd in de wielerwereld. Hoewel fietsen in die tijd nog werd beschouwd als een vrijetijdsactiviteit, zagen de bedenkers van het merk al de noodzaak in om een bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu. De fiets moest een zinvol alternatief vervoermiddel worden in het dagelijks leven en op reizen. Om dit te bereiken gebruikt vsf fahrradmanufaktur hoogwaardige grondstoffen en merkcomponenten waarop lang kan worden vertrouwd.

Als bewijs van de hoge kwaliteit van de handgemaakte trekking- en toerfietsen heeft elk aluminium of stalen frame en elke stalen of aluminium voorvork 10 jaar garantie. Een ander unique selling point is dat veel modellen zijn ontworpen voor een maximaal totaalgewicht tot 140 kg of zelfs tot 170 kg (bijvoorbeeld de TX 1200). Milieuvriendelijke methoden, zoals poedercoating zonder oplosmiddelen, helpen de negatieve gevolgen voor het milieu verder te beperken. Je krijgt dus een echt alternatief voor de auto dat niets te wensen overlaat op het gebied van comfort, duurzaamheid, veelzijdigheid en rijplezier.

Stads- en trekkingfietsen voor comfort, veiligheid en plezier in de stad en in de natuur

T-50 Sport: een hoogwaardige instap-trekkingfiets met een bijzonder licht aluminium frame. Een ideale partner zowel op de weg als in het bos. Een 24-speed Alivio naafversnelling, Shimano schijfremmen, een naafdynamo en het geïntegreerde AXA-lichtsysteem met parkeerlichtfunctie zorgen voor veiligheid en gemakkelijk onderhoud voor een lage prijs.

T-100 Sport: of het nu in de stad is of in het terrein, de T100 met zijn comfortabele Nexus 8-speed naafversnelling is opgewassen tegen alle weersomstandigheden. Net als het sportieve allround model T100 in versie met 27-speed versnellingen en de Alivio derailleur garanderen beide trekkingfietsen een hoog veiligheidsniveau. Daarvoor zorgen ook het duurzame stalen frame, de populaire reflexbanden van Schwalbe en de AXA LED-lampen. 

T-300: onderhoudsvriendelijke fietsen van de hogere trekkingklasse met een uitrusting die geschikt is voor toertochten. Of het nu gaat om dagelijks gebruik met de Nexus 8-speed naafversnellingen of om sportieve ritten met de 27-speed Deore Carefree versnellingen: het handgemaakte stalen frame en de hoogwaardige componenten beloven tientallen jaren comfort. De T300 XXL is er speciaal voor lange en sterke bestuurders (tot 170 kg) met een hoger frame, een extra comfortabel zadel en ergonomische handgrepen. Hij is robuust maar licht en maakt zelfs lange tochten tot een genoegen.

T-500: de alledaagse klassieker met dat extra beetje comfort. Dus de fiets voor elke dag. Verkrijgbaar met comfortabele 8-speed Alfine naafversnellingen of met sportieve Shimano Deore 30-speed versnellingen. Uiteraard met het beproefde stalen frame en een omvangrijke uitrusting, zoals bagagedrager en Busch&Müller verlichting inclusief parkeerlicht.

T-700: deze trekkingfiets staat garant voor sportief rijplezier. In de stadsjungle of in de bergen kom je steeds op tijd tot stilstand dankzij de hydraulische schijfremmen, en met de 30 Deore XT versnellingen ben je zo weer op weg.

T-900: onverwoestbaar, betrouwbaar en perfect afgesteld. De beste vriend van alle veelrijders. Als duurloper onder de trekkingfietsen biedt de T900 je vele jaren frustratievrij rijplezier. Vooral dankzij het perfect schakelende Rohloff Speedhub versnellingssysteem met 14 versnellingen. Wat lang meegaat hoeft in dit geval weinig aangepast te worden.

Expeditie- en toerfietsen om de wereld te verkennen

TX-Randonneur: de tijdloze toerfiets uit de TX Expedition serie. Verken de wereld met een robuust stalen frame en de Shimano 105 versnellingen, die zijn aangevuld met specifieke mountainbike onderdelen voor extra duurzaamheid. Natuurlijk met reisklare uitrusting en vele verstel- en bevestigingsmogelijkheden.

TX-400: wanneer verre landen of lange afstanden lonken, maar het budget beperkt is, hoef je bij de keuze van de juiste toerfiets geen compromissen te sluiten. De TX-400 met de briljante Deore XT en hydraulische Magura velgremmen maakt al je avonturen mogelijk.

TX-1200: de volgende generatie expeditie- en toerfiets. Uitgerust met de innovatieve Pinion P1.18 transmissie-eenheid biedt hij bliksemsnelle schakelingen met een gigantisch bereik van 636 % en een perfecte versnellingsgraad van 11,5 %. Samen met de Gates riemaandrijving is de TX-1200 een uiterst onderhoudsvriendelijke fiets voor speciale tochten.