Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsspiegels

Als het om verkeersveiligheid gaat, is een goed overzicht van wat er om ons heen gebeurt essentieel. Het is dan ook geen toeval, dat veel fietsers graag een fietsspiegel op hun bike monteren. Vergelijkbaar met de achteruitkijkspiegel in een auto, biedt deze een eenvoudig zicht naar achteren - en verhoogt zo de veiligheid aanzienlijk. Zoals bij alle fietsonderdelen zijn er veel verschillende soorten fietsspiegels. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over fietsspiegels. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

De fiets-achteruitkijkspiegel en zijn voordelen op een rij

Een snelle blik in de achteruitkijkspiegel en je voelt je een stuk zekerder. Alleen al dit voordeel laat zien waarom de fietsspiegel even eenvoudig als geniaal is als het gaat om fietsaccessoires. Want zo kun je het verkeer achter je zien zonder je hoofd te hoeven draaien. Dit is vooral handig in drukke stedelijke omgevingen en kan ongelukken helpen voorkomen. Tegelijkertijd verhoogt een fietsspiegel op het stuur ook de efficiëntie: want in tegenstelling tot de klassieke schouderblik met een gedraaid hoofd hoef je je houding niet te veranderen – en kun je dus ongestoord doorrijden ondanks blik naar achteren.

Waar je op moet letten bij aankoop van een fietsspiegel

Fietsspiegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de meeste modellen gewoon op het stuur worden bevestigd. Als je een nieuwe fietsspiegel wilt kopen, is de klemdiameter van het stuur dus bepalend voor de montage. Veel spiegels zijn daarom ook verkrijgbaar met adapters en beugels, zodat ze op verschillende sturen passen.

De grootte en vorm van de achteruitkijkspiegel op de fiets zijn ook doorslaggevend. Ze beïnvloeden hoeveel van de weg je achter je kunt zien. Een grotere spiegel biedt meestal een breder gezichtsveld, maar kan de fiets ook minder handelbaar maken. Ronde spiegels bieden meestal een completer zicht, terwijl rechthoekige spiegels een meer uitgerekt beeld geven.

Verstelbaarheid is ook een koopcriterium. Zorg ervoor, dat de fietsspiegel flexibel verstelbaar is, zodat je de hoek kunt aanpassen voor het beste zicht. Sommige fietsspiegels zijn inklapbaar of bieden de mogelijkheid om ze te verwijderen als je ze niet gebruikt.

Fietsspiegels voor e-bike & co. kopen bij BIKE24

Kortom: fietsspiegels bieden zowel zekerheid als efficiëntie, door een duidelijk zicht te bieden op het verkeer achter je, zonder je hoofd te hoeven draaien. Bij het kopen van een fietsspiegel zijn het type bevestiging, de grootte en vorm van de spiegel en de verstelbaarheid belangrijke criteria. Voor montage op het stuur zijn de klemdiameter en eventuele meegeleverde adapters doorslaggevend. De grootte en vorm van de spiegel beïnvloeden het gezichtsveld, terwijl de verstelbaarheid zorgt voor optimaal zicht en flexibiliteit.

Bij BIKE24 bieden we een breed assortiment aan fietsspiegels, waaronder van topmerken als Busch+Müller en Zéfal. En ons aanbod omvat ook fietsspiegels voor e-bikes en dergelijke. Daarnaast vind je bij ons ook andere accessoires voor het wegverkeer, zoals bijvoorbeeld fietsbellen.