Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Ridley - meesterlijke racefietsen, cyclocross- en gravelfietsen uit België

Heuvels als steile wanden, ruwe kasseien, een volksfeeststemming en genadeloze eindsprints: dat is België. In het land waar de wielersport is geboren, is ook Ridley ontstaan. Met Belgische gehardheid in de genen en een passie voor fietsen in het bloed wil het Vlaamse merk de snelste fietsen bouwen voor toertochten op de weg en off-road.

Verder lezen

Ridley Bikes – Belgisch fiets-enthousiasme

Geïnspireerd door zijn broers en de grote Eddy Merckx, geboren in een land waar kinderen al kunnen fietsen voordat ze hun eerste stapjes zetten en waar elke zondag minstens één wielerwedstrijd door Vlaanderen trekt, droomde Jochim Aerts ervan, naam te maken in de wielerwereld. Ontevreden over het fietsaanbod ontdekte Aerts zijn talent voor vakmanschap en, na enkele jaren als schilder, lasser, framebouwer en leverancier voor diverse Belgische fietsenwinkels te hebben gewerkt, richtte hij in 1997 zijn eigen merk op: Ridley Bikes.
De uitvinders van de conische balhoofdbuis zetten nieuwe standaards in de fietsindustrie en verzamelden als sponsor onder meer wereldkampioenstitels in cyclocross- en wielerwedstrijden, alsook etappeoverwinningen en groene truien in de Tour de France. Uitmuntende profwielrenners zoals Caleb Ewan en John Degenkolb of tienvoudig wereldkampioene en tweevoudig Olympisch kampioene Marianne Vos houden van de meesterlijk aerodynamische en zorgvuldig individueel vervaardigde Ridley-fietsen.

De racefiets als allround-talent – Ridley Fenix

Een perfecte mix van prestaties, gewicht en comfort die zowel professionele als amateur wielrenners overtuigt, dat biedt de Fenix. Hij is geschikt voor de thuisrit na het werk, de kasseienklassieker in Vlaanderen of de volgende wielermarathon. De endurance-racefiets heeft een ruitvormige buizenset, die zorgt voor een uitstekende stijfheid en slagvastheid van het frame. De grote bandenspeling tot 30 mm en de verlaagde achtervork maken de Ridley Fenix de perfecte allrounder om de hele dag comfortabel in het zadel te zitten en te genieten van een geweldige voortstuwing.

Gravel, cyclocross und co. – als de paden off-road lonken – Kanzo & X-Ride

Als je graag in de modder speelt, in het bos over wilde trails en stoere downhills naar beneden vliegt of over gravelwegen rijdt, dan beleef je met de Ridley Kanzo en X-Ride veel plezier.
Als je van avontuur houdt en nieuwe wegen wilt inslaan, dan is de Kanzo Adventure je eerste keuze. Talrijke bevestigingspunten voor bidonhouders, bagagedragers en spatborden maken van deze allrounder in een handomdraai een wendbare bikepacking-machine. Van asfalt tot gravel, over land of op echt ruw terrein: de stijve en comfortabele gravelbike laat overal perfect op zich rijden. De Kanzo Speed is de ideale bike voor iedereen die een racefiets en gravelbike in één zoekt. Het sportieve frame van carbon zorgt voor stijfheid en veel stuwkracht, vooral op lange, rechte stukken, en dankzij de flat-mount-schijfremmen heb je je Kanzo Speed altijd onder controle, ook off-road.
Wil je op cyclocross-parcoursen de bochten nog sneller nemen en bij elke pedaalslag naar voren gekatapulteerd worden? Dan is de Ridley X-Ride jouw snel reagerende bondgenoot. Uitgerust met een veelzijdige cyclocross-geometrie en slimme details zoals interne kabelgeleiding, is het een ideale fiets voor zowel CX-wedstrijden als voor woon-werkverkeer.

Gravel, cyclocross en co. - Ridley Kanzo Speed