Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Biehler – uitzonderlijke & duurzame fietskleding uit het Ertsgebergte

Sinds 1993 maakt Biehler in Chemnitz uniek sportondergoed en bijzondere fietskleding, die duurzaam en eerlijk geproduceerd worden en in alle weersomstandigheden uitblinken in maximale functionaliteit en uitzonderlijke designs. Stijlvolle, ademende en aerodynamische shirts, revolutionaire, comfortabele fietsbroeken of lichtgewicht wind- en regenjacks: Biehler zorgt voor fietspassie.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Een familiebedrijf met visie & mentaliteit

Het merk Biehler staat voor kwaliteit en duurzaamheid. In de op ecologische duurzaamheid gebaseerde productiefaciliteit in het Saksische Ertsgebergte ontstond in 1993 ultralicht en functioneel sportondergoed, speciaal bedoeld om aan extreme eisen te voldoen. In de loop der jaren groeide het Biehler-team, opgericht als familiebedrijf, van drie naar meer dan vijftig medewerkers en richtte het zich steeds meer op de specifieke eisen van de wielersport.

Geavanceerde aerodynamische tests en jarenlange feedback van professionele en amateurwielrenners en geavanceerde materialen hebben Biehler tot een wereldwijd uniek wielermerk gemaakt. Een ander belangrijk onderdeel van het succes, naast de creatieve en gedetailleerde designs, is de toewijding aan milieubescherming en de faire betaling van alle medewerkers en toeleveranciers. Alle gebruikte stoffen zijn vrij van dierlijke bestanddelen en hebben het ÖKOTEX-certificaat. Het merendeel van de Biehler fietsshorts, -shirts, -jacks, -vesten, -baselayers en -sokken heeft bovendien het bluesign®-certificaat, dat als hoogste ecologische standaard geldt. Bovendien worden er geen stoffen uit het Verre Oosten gebruikt, waardoor lange transportketens tot een minimum worden beperkt.

Edele & functionele fietskleding voor elke dag

De stijlvolle en ademende truien van Biehler maken van elk moment op de fiets een highlight. Sneldrogend quick-dry-mesh, de nauwsluitende snit en de antislipmanchetten zorgen voor het beste draagcomfort. Een nieuw ontwikkeld zaksysteem maakt het veel gemakkelijker om bij je benodigdheden te komen. Zomer of winter, bij zonneschijn of maanlicht, bij weer en wind: voor elke situatie is er een geschikte outfit.

De fietsbroeken van het Saksische merk zijn ook samen met profs ontwikkeld en voldoen daarom aan de hoogste eisen: voor de zware voorjaarsklassiekers en regenritten in de herfst zijn de weerbestendige koersbroeken (Thermal Rain) uitgerust met zeer functioneel Stelvio®-materiaal, met een geborstelde micro-fleece-binnenkant en een waterafstotende coating.

Blijf veilig en droog, hoe stormachtig de nacht ook is, met de sportieve en clevere wind- en regenjacks. Alle jacks en vesten worden gekenmerkt door hun ergonomische pasvorm en hoge ademend vermogen, waardoor ze zorgen voor een perfect lichaamsklimaat. Kleine pakmaat, windafstotende en elastische stof en uitstekende droogeigenschappen: tijdens je tochten hoef je geen compromissen te sluiten.

Samen met de technisch uitgekiende en uiterst comfortabele baselayers, fietssokken en armwarmers kun je optimaal genieten van je fietstochten en je net als Biehler laten inspireren door de kleuren van de natuur.

Biehlers missie: onafhankelijk. Ecologisch. Fair.

Biehler zet zich al sinds de oprichting in voor duurzaamheid, zodat jij je beter kunt concentreren op je doelen. Biehler kleding wordt geproduceerd volgens hoge ecologische en sociale standaards, om de ecologische voetafdruk te minimaliseren:

Onafhankelijk betekent, dat Biehler als familiebedrijf niet afhankelijk is van investeerders en winstmaximalisatie. Ondanks de groei blijft het bedrijf trouw aan zijn waarden.
Ecologisch betekent voor Biehler: duurzaamheid bieden vanaf de selectie van grondstoffen via de productie tot aan de levenscyclus van een product. Korte transportroutes, Ökotex en bluesign®-gecertificeerde, stoffen zonder schadelijke stoffen, gemaakt van gerecyclede vezels, verpakkings- en reclamematerialen van gerecycled materiaal en reparatie in plaats van verspilling.
Fair betekent faire lonen en arbeidsomstandigheden op elk gebied - van ontwikkeling tot verkoop. Maar ook geen gebruik van dierlijke producten en componenten.