Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Alpina fietshelmen – comfortabel beschermd op elke tocht

Ervaar bij Alpina-fietshelmen de symbiose van de hoogste veiligheidsnormen en een duurzame productie. Of het nu gaat om mountainbikers, racefietsers, citybikers of kinderen die net leren fietsen - ze kunnen voor een volledige bescherming allemaal vertrouwen op Alpina-helmen. Daar staat het familiebedrijf uit Sulzmoos in Beieren voor: kwaliteit "Made in Germany", die functionaliteit en een geruststellend gevoel van veiligheid brengt op het hoofd van de fietser en uiteindelijk op de weg.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Duurzaamheid op je hoofd: wat is zo bijzonder aan een Alpina fietshelm

Bij de productie van fietshelmen maakt Alpina zich sterk voor milieubescherming. Met het duidelijke doel om de CO2-uitstoot tijdens het productieproces te minimaliseren, kiest Alpina voor een innovatieve aanpak. Representatief voor veel Alpina-modellen is de "Idol"-helm, waarvoor het merk volledig gerecyclede materialen gebruikt. Alpina bewijst hier: ze denken niet alleen aan de veiligheid van de dragers van hun fietshelmen, maar ook aan hun verantwoordelijkheid voor onze planeet. Met een fietshelm van dit merk ben je niet alleen veilig onderweg op de straat en gravel, maar draag je ook direct bij aan de bescherming van het milieu.

De technologieën in Alpina-fietshelmen: veiligheid meets comfort

Wat voor tocht je ook gaat maken, veiligheid moet je topprioriteit zijn. Of het nu gaat om de eenvoudige rit naar je werk of een spannende off-road mountainbike-tocht - je comfort moet ook niet tekortkomen. Met hun features combineren de helmen van Alpina het beste van beide werelden.

Als het aankomt op comfort, onderscheiden Alpina fietshelmen zich:

 • Custom fit: vooral voor unisex-helmen is het belangrijk dat de fietshelm optimaal kan worden aangepast aan elke hoofdvorm. Dit voorkomt zowel vervelende drukpunten als ook het veiligheidsrisico van een constant verschuivende helm.
 • Verschillende run-systems: Alpina-helmen hebben verschillende run-systems, afhankelijk van het model. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat je met een draaiknop aan de achterkant de helm snel en eenvoudig kunt aanpassen aan de grootte van je hoofd.
 • Airflow-venting: Goede ventilatie verbetert de rijervaring enorm. Daarom wordt de lucht bij Alpina fietshelmen gericht naar binnen geleid, zodat je hoofd goed geventileerd wordt. Aan de achterkant stroomt de lucht weer naar buiten.

De volgende features garanderen een hoge mate aan functionaliteit en veiligheid:

 • Tocsen: een veiligheidssysteem bestaande uit een valsensor en -app die je direct na een val vraagt, hoe het met je gaat. Als je niet binnen een bepaalde tijd reageert, stuurt het systeem een noodoproep naar Tocsen-user in de buurt en voor noodvallen geselecteerde contactpersonen. Deze worden via smart-routing naar de plek van de val geleid.
 • MIPS: een geavanceerd beschermingssysteem dat veel moderne helmen hebben. Door draaibewegingen te reduceren beschermt Multi-Directional Impact Protection de hersenen bij een botsing.
 • Koroyd: Dit systeem bestaat uit een stabiele en lichtgewicht honingraatstructuur. Bij een botsing absorbeert het de energie, verspreid het over een groot gebied en vermindert zo de impact op het hoofd.
Alpina - veilige bescherming met een topuitstraling

De passende Alpina fietshelm voor alle gelegenheden

Uniseks-modellen voor dames & heren

Een opvallend kenmerk dat Alpina-helmen voor volwassenen verenigt, is hun uniseks-karakter. Dankzij de vele verstelmogelijkheden kun je alle fietshelmen aanpassen aan je individuele hoofdafmetingen. Hoe dat werkt? De run-systems en de snel verstelbare Y-clips onder de oren zorgen voor een ideale afstelling. Deze functionaliteit en flexibiliteit zorgen ervoor, dat de fietshelmen van Alpina net zo geschikt zijn voor mannen als voor vrouwen.

Alpina helmen voor MTB & enduro

Door de ruigere omgeving komen valpartijen bij mountainbiken of tijdens een enduro-tocht snel voor. Alpina anticipeert op dit feit met helmen die zijn ontworpen voor maximale veiligheid op onstabiele ondergronden. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de Alpina MTB helm & enduro-helmen:

 • een groter beschermoppervlak aan de achterkant van het hoofd
 • integraalhelmen die ook de kin beschermen
 • een vizier voor bescherming tegen de zon en rondvliegende steentjes
 • een speciale beschermingszone die tot over de oren reikt

Alpina helmen voor opwindende racefietstouren

Mag het ook iets lichter zijn? De helmen die Alpina voor racefietsen ontwikkelt, beschikken over functionaliteiten die belangrijk zijn voor lange weg- of gravel-ritten. Ze zijn aerodynamisch gemodelleerd en hebben talrijke ventilatieopeningen, zodat je zelfs bij hoge snelheden je hoofd koel kunt houden.

Speciale Alpina fietshelmen voor kinderen

Of ze nu beginnende fietsers zijn of niet - kinderen hebben speciale bescherming nodig tijdens het fietsen. Daarom heeft Alpina speciale helmen die specifiek voor kinderhoofden zijn ontwikkeld. Terwijl ouders belang hechten aan de juiste pasvorm en maat, is het uiterlijk van de helm belangrijk voor de kinderen zelf. De designers hebben oog hiervoor met liefdevol vakmanschap: ze versieren de modellen in de kinderhelmseries bijvoorbeeld met personages uit actuele Disney-films.

Alpina - fietshelmen, sport & zonnebrillen voor de hoogste eisen

Alpina fietsbril als ideale aanvulling

Fietsbrillen van Alpina beschermen je ogen tegen takjes tijdens het crossen, tegen insecten, de zon, kou en tocht. Een fundamenteel voordeel is, dat alle fietsbrillen van het Beierse merk 100 procent bescherming bieden tegen UV-A-, UV-B- en UV-C-stralen. Met in hoogte verstelbare veren, flexibele monturen en vervormbare neus-pads passen de brillen bovendien op elk gezicht. Er zijn ook andere spannende functies, zoals:

 • fogstop-coating, die voorkomt dat de bril beslaat
 • bescherming tegen verblinding tijdens het rijden in de zon
 • thermoblock dankzij dubbele lenzen, die de koude wind buitenhouden
 • hydrofobe lens die vuil en water afstoot
 • frame met geoptimaliseerde airflow, die de luchtstroom langs de ogen leidt
 • verwisselbaar lenssysteem, zodat je bijvoorbeeld drie verschillende lenzen kunt gebruiken bij één bril

Alpina fietshelmen en meer online kopen bij BIKE24

Behalve een moderne en veilige Alpina-helm vind je bij ons ook hoogwaardige brillen en zonnebrillen van dezelfde fabrikant. Kijk eens rond in onze shop als je nog accessoires voor je fiets nodig hebt. Alles bij ons bestellen heeft verschillende voordelen: je hoeft niet lang te zoeken op verschillende sites en je krijgt alle producten in één keer geleverd. Dit betekent dat je minder vaak op de post hoeft te letten of pakketjes hoeft op te halen in een postfiliaal. Je bespaart ook op verpakking en portokosten. Je kunt je tijd beter op je bike doorbrengen!