Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietstochten - avontuur op twee wielen

Toerfietsen zijn ontworpen voor langeafstandsavonturen, en daarmee veelzijdig en comfortabel en de ideale metgezellen om de wereld op twee wielen te verkennen. Hun stabiele frame en comfortabele geometrie zorgen voor stabiliteit op verschillende ondergronden, terwijl robuuste rem- en schakelsystemen onder verschillende omstandigheden voor de beste prestaties zorgen. Doordat ze geschikt zijn voor lange gebruiksdagen en ze je de mogelijkheid bieden, lasten op verschillende plaatsen op de fiets te vervoeren, zijn ze ideaal voor grote avonturen. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

De comfortabelste modellen - waarom een toerfiets kopen?

Toerfietsen hebben een robuuste constructie en geometrie, die is ontworpen voor comfort tijdens lange ritten. Of het nu om een toerfiets heren of een toerfiets dames gaat, de frames zijn meestal gemaakt van staal of aluminiumlegeringen, die zorgen voor stabiliteit en trillingsdemping bij hobbels en schokken op de weg. Deze fietsen zijn bovendien uitgerust met bredere, duurzame banden die ideaal zijn voor gevarieerd terrein. Ook maken ze vaak een rechte zithouding mogelijk, zodat je minder snel vermoeid raakt tijdens lange ritten en je rug, nek en polsen minder worden belast. Houd je ellebogen licht gebogen en verdeel je gewicht gelijkmatig over het zadel en stuur om stabiel op de reisfiets te kunnen rijden.

Het grootste verschil met andere fietsen is het laadvermogen. Toerfietsen zijn voor en achter uitgerust met bagagedragersen bevestigingspunten voor fietstassen, tassen en accessoires. Met deze accessoires kunnen fietsers efficiënt alles vervoeren wat ze nodig hebben voor meerdaagse tochten, zoals kleding, kampeeruitrusting en basisbenodigdheden. Een lichtgewicht tent, een compacte slaapzak, draagbaar kookgerei en reparatie-tools bevelen we ook aan. 

Componenten en accessoires voor toerfietsen

De remsystemen van toerfietsen zijn meestal schijfremmen, die een grotere remkracht en een betere controle onder verschillende omstandigheden bieden. Wat de versnellingen betreft, zijn toerfietsen vaak uitgerust met een versnellingssysteem met meerdere versnellingen, waarmee toerrijders zich efficiënt kunnen aanpassen aan verschillende hellingen en terreinen. De keuze van het rem- en schakelsysteem hangt af van individuele voorkeuren en de topografische en belastingsomstandigheden.

Wat het stuur betreft, behoren een vlinderstuur en een recht stuur tot de meest voorkomende modellen op toerfietsen, met allebei hun eigen voordelen. Met een vlinderstuur kun je als toerfietser gemakkelijk je handpositie variëren, wat het comfort tijdens lange ritten verhoogt. Het rechte stuur daarentegen maakt het eenvoudiger om accessoires zoals fietstassen, verlichting en navigatieapparatuur te bevestigen.

In vergelijking met andere soorten fietsen worden toerfietsen over het algemeen zwaarder belast, waardoor de onderdelen ook meer krachten te verduren krijgen. Daarom bevelen we een meer proactieve benadering van onderhoud aan, met regelmatige controles en afstellingen, om de veiligheid en betrouwbaarheid tijdens langere ritten te garanderen.