Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsstickers - bescherm en versier je fiets stijlvol

We streven er allemaal naar om een ​​coole fiets te hebben, maar veel van de aanpassingen die we eraan aanbrengen, zijn onzichtbaar voor het blote oog. Behalve de technische aspecten en de bescherming die ze bieden, maken fietsstickers het verschil, want ze voegen op een eenvoudige en kosteneffectieve manier design en kleur toe aan je bike. De mogelijkheden zijn talrijk. Bovendien kunnen veel onderdelen van de fiets baat hebben bij stickers, niet alleen het frame. Wees dus creatief en transformeer je bike in een opvallend voertuig waar iedereen jaloers op is. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Hoe werkt folie voor je bike?

Bike-folie is een fietsaccessoire die functioneert als een liner of een sticker. Dit is geheel afhankelijk van de afmetingen van de folie. Het punt is, dat de folie twee verschillende lagen heeft: een beschermende of decoratieve laag en een lijmlaag. Deze laatste wordt beschermd door een dunne papierfilm, die vóór het plakken wordt verwijderd.

Vinylmaterialen zijn zeer duurzaam. Ze zijn meer dan klaar om de agressies van de weg te weerstaan, zoals de steentjes die de wielen raken en de belangrijkste oorzaak zijn van krassen op het fietsframe.

Een andere oorzaak van problemen is het schuren van de ketting op bepaalde plaatsen, zoals de vork en de onderbuis. Slijtage kan een nieuw aangeschafte fiets binnen enkele weken dof maken.

Sommige vinylfolies zijn vochtbestendig, wat een voordeel is als het bij jou in de buurt veel regent of je vaak op modderige wegen rijdt.

Fietsfolies zijn voorgesneden of op rollen verkrijgbaar in diverse lengtes. De voorgesneden exemplaren houden al rekening met de afmetingen van het onderdeel waarop ze moeten worden bevestigd, terwijl rollen vanwege hun formaat wel relatief goedkoper zijn, maar je het stuk dat je wilt gebruiken zelf moet afmeten en snijden. Dat is een goede optie, of je nu grote vlakken of slechts specifieke onderdelen van je fiets wilt beschermen. Het is tenslotte jouw fiets, jij kent de sterke en zwakke punten ervan, evenals de meest kwetsbare onderdelen als je erop rijdt.

Het is belangrijk dat de stickers doorschijnend zijn, omdat je niet wilt dat ze een extra laag vormen, die de originele lak van je fiets overschaduwt. Bij fietsstickers is dit niet zo belangrijk, omdat je juist een specifiek decoratief element wilt toevoegen.

Waar moet je fietsfolie aanbrengen?

Ervaringen op de fiets leren al welke gebieden we moeten beschermen, maar er zijn altijd hoekjes die we missen. Tegen de tijd dat we beseffen dat ze in gevaar zijn, is het al te laat.

Het fietsframe is een populaire plek voor stickers, emblemen en soortgelijke versieringen. Op het frame zelf kun je gebieden markeren waar twee of meer onderdelen samenwerken, zoals bijvoorbeeld de voorvork en de zadelpen. Fietsers geven vaak de voorkeur aan de buizen die zich het dichtst bij de grond bevinden, wat heel logisch is.

Ook het stuur is een gebied dat gevoelig is voor slijtage. Plotselinge bewegingen veroorzaken wrijving, evenals het gebruik van bepaalde handschoenen of de handen zelf. Zweet is een mogelijke oorzaak van corrosie.

Fietstassen en andere accessoires voor het vervoeren van bagage worden vaak met haken en riemen aan de fiets bevestigd. Idealiter moet je de plaatsen beschermen waar deze bevestigingsmiddelen in contact komen met de buizen. Wees daarbij royaal, aangezien de meeste koffers en manden de neiging hebben om tijdens een hobbelige rit een paar centimeter te verschuiven.

Een ander aspect waarmee je rekening moet houden, zijn de producten die je gebruikt voor het onderhoud van je fiets. Soms worden potentieel schurende stoffen gebruikt, die op andere gevoelige delen van de fiets kunnen spatten. Met vinylfolie zorg je ervoor, dat het lakwerk er net zo goed uitziet als op de eerste dag.

De esthetische kant van fietsfolie

Zodra je je bike beschermd hebt, kun je beginnen met het versieren ervan. Soms is het standaard schilderwerk niet overtuigend, en dan is het een goed idee om een ​​paar accenten toe te voegen met stickers, plakkers en emblemen.

Fabrikanten ontwerpen deze accessoires al met de vorm van de fiets in gedachten. Je vindt veel vierkante en rechthoekige vormen, om het plakken aan de buizen te vergemakkelijken, evenals gebogen stickers voor de velgen.

De populairste zijn ongetwijfeld stickers met de logo's van je favoriete merken, evenals hun slogans of inspirerende uitspraken.

Meer geavanceerde stickers hebben een zekere dikte of een reliëf, dat twee keer zoveel bescherming biedt en aangenaam aanvoelt.
 

Hoe je een sticker aanbrengt

Vinylfolie is sterk en moet bestand zijn tegen schade en agressie. Het opplakken ervan moet zo nauwkeurig mogelijk gebeuren, met een reeks essentiële stappen:

Maak eerst het gebied waar het vinyl wordt aangebracht grondig schoon. Zorg er vooral voor dat er geen resten achterblijven, noch aan de buitenkant, noch door het schoonmaken zelf: sommige doeken laten bijvoorbeeld vezels achter. Het is raadzaam om isopropylalcohol te gebruiken en die te laten drogen. Vervolgens kun je het gebied waar het vinyl wordt aangebracht, bevochtigen met een subtiel mengsel van zeep en water. Deze oplossing zorgt ervoor, dat het gebied enigszins glad blijft en je de hechting van het vinyl kunt corrigeren als je een paar millimeter fout zit.

Trek het beschermende papier langzaam van de folie af. Vinyl is een zeer, zeer dunne folie en heeft daarom speciale zorg nodig. Om het lostrekken gemakkelijker te maken, kun je een oplossing van water en zeep (een paar druppels) gebruiken, zodat je bij het lostrekken van het papier het vet van je vingers of de lijm verwijdert, waarmee het eerder in contact is gekomen.

Plaats de folie op de gewenste plek en oefen nog geen druk uit, aangezien je de positie ervan misschien nog wilt corrigeren. Pas als je er 100% zeker van bent, oefen je langzaam druk uit. Vermijd luchtbellen en gebruik indien nodig een glasdroger of iets dergelijks om het oppervlak glad te maken. Folie is verkrijgbaar in verschillende maten.