Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Kabelsloten - de praktische beveiliging voor je fiets

Laag gewicht en grote flexibiliteit - dat zijn de eigenschappen die het kabelslot zo populair maken bij veel fietsers. Op deze pagina leggen we uit, wat de voor- en nadelen zijn van kabelsloten. Je kunt ook ontdekken waar je zeker op moet letten bij het kopen van je nieuwe kabelslot. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Kabelslot fiets - wat is een kabelslot en hoe werkt het?

Als de naam alles zegt - er is zijn weinig fietssloten waarbij dit treffender is dan het kabelslot. Het is een (meestal) met kunststof ommantelde metalen kabel, die voorzien is van een ingebouwd slot. De mantel dient om de metalen kern te beschermen tegen corrosie. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de fiets beschermd wordt tegen krassen door de stalen binnenkant van het kabelslot. Door de speciale constructie is het kabelslot bijzonder licht. Het is ook zeer veelzijdig voor wat betreft de gebruiksmogelijkheden. Opgerold neemt het slot weinig ruimte in beslag en kun je het in veel gevallen zelfs gemakkelijk aan het frame bevestigen als je op pad gaat. Het is dan ook geen toeval dat kabelsloten voor veel fietsers de ideale oplossing zijn voor onderweg.

Fietskabelslot - welke soorten kabelsloten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kabelsloten. Sommige hebben een wat kortere en dunnere kabel en zijn ontworpen om bijzonder licht te zijn. Andere zijn robuuster gebouwd om het hoogst mogelijke beveiligingsniveau te bereiken. Naast de dikte van de metalen kabel verschillen de verschillende modellen ook voor wat betreft hun sluiting. De meeste kabelsloten hebben een klassiek slot met een sleutel. Er zijn echter ook talloze versies op de markt met een cijferslot. Kabelsloten met zo'n sluitmechanisme zijn meestal iets duurder dan hun klassieke tegenhangers. Ze zijn echter meestal veel gemakkelijker te gebruiken en het kabelslot is meestal veel sneller aan te sluiten en los te maken. Bij BIKE24 vind je een grote selectie kabelsloten – en dus sloten met beide sluitmechanismen.

Hoe betrouwbaar zijn kabelsloten?

De betrouwbaarheid van een kabelslot hangt af van het model. In principe moet je echter een fietskabelslot beschouwen als basisbescherming. Vergeleken met een solide beugelslot kan een kabelslot je niet dezelfde mate van zekerheid bieden. De reden waarom veel fietsers nog steeds kabelsloten - ook wel spiraalsloten genoemd - gebruiken, is dat ze gemakkelijk te hanteren en licht zijn. Wij raden het kabelslot daarom alleen aan, als je je fiets kort stalt of bij goedkopere fietsen. Als je je fiets 's nachts in de stad buiten op slot wilt zetten, moet je zeker een steviger slot nemen.

De voordelen van kabelsloten op een rij

  • Kabelsloten zijn zeer licht en compact.
  • Kabelsloten bieden een hoge mate van flexibiliteit bij de bevestiging.
  • Kabelsloten kunnen gemakkelijk aan de fiets worden bevestigd en tijdens het rijden op het frame worden meegenomen.
  • Kabelsloten zijn verkrijgbaar in een groot aantal varianten, kleuren en beveiligingsniveaus.
  • Kabelsloten zijn vaak aantrekkelijker geprijsd dan meer solide sloten.

De nadelen van kabelsloten op een rij

  • Kabelsloten zijn niet zo sterk als andere sloten en daarom alleen geschikt voor dagelijks gebruik.
  • Kabelsloten kunnen (afhankelijk van het model) gemakkelijker gelockpickt worden dan stevigere sloten. 
  • Als je je fiets langer ergens stalt, bevelen we dan ook aan, ze te combineren met een ander type fietsslot.