Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Tout Terrain fietsen – de perfecte fiets voor jouw avontuur

Stephanie en Oliver Römer startten ongeveer twee decennia geleden met hun fietsexpeditie door Nepal. Toen wisten ze nog niet, waar dit naartoe zou leiden. Natuurlijk was het een fantastische fietsreis. Maar de reis heeft hun leven duurzaam beïnvloed. Onderweg constateerden ze namelijk: veel dingen aan hun toenmalige fietsen zou je kunnen verbeteren. Het idee van de Tout Terrain werd geboren: De twee wilden perfecte fietsen voor onvergetelijke momenten zoals die in Nepal bouwen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Tout Terrain mini-portret

Tout Terrain fietsen zouden niet gewoon ergens op de een of andere manier moeten ontstaan. Van begin af aan was de passie, waarmee familie Römer hun tochten begonnen, het basisprincipe voor hun fietsmerk. Tout Terrain Bikes moesten met veel passie, know-how, ambachtelijke vaardigheden en echte ambacht ontstaan. Niet op een willekeurige plek, maar in hun woonplaats midden in het Zwarte Woud in Duitsland: in de kleine plaats Gundelfingen, ten noorden van Freiburg. Het concept slaagde. Tegenwoordig werken medewerkers uit zes verschillende landen in de kleine manufactuur, waar ze hoogwaardige fietsen van staal, fietskarren en handig toebehoor produceren. Het motto luidt: een Tout Terrain touring bike mag geen fouten hebben. Het moet de perfecte metgezel voor reizen zoals door Nepal zijn, wat uiteindelijk tot de oprichting van Tout Terrain leidde.

Duurzaamheid bij Tout Terrain: fietsen, groen zoals het fietsen zelf

Bij Tout Terrain heeft men het allang herkend: niets past beter bij elkaar, als het fietsen en het belangrijke onderwerp duurzaamheid. Wat in de overige fietsbranche nog lang geen standaard is, behoort bij Tout Terrain al vanaf het begin bij hun filosofie. Van het idee tot en met de geproduceerde fiets speelt het onderwerp duurzaamheid bij elke stap van de productie een belangrijke rol. Dat is de reden waarom ze voor staal als materiaal voor het frame hebben gekozen. Verder laten ze kunststof verpakkingen achterwege en maken ze zo veel mogelijk gebruik van onderdelen van Duitse fabrikanten. Dat is de reden waarom er in de manufactuur porselein in plaats van wegwerpbekers gebruikt worden en waarom alle medewerkers zelf met de fiets naar het werk komen. Duurzaamheid kent veel facetten – bij Tout Terrain wordt op elk punt geprobeerd, de ecologische voetafdruk te verkleinen. 

En als dat niet lukt, compenseren ze het. Bij Tout Terrain doen ze hun best om een zo duurzaam mogelijke productie tot stand te brengen. Maar ze zijn zich er ook van bewust: niets is perfect en sommige problemen kunnen niet onmiddellijk worden opgelost. Tout Terrain frames worden in Taiwan gelast. De reden hiervoor is plausibel: in Europa is er geen leverancier, die de gewenste kwaliteit in de benodigde aantal stuks kan leveren. Dat is de reden waarom het bedrijf regelmatig naar de productielocatie moet reizen. Dat is met het oog op duurzaamheid natuurlijk niet ideaal. Tout Terrain weet dat ook en doet zijn best om dit door compensatiemaatregelen te compenseren. Alle noodzakelijke reizen worden via de milieubeschermingsorganisatie Atmosfair gecompenseerd. Tout Terrain gaat zelfs nog een stap verder: Als iemand bij de aankoop van een Tout Terrain fiets een vrijwillige donatie aan Atmosfair geeft, verdubbelt het bedrijf dit bedrag.

Riders first! Fietsen van Tout Terrain

Als de eigen ervaringen van een fietsreis leidden tot het oprichten van een fietsfirma, is alles duidelijk: Het Tout Terrain motto 'Riders first' is niet alleen een slogan. Dit motto is de bedrijfsfilosofie en dagelijkse motivatie: de fietser staat centraal. Tout Terrain wil dat jij de perfecte fiets rijgt, waarmee je jouw doelen kunt bereiken. Tout Terrain heeft hiervoor verschillende fietsconcepten in petto, van trekkingbikes en expeditiefietsen tot en met gravel- en commutingbikes. Elke fiets is perfect afgestemd op het gebruiksdoeleinde en moet gedurende een lange tijd een betrouwbare begeleider zijn.

Tout Terrain Amber Road: de allrounder voor iedere dag en voor elk avontuur

De Amber van Tout Terrain is een klassieke trekkingfiets. Het maakt niet uit of je nu onderweg bent op een fietspad, een B-weg of zelfs split. Hij is efficiënt en comfortabel, perfect voor lange ritten. Dankzij de robuuste, in het frameconcept geïntegreerde bagagedrager zijn zelfs goed gevulde reistassen geen probleem. Dat is het 'basispakket'. Verder heb je tal van mogelijkheden, jouw gewenste fiets te configureren. Vier modellen vormen de basis voor je keuze: 

De Amber Road Xpress is het topmodel met volledige uitrusting, Pion overbrenging en snaaraandrijving. 

De Amber Road Xpress Trapez is een fiets met lage opstap.  

De Amber Road heeft geen frame-aandrijving. Je hebt de keuze uit een naafversnelling en een derailleur.  

De Amber Road Trapez is als de Amber Road met een frame met lage opstap.

Jouw alledaagse begeleider: de Shopper

De Shopper werd speciaal ontworpen voor het leven in de stad. Het is de perfecte Urban Bike van de firma Tout Terrain. Boodschappen doen of op weg naar het werk: de Shopper is de trouwe begeleider op je dagelijkse routes door de stad. Tout Terrain combineert hiervoor een eenvoudig, edel uiterlijk met een doelmatige uitrusting. De geïntegreerde bagagedrager wordt gecombineerd met een front-rack met geïntegreerde Supernova koplamp. De snaaraandrijving en een tandwielnaaf zorgen voor een wrijvingsloze, goede aandrijving. Dankzij de compacte frame-geometrie zit je rechtop op de Shopper. Op deze manier kom je ontspannen aan op kantoor en verheug je je op het winkelen dankzij de stabiele rij-eigenschappen. Apropos: Met twee bagagedragers, die een capaciteit van max. 160 kg bieden, is de Shopper een echte pakezel.

X.Over: Tout Terrain reisfiets voor je offroad-avonturen

De modellen van de Tout Terrain X.Over serie zijn alleskunners voor offroad-gebruik. Hier vind je echte gravelbikes voor avontuur en veelzijdige mountainbike hardtails, waarmee je op een losse ondergrond en trails goed op weg kunt. Tout Terrain gravelbikes zijn verkrijgbaar met 650B en 700C banden. Ze worden gebouwd met robuuste, lichte Stratocrom buizen en hebben veel soldeerpunten voor allerlei toebehoor. Hieraan kun je alles bevestigen, wat je tijdens een bikepacking trip nodig hebt. De mountainbikes uit deze serie bieden je een buitengewone geometrie en optimale eigenschappen. Net als de gravel-modellen zijn ze met de vele soldeerpunten ideaal geschikt voor bikepacking. Je kunt ze met 650B of 29 inch banden bestellen. De gravel- en de MTB-modellen zijn naar keuze verkrijgbaar met Pinion schakeling.

Tout Terrain Expedition: betrouwbaar, ongeacht waar en ongeacht hoe lang

De naam zegt alles en hij herinnert ons aan de Nepal-reis, die ooit de reden was voor het oprichten van Tout Terrain. De modellen uit de Expedition serie begeleiden je naar elke uithoek van de wereld. Ze zijn robuust, betrouwbaar, comfortabel en uitgekiend. Alhoewel ze voorzien zijn van moderne onderdelen, let Tout Terrain erop dat ze onderweg goed gerepareerd kunnen worden. Internationale compatibiliteit van alle onderdelen is bij deze fietsen belangrijker dan stijlvolle high tech-toebehoren. Natuurlijk zijn de Expedition-modellen uitgerust voor zware bagage: tot 180 kg kan de geïntegreerde bagagedrager dragen.