Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SKS – spatborden, vloerpompen, minipompen en meer uit het Sauerland

SKS is een traditioneel bedrijf uit het Sauerland. Het staat bekend om zijn hoogwaardige pompen en spatborden en om zijn duurzame bedrijfsfilosofie. SKS Germany staat voor kwaliteit, duurzaamheid en een inclusieve, open bedrijfscultuur. SKS staat ook voor Made in Germany: van de SKS-luchtpomp tot de SKS-bidonhouder, alles wordt lokaal geproduceerd in de kleine plaats Sundern. En als er iets kapot gaat? SKS heeft veel reserveonderdelen in het programma, zodat je kunt blijven genieten van je SKS-product.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Over SKS

Wie kent hem niet: de legendarische racecompressor van SKS? Het is iets bijzonders, als een bedrijf erin slaagt een product te ontwikkelen, dat tientallen jaren later nog steeds in het assortiment zit. De racecompressor is zo'n product. Het is meer dan alleen een luchtpomp. Het is een stukje fietsgeschiedenis en een stukje bedrijfsgeschiedenis. Het staat voor fietspompen Made in Germany. Het is synoniem voor fietspompen van SKS.

Luchtpompen zijn een belangrijk onderdeel van het assortiment van de specialist in fietsaccessoires uit het Sauerland. De geschiedenis van SKS Germany begon echter ooit met een ander product. SKS werd opgericht in 1921 en produceerde aanvankelijk gordijnroedes. Het bedrijf is altijd gevestigd geweest in Sundern, midden in het Sauerland. In 1932 nam het bedrijf een luchtpompenfabrikant uit de regio over: het begin van SKS als specialist in fietsonderdelen.

In 1966 presenteerde SKS de racecompressor. Een mijlpaal voor het bedrijf, dat zich bleef ontwikkelen. Inmiddels had de verwerking van kunststof zijn weg naar de productie gevonden en daarmee een nieuwe productcategorie: de wielbeschermer van SKS. Met „wielbeschermer“ bedoelde SKS het klassieke spatbord. Omdat er kunststof werd gebruikt en geen plaatmetaal, werd er voor een nieuwe naam gekozen. Inmiddels is het bedrijf teruggekeerd naar de klassieke term „spatbord“. Tegenwoordig maken fietstassen, bagagedragers, gsm-houders en allerlei praktische accessoires het assortiment compleet.

SKS en duurzaamheid

SKS is een van die bedrijven die altijd duurzaam hebben gehandeld. Het belangrijke onderwerp duurzaamheid is hier geen trend, maar onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Daarbij hoort ook dat SKS veel waarde hecht aan goede kwaliteit. Als een product kapot gaat, kan het gerepareerd worden: voor veel defecten zijn er geschikte reserveonderdelen. Voor SKS betekent duurzaamheid regionaliteit. De meeste producten worden lokaal in Sundern geproduceerd. Waar nodig en mogelijk helpen bedrijven uit de regio mee. De poedercoating wordt bijvoorbeeld uitgevoerd door een lokaal bedrijf. Inclusie is ook een belangrijk punt. Daarom werkt SKS samen met de plaatselijke Caritas-organisatie. Zij nemen de voormontage van bepaalde producten op zich.

SKS fietspompen

Fietspompen van SKS hebben niet voor niets een uitstekende reputatie. De SKS-racecompressor staat synoniem voor prestaties en duurzaamheid en is de eerste keuze onder de SKS-vloerpompen. SKS-pompen zijn zo gebouwd, dat ze gerepareerd kunnen worden. Als er iets kapot gaat, zijn er reserveonderdelen beschikbaar voor je SKS-luchtpomp. Met een pomp van SKS kies je voor een kwaliteitsproduct Made in Germany.

Het vlaggenschip van het pompenassortiment van SKS Germany zijn de krachtige SKS-vloerpompen - in de eerste plaats de racecompressor. Andere modellen voor alle mogelijke toepassingen maken het SKS-vloerpompenportfolio compleet. Daarnaast is er de Airstep-voetpomp, die uitzonderlijk comfortabel en rugvriendelijk oppompen mogelijk maakt.

Verschillende SKS-minipompen zijn de perfecte reisgenoten. De Raceday-minipomp is extreem licht en ideaal voor noodgevallen tijdens wedstrijden. Met de Airbuster CO2-patroon heb je in een handomdraai verse lucht in je banden. SKS-minipompen zoals de Airboy, de Rookie-modellen en de Injex-pompen bieden een goede mix van pompkracht, laag gewicht en compacte afmetingen. De SKS-pompen USP, MSP en SAM zijn speciale pompen voor het vullen van luchtschokdempers voor volledig geveerde mountainbikes.

SKS spatborden – bescherming tegen vocht easy gedaan

SKS biedt een groot assortiment spatborden voor fietsen. Het varieert van de klassieke spatborden voor stads- en toerfietsen tot minimalistische kunststof spatborden voor incidenteel gebruik op mountainbikes. Met de Speedrocker heeft SKS zelfs een eenvoudig te monteren spatbord voor gravelbikes in het assortiment. Veel SKS-spatborden zijn verkrijgbaar voor alle mogelijke wielmaten. Dit betekent dat je gemakkelijk geschikte SKS-spatborden kunt vinden voor speciale toepassingen op bakfietsen of fatbikes.

Je hebt een enorme keuze aan SKS-spatborden. De klassieke spatborden zoals de SKS Bluemels of de stijlvolle SKS Edge worden met vaste bevestigingspunten direct aan het frame bevestigd. Modellen zoals de SKS Speedrocker Set en de SKS Raceblade kunnen onafhankelijk van dergelijke oogjes worden bevestigd dankzij hun quick-release-bevestigingssysteem. Ze zijn perfect voor montage op sportieve fietsen met carbon aeroframes en -vorken. Minimalistisch zijn spatborden zoals de Flap Guard of de Schockblade. Ze worden bevestigd met een quick-release-systeem of kabelbinders en zijn speciaal ontworpen voor gebruik op mountainbikes. Net als bij de pompen zijn er voor je SKS-spatbord reserveonderdelen te vinden, waarmee je defecten kunt repareren.

SKS bagagedragers

Infinity Universal is de naam van het eigen bagagedragersysteem van SKS. Dankzij de variabele bevestiging past het op elke fiets. Het wordt niet vastgeschroefd aan de gebruikelijke bevestigingsogen, maar in plaats daarvan met nylon riemen vastgemaakt aan de achterdriehoek. Dit maakt de SKS-bagagedrager interessant voor alle bikes waarop geen conventionele bagagedrager past. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld enduro-mountainbikes met vering worden opgewaardeerd voor langere fietstochten.

De SKS-bagagedrager harmonieert perfect met andere producten uit het SKS-universum. Fietstassen en spatborden kunnen met één klik worden bevestigd aan de Infinity Universal bagagedrager. Zo kun je tot 12 kg bagage veilig en stabiel vervoeren.

SKS bidonhouders, gsm-houders, fietstassen en meer ...

Behalve de klassieke SKS-producten (SKS-pompen, -bagagedragers en -spatborden) zijn er nog veel meer SKS-gadgets uit het mooie Sauerland. Dit zijn onder andere gsm-houders aan het stuur, bidonhouders, bidons, digitale bandenspanningsmeters, fietsreinigers en SKS multitools.


Produceert SKS werkelijk in Duitsland?

Ja, SKS Germany blijft stevig geworteld in Duitsland en heeft ongeveer 400 mensen uit de regio in dienst. Dit is inclusief ongeveer dertig stagiairs.

Wat gebeurt er als mijn SKS-product een defect heeft?

Maak je geen zorgen, je hoeft het niet meteen weg te gooien. SKS biedt voor veel producten allerlei reserveonderdelen aan, zodat de meeste defecten kunnen worden "opgelapt". Veel daarvan hebben we in onze winkel. Het beste overzicht krijg je direct op de SKS-servicepagina. Daar vind je alle gebruiksaanwijzingen en de beschikbare reserveonderdelen. Overigens: SKS is op veel race-evenementen aanwezig. Daar heb je de mogelijkheid om persoonlijk geholpen te worden op de SKS-stand. Een bezoek is de moeite waard.

Welke SKS fietspomp is voor mij de juiste?

Dit hangt ervan af wat voor fiets je hebt en of je thuis of onderweg wilt pompen. SKS-vloerpompen zijn geschikt voor stationair gebruik. Ze leveren uitstekende prestaties, zijn stabiel en duurzaam. Ze zijn niet zo geschikt om mee te nemen op een fietstocht, want daar zijn ze te groot voor. Dit is waar SKS-minipompen van pas komen. Ze zijn verkrijgbaar voor verschillende fietstypes. Als je op een racefiets rijdt, heb je een pomp nodig die een hoge luchtdruk kan genereren. Voor een mountainbike is het belangrijk dat je SKS-minipomp zo snel mogelijk zoveel mogelijk volume kan oppompen. De druk is hier minder belangrijk. Veel SKS-minipompen hebben een instelsysteem. Je kunt met maximale volumestroom of met hoge druk pompen.

Heeft SKS schokdemperpompen in het programma?

Ja, de SKS-schokdemperpompen USP, MSP en Sam zijn ontwikkeld voor het oppompen van moderne luchtschokdempers op mountainbike fullys en verende vorken.

Welk SKS spatbord past op mijn bike?

Er is geen algemeen antwoord op deze vraag. Eén ding is zeker: er is een SKS-spatbord dat bij jouw fiets past. SKS biedt alle soorten spatborden voor alle fietsmaten, van vastgeschroefde spatborden tot insteeksystemen. Je kunt het beste onze filterfunctie gebruiken. Zo vind je snel de modellen die geschikt zijn voor jouw fiets.