Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Crankbrothers - innovatieve MTB-onderdelen, multitools & pompen uit Californië

Crankbrothers draait om de passie en liefde voor fietsen. Met innovatieve ideeën worden er revolutionaire producten ontwikkeld. Begonnen in 1997 in een garage in Laguna Beach, Californië, volgde de lancering van het Eggbeater pedaal in 2001. Vandaag de dag omvat het Crankbrothers assortiment een grote selectie pedalen, gereedschap, pompen, wielen, sturen, stuurpennen en zadelpennen. Niet voor niets waarderen vele professionals in de mountainbike industrie de technologie en kwaliteit van Crankbrothers producten.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Crankbrothers Stamp, Mallet & meer - pedalen voor een betere fietservaring

Onder MTB-liefhebbers staat Crankbrothers al sinds jaar en dag bekend als specialist voor pedalen die overtuigen door hun unieke functionaliteit en design. Gefrustreerd door ingewikkelde klikpedalen, ontwikkelden ingenieur Carl Winefordner en ontwerper Frank Hermansens in 2001 het Eggbeater pedaal - een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf en een revolutie op de markt tot nu toe. Hoewel het Eggbeater pedaal visueel doet denken aan een garde, is juist dit afwijkende design de echte clou: het open ontwerp biedt vier instapzijden, twee keer zoveel als conventionele clipless pedalen, waardoor het makkelijker is om in en uit te klikken - een groot voordeel vooral in moeilijk terrein. Anderzijds is de open constructie van het pedaal ideaal om vuil tegen te houden. Deze lichtgewicht "garde" is perfect voor racers en liefhebbers van lichtgewicht constructies. In schoenen met stijve zolen is het kleine contactoppervlak nauwelijks merkbaar. Voor iets meer contactoppervlak en houvast zorgt het Crankbrothers Candy Pedal.

Maar ook downhillers en freeriders kunnen profiteren van de innovaties van de edele smederij. Waar een veilige stand belangrijk is, overtuigt het Mallet pedaal met een groot contactoppervlak en extra pinnen. Ook degenen die de voorkeur geven aan flat pedals komen bij Crankbrothers aan hun trekken: Het Stamp pedaal biedt een optimale verbinding tussen schoen en pedaal en komt met een interessante innovatie. Tijdens de ontwikkeling analyseerde Crankbrothers de zolen van toonaangevende schoenfabrikanten en hun contactoppervlak met het pedaal. Het resultaat is een flat pedal dat perfect bij de bestuurder past en daarom consequent wordt aangeboden in twee verschillende maten - small en large.

Crankbrothers Stamp, Mallet & Co - pedalen voor een betere fietservaring

Crankbrothers - edele onderdelen en praktische fietstoebehoren voor jouw MTB

Naast pedalen en pedaalaccessoires omvat het Crankbrothers assortiment ook wielen, zadelpennen, pompen en multitools. De wielen van de series Cobalt, Iodine en Synthesis trekken veel aandacht en verhogen de stijlfactor van elke fiets vele malen. Met de Highline heeft Crankbrothers een dropper post op de markt gebracht die indruk maakt door zijn ongecompliceerde montage en ergonomie - de fietser krijgt volledige vrijheid qua richting van de stuurafstandsbediening.

Op het gebied van accessoires is er een uitgebreid assortiment Crankbrothers minitools. Een bijzonder hoogtepunt hierbij is de Klic vloerpomp, die indruk maakt met zijn revolutionaire design en eenvoudige maar slimme functies. Niet voor niets werd de vloerpomp bekroond met de Design & Innovation Award 2018.
Geen wonder dat talloze mountainbike-profs van over de hele wereld, waaronder Danny MacAskill, vertrouwen op de technologie van Crankbrothers. De Californiërs ontwikkelen producten voor avonturen en vrijheid die de rijervaring herdefiniëren.

Crankbrothers - edele onderdelen en praktische fietstoebehoren voor jouw MTB

It’s a Match! – de nieuwe Crankbrothers schoenen en Crankbrothers schoenplaatjes

Eindelijk is het zover! Crankbrothers ontwikkelt nu ook eigen mountainbikeschoenen die perfect harmoniëren met de Crankbrothers MTB-pedalen. Hiervoor hebben de ontwikkelaars van de Californische denktank de samenstelling van de zolen en het stand- en schoenplaatgedeelte perfect aangepast aan de bijbehorende pedalen en het betreffende gebruiksgebied. Het Match systeem is het toverwoord voor makkelijker in- en uitstappen en meer rijplezier op de trail. 
De Crankbrothers Mallet schoen is ontworpen voor ruw downhill gebruik. De lichtere constructie versie van de Mallet e-MTB-schoen is meer gericht op enduro en trail riders. En met de super gripvaste Crankbrothers Stamp schoen komen liefhebbers van flat pedals aan hun trekken. Elk schoenmodel is verkrijgbaar met Boa sluiting, Speed Lace of eenvoudige vetersluiting om optimaal aan je eisen voor comfort en controle te voldoen.