Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Croozer - praktische fietskarren met een verhaal

Al sinds 2003 produceert Croozer hoogwaardige fietskarren. De geschiedenis van het merk gaat echter terug tot 1993. Destijds werd de oprichter van het bedrijf, Andreas Gehlen, die al jaren zonder auto leefde, geconfronteerd met het probleem dat hij zijn driejarige dochter en haar vriendinnetje met de fiets naar de speeltuin moest brengen. Hij ontdekte fietskarren, die destijds weinig opgemerkt en weinig aangeboden werden - en zag hun potentieel. Aanvankelijk concentreerde hij zich als handelaar op de verkoop van fietskarretjes voor kinderen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Croozer − praktische fietskarren met geschiedenis

Al voor de oprichting van zijn merk leefde Andreas Gehlen bewust zonder auto, wat leidde tot de focus op fietskarren. Dit ecologische bewustzijn speelt nog steeds een belangrijke rol bij Croozer. De fiets als emissievrij vervoermiddel moet ook een emissievrije transportfunctie in het dagelijks leven kunnen bieden. De Croozer fietskarren bieden daarom niet alleen veiligheid en kwaliteit, maar ook veel praktische onderdelen.

De Croozer koppeling, bijvoorbeeld, past op bijna elke fiets. Voor de uitzonderingen zijn er daarnaast meer dan 30 verschillende koppelingsvarianten. De Croozer-fietskarren zijn gemakkelijk op te vouwen, zodat ze relatief compact zijn en ook gemakkelijk zelf kunnen worden vervoerd. Bovendien zorgt een slim kliksysteem voor een ongecompliceerde bediening van de fietskarren, die dus snel kunnen worden omgebouwd voor verschillende behoeften.

Croozer fietskarren voor kinderen

De Croozer Kid is het hart van het merk. Afhankelijk van het model biedt hij plaats aan één of twee kinderen. Er zijn speciale versies voor baby's vanaf 1 maand en voor peuters en kleuters. Het leeftijdsbereik ligt dus ongeveer tussen de nul en vijf jaar. Bovendien zijn er veel speciale functies en accessoires voor allerlei situaties, zoals:

  • speciale AirPad-vering
  • voor baby's: 5-punts gordelsysteem, ergonomische ligpositie, hoge zijwanden, volledige bescherming
  • vouwgarage, zonnescherm, Croozer regenhoes en een speciale winterset
  • climatex-technologie met zeer ademend materiaal voor het Croozer babyzitje / de Croozer babyschaal

Daarnaast kun je de Croozer Kid snel ombouwen tot een kinderwagen dankzij het eigen kliksysteem van het merk. Hiervoor is er de buggy- of joggerset, die bestaat uit een extra wiel dat snel aan de voorkant van de kar kan worden bevestigd.

Croozer hondenfietskar

De Croozer Dog is ontwikkeld in samenwerking met hondeneigenaren en dierenartsen en richt zich op zoveel mogelijk comfort voor de viervoeters. Er is bijvoorbeeld een bijzonder lage instap voor oudere honden. Bovendien is er een comfortabel hondenbed en een regenhoes. Er zijn drie verschillende maten beschikbaar, zodat honden tot 45 kilogram mee kunnen reizen. Honden meenemen in een hondenkar is een goede optie, vooral voor langere afstanden en bij gebruik van een elektrische fiets.

Croozer fietskar voor ladingen

Croozer Cargo biedt je een betrouwbare fietskar voor ladingen in drie verschillende maten. Deze dragen allemaal tot 45 kilogram gewicht dankzij hun stabiele onderplaat. De twee grote versies bieden 135 liter bergruimte, terwijl de kleine versie met zijn 92 liter bergruimte slechts 8 kilogram weegt. De regenhoes beschermt je transportgoederen bovendien betrouwbaar tegen weer en wind. Met de bolderkar-set kun je de Croozer Cargo trouwens ook ombouwen op een vergelijkbare manier als de kinderwagen. Naast het steunwiel krijg je ook een in lengte verstelbare trekhaak erbij. Zo kan de vrachtkar indien nodig in een bolderkar worden veranderd.