Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Orbea Bikes - hoogwaardige fietsen, gemaakt met passie

Orbea Bikes ontwikkelt hoogwaardige fietsen en e-bikes voor topprestaties en een unieke rijervaring. Met de Orbea Gain kun je elke berg bedwingen. De Orbea Terra is klaar om samen met jou de wereld te ontdekken. Met de Orbea Ride E-MTB wordt elke trailrit een nog intensere ervaring. Welke keuze je ook maakt, Orbea racefietsen, gravelfietsen, mountainbikes en e-bikes zorgen voor een uniek gevoel van vrijheid.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Orbea fietsen - meer dan 175 jaar geschiedenis

Orbea is de grootste fietsenfabrikant van Spanje en een wereldberoemd merk met een passie voor fietsen. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de 19e eeuw: het familiebedrijf Orbea werd de grootste wapenproducent van de stad Eibar in Baskenland. Na het einde van de Eerste Wereldoorlog moest Orbea zich heroriënteren. De oplossing lag vlak voor de deur, want fietsen behoort bijna tot de volksziel in de heuvelachtige streek van Noord-Spanje. Met hun nauwkeurige vakmanschap en opvallende designs werden Orbea frames synoniem voor precisiewerk. De Spanjaarden groeiden snel uit tot een prominent merk in de internationale professionele wielerwereld en er werden grote overwinningen op Orbea-fietsen behaald.

Van racefiets tot juniorfiets - Orbea fietsen & e-bikes

Als Spaanse premium fietsfabrikant met een lange traditie heeft Orbea wereldwijd bekendheid verworven. De kwaliteit van een Orbea-fiets is hoog en talrijke professionele sporters uit de meest uiteenlopende disciplines vertrouwen op de fietsen uit Baskenland. Geen wonder, de mountainbike-omstandigheden in Baskenland zijn fenomenaal - de Spanjaarden hebben de perfecte testmogelijkheden voor de deur.

Orbea racefietsen & gravelfietsen - vol gas over wegen en gravelpaden

Zijn steile beklimmingen, snelle afdalingen en snelle bochten jouw speelveld? Of doe je het liever rustig aan en geniet je van de natuur op grind- en bospaden? Met een Orbea racefiets of Orbea gravelfiets ben je goed voorbereid op zowel snelle als ontspannen avonturen. Orbea racefietsen worden gekenmerkt door hun geavanceerde frames met moderne ontwerpen. Pijlsnel rijden is vanzelfsprekend dankzij de aerodynamische details en een verstandige keuze van onderdelen. De hoogwaardige afwerking en stijfheid van Orbea racefietsen zorgen voor meer veiligheid en rijplezier.

Bij Orbea gravelfietsen draait alles om comfort en avontuur. De frames zijn robuust ontworpen en voorzien van details die perfect zijn afgestemd op je komende avontuur. Je hebt ook de mogelijkheid om tassen en brede banden te monteren. En in het kleine opbergvak van het frame kun je handige spullen opbergen.

De twee modellen Orbea Orca en Orbea Orca Aero zijn geschikt voor onvoorwaardelijk gebruik. Beide fietsen bieden je maximale prestaties als het gaat om het behalen van toptijden.

Het Orbea Avant model is ideaal te gebruiken voor meer ontspannen ritten. Dit is een allround racefiets die een brug slaat tussen een racefiets en een gravelfiets.

Als je van de weg af wilt en grind- en bospaden wilt verkennen, is de Orbea Terra Gravelbike de beste keuze.

Orbea mountainbikes - MTB's voor eindeloos trailplezier

De hoofdvestiging van Orbea bevindt zich in het prachtige Baskenland in Spanje. Iedereen die er geweest is, weet dat de bergen rond San Sebastian en Co. een ongelooflijk mountainbike-paradijs zijn. Je vindt er overal natuurlijke paden en ook talrijke aanbieders van mountainbiketoerisme. Het is een logisch gevolg dat Orbea een breed assortiment aan verschillende mountainbikes heeft. De Spanjaarden bieden geschikte Orbea mountainbikes voor de meest uiteenlopende gebruiksgebieden.

Sportieve mountainbikers komen met de Orbea Onna aan hun trekken. Met comfort en controle zorgt de hardtail mountainbike met zijn sportieve geometrie voor rijplezier naast de weg. Hij biedt de perfecte basis voor beginners en mountainbikers die de voorkeur geven aan een meer ontspannen aanpak.

De volgende categorie zijn de XC Cross Country fietsen Orbea Oiz en Orbea Alma. De twee Orbea MTB-modellen, ontworpen voor ongeremd cross-country gebruik, verschillen vooral in hun frames. De Orbea Oiz is een pijlsnelle full-suspension fiets, terwijl de Orbea Alma is ontworpen als hardtail.

Voor meer actie op de trail en in de bergen zijn de Orbea Occam en Orbea Laufey modellen geschikt. Het verschil tussen de twee fietsen is de vorm van het frame. De Occam is een krachtige fully, terwijl de Laufey een hardtail is. Beide modellen bieden je dankzij de ruime veerweg meer flexibiliteit en controle op hobbelige paden.

Voor een downhill-georiënteerde Enduro rijstijl is de Orbea Rallon de juiste keuze. De carbon fully biedt Enduro-prestaties op het hoogste niveau en waagt zich ook aan routes in bijvoorbeeld de Enduro World Series. Talrijke professionals zijn internationaal succesvol met dit model.

Orbea e-MTB - groot bereik voor spannende MTB-tochten

Wil je moeiteloos bergopwaarts rijden? Dan is een Orbea e-mountainbike iets voor jou. Gebruik het ondersteunende motorvermogen om je mountainbike-avonturen te verlengen en meer rijplezier te beleven. Orbea biedt je verschillende modellen voor verschillende gebruiksgebieden.

De Urrun en Keram MTB-modellen gelden als instapmodellen. Beide modellen zijn meer geschikt voor ontspannen tochten. Ze zijn bedoeld voor beginners en mensen die meer comfort willen buiten de gebaande wegen.

Als het wat wilder mag, komt de Orbea Rise in beeld. Deze lichtgewicht trail e-MTB heeft met zijn slanke frame en zijn kenmerken over de hele wereld opzien gebaard. Zijn trails je thuis? Dan is de Orbea Rise jouw keuze!!

De Orbea Wild FS gaat nog een stap verder. Met zijn ruime veerwegen zorgt deze krachtige enduro e-bike voor soepel rijden op technische trails. Als je op zoek bent naar veel actie en in de voetsporen wilt treden van de wereldtop van de Enduro, dan is dit de fiets voor jou.

Orbea elektrische fietsen en Orbea trekking fietsen - ondersteuning in het dagelijks leven

Wil je met de fiets naar je werk, maar niet helemaal bezweet op kantoor aankomen? Met Orbea elektrische fietsen wordt je ondersteund met voldoende motorvermogen en dankzij de krachtige accu's kun je uitkijken naar lange fietstochten.

Of het nu voor de stad, het woon-werkverkeer, een trekkingavontuur of een comfortabele fietstocht is. Orbea biedt je voor elke variant een passende e-bike. Het Orbea Vibe-model is ideaal voor in de stad, terwijl de Katu-E is ontworpen voor het woon-werkverkeer. Als je op zoek bent naar comfort, is de Orbea Optima de beste keuze. Voor trekkingavonturen is het Kemen-model geschikt.

Orbea kinderfietsen - alles voor de kleintjes

De Spaanse fabrikant besteedt natuurlijk ook aandacht aan de jongeren als het om tweewielers gaat. Het MX Junior model in zijn verschillende maten biedt een ideaal platform voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Hiermee kunnen er eerste ervaringen op een fiets worden opgedaan en de kinderen profiteren van de hoge kwaliteit van een Orbea kinderfiets.

De Orbea Laufey Junior gaat nog een stap verder en is een echte hardtail trailfiets. Met wielmaten van 20" tot 27,5" kunnen sportieve kinderen van 4 tot 14 jaar voor het eerst kennismaken met trail riding.